Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33572
Назва: Модернізація тістомісильної машини Diosna 240Е з дослідженням роботи розвантажувального вузла
Інші назви: Dough kneading machine Diosna 240E retrofit including the study of unloading unit operation
Автори: Дубовий, Руслан Ігорович
Dubovyi, Ruslan Igorovych
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Дубовий Р. І. Модернізація тістомісильної машини Diosna 240Е з дослідженням роботи розвантажувального вузла : дипломна робота магістра за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“ / Р. І. Дубовий. — Тернопіль : ТНТУ, 2020. — 77 с.
Дата публікації: гру-2020
Дата подання: гру-2020
Дата внесення: 28-гру-2020
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Пилипець, Оксана Михайлівна
Члени комітету: Пилипець, Михайло Ількович
Теми: 133
галузеве машинобудування
тісто
шнек
транспортування
замішування
dough
auger
transportation
kneading
Кількість сторінок: 77
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота присвячена ТЕД й розрахунку конструктивних параметрів шнекового робочого органу ТМ тістомісильної машини Diosna 240Е. Розглягуто вихідну інформації щодо модернізації тістомісильної машини. Наведено аналоги тістомісильних машин зі схожими технічними характеристиками. Проаналізовані основні технологічні процеси та чітко сформульована техніко-економічне обгрунтування і подано мету і задачі роботи. Проведено напрямки та методику із засобами досліджень. Подано фізичне моделювання поведінки дріжджового тіста і його фазовий склад. Розглянута методика і обробка дослідів на ротаційному віскозиметрі РВ–8. Моделювання деформування тіста при застосуванні модернізованої форми шнекового робочого органу машини при вивантаженні його із діжі. Визначено потужності приводу шнека після модернізації та подано математичне моделювання транспортування тіста при взаємодії ШРО із ним. Обґрунтована доцільність реконструкції вузла, обумовлена необхідністю нової конструкції ШРО, що своїми діями забезпечить збільшення тривалості безвідмовної роботи машини і якісне замішування тіста. Запропоновані заходи з техніки безпеки та цивільного захисту технологічного обладнання лінії виробництва хліба пшеничного і тістомісильної машини.
The qualification work deals with the research and calculation of the kneading machine working body design parameters. The analysis of the initial information of the kneading machine retrofit was carried out. The analogues of kneading machines with similar technical characteristics are given. The main technological processes are analyzed; the feasibility study is formulated; the purpose and tasks of work are given. Research methodology has been developed. The physical modeling ofyeast dough behavior and its phase composition are presented. Methods and processing of experiments on a rotary viscometer RV-8 are considered. The dough deformation by retrofitted working body of a kneading machine when unloading it from the bowl has been simulated.The drive power of the retrofitted unit is determined and mathematical modeling of dough transportation at interaction of the auger with the dough is given.Measures for labor protection and safety of emergency situations at the enterprise havebeen developed.
Опис: Захист відбудеться _22_ грудня 2020р. о 13.00 годині на засіданні екзаменаційної комісії No18
Зміст: Вступ...8 Перелік умовних позначень...10 1.Огляд конструкцій і аналіз роботи тм неперервної дії...11 1.1.Призначення та класифікація тістомісильних машин...11 1.2Оглядобладнаннядлязамісутістатаопари...11 1.2.1.ФункціональнісхемиТМ...12 1.2.2 ТМ періодичної дії зі стаціонарними діжами...14 1.3.Опис конструкціїі роботи машини в лінії ...17 1.4.Техніко-економічне обгрунтування конструктивних розробок...20 2.Об’єкти фізичних досліджень і математичного моделювання процесу заміщування тіста...23 2.1.Фізичне моделювання поведінки дріжджового тіста...23 2.1.1.Тісто і його фазовий склад...23 2.1.2.Вимірювання структурно-механічних властивостей тіста...25 2.2.Методика і обробка дослідів на ротаційному віскозиметрі РВ-8...28 2.3.Методика визначання кислотності при вивантаженні тіста...36 2.4.Методика проведення комп’ютерного моделювання...37 3. Моделювання деформування замішаного тіста при умовах транспортування...39 3.1.Вибір форми шнекового робочого органу машини для вивантаження замішаного тіста...39 3.1.1.Визначення потужності приводу шнека після модернізації...39 3.2. Математичне моделювання транспортування тіста...43 3.3.Взаємодія шнекового робочого органа із тістом...44 3.4.Компютерне моделювання дії фрагменту лопаті шнека на тісто...46 3.4.1.Моделювання стадії транспортування тіста...49 3.5.Визначення параметрів конструктивних...50 4. Результати дослідження вивантаженні тіста з робочої камери машини...52 4.1.Моделювання етапу переміщення тіста шнеком...52 4.2. Визначення на основі врахування сил опору потужності...53 4.3. Реологічні характеристики тіста після дії шнекового робочого органу...56 4.4. Дослідження газоутворення в тісті при атмосферному тиску середовища...61 4.4.1.Визначення кількості СО2, накопиченого в тісті без надлишкового тиску...61 5.Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях...64 5.1. Аналіз виробничого травматизму...64 5.1.1. Пожежна безпека...66 5.2. Організація і здійснення дозиметричного контролю на підприємстві в умовах радіоактивного забруднення...68 Загальні висновки...74 Перелік посилань...75 Додатки...78
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33572
Власник авторського права: © Дубовий Руслан Ігорович, 2020
Перелік літератури: 1. Лісовенко О.Т. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв. Київ, «Наукова думка», 2000.-281с. 2. Закалов О.В. Дипломне проектування технологічного обладнання переробних і харчових виробництв. Навчальний посібник. / Закалов О.В., Ворощук В.Я. – Тернопіль, ТНТУ ім. І. Пулюя, 2011. – 350 с. 3. Горбацевич А. Ф. Курсовое проэктирование по технологии машиностроения М.: Машиностроение, 1975.-340с. 4. Справочник конструктора машиностроителя. Под ред. А. Г. Косиловой, Р. К. Мещерякова – М.:Машиностроение, 1972. – 712с. 5. Соколов В.Н. Конструирование оборудования пищевых производств.-М.: Пищевая промышленость, 1979-348с. 6. Іgоr Stadnyk, VоlоdymyrРіddubnyі, SvіtlanaKrsnоzhоn, NatalііaAntоshkоva. ІNFLUЕNСЕ ОF RЕDUСTІОN ОN ADHЕSІVЕ РRОРЕRTІЕS. Роtravіnarstvо Slоvak Jоurnal оf Fооd Sсіеnсеs vоl. 14, 2020, р. 76-87; httрs://dоі.оrg/10.5219/1195 ІSSN 1337-0960 (оnlіnе) 7. Соколов В.Н. Конструирование оборудования пищевых производств. - М.: Пищевая промышленость, 1979-348с. 8. Азаров Б. М. Технологическое оборудование пищевых производств. – М.: Агропромиздат, 1988. – 320 с. 9. Гулий І.С. Обладнання підприємств переробної та харчової промисловості К.: Нова книга 2000 р. – 575 с. 10. Лисовенко А. Т. Смесительные машини в хлебопекарной и кондитерской промышлености. К.: Урожай, 1990 – 192 с. 11. Харламов С. В. Конструирование технологических машин пищевых производств. М.: Машиностроение, 1979 г. – 256с. 12. Курсовое проектирование деталей машин: С.А.Чернавский, К.Н.Боков, И.М.Чернин и др.-М.: Машиностроение, 1987.- 416 с. 13. Моргун В.А. Улучшение хлебопекарных качеств муки. – К.:Урожай.-1991.- 136с. 14. Пилипець М. І. Дослідження стійкості робочого органу гвинтового пресу/ М..І. Пилипець, О.М. Лясота//. Матеріали Міжнародної науково-технічної конференції. Фундаментальні та прикладні проблеми сучасних технологій – Тернопіль 19-21 – С.127-128. 15. Іgоr Yarоslavоvyсh Stadnyk, Vоlоdymyr Ріddubnyі, Halyna Karрyk, Mykhaіl Kravсhеnkо, Vоlоdymyr Hіdzhеlіtskyі. ADHЕSІОN ЕFFЕСT ОN ЕNVІRОNMЕNT РRОСЕSS ІNJЕСTІОN //Роtravіnarstvо Slоvak Jоurnal оf Fооd Sсіеnсеs. vоl. 13, 2019, nо. 1, р. 429-437 (скопус) httрs://dоі.оrg/10.5219/1078; СС BY 3.0 ІSSN 1337-0960 (оnlіnе) 16. Анурьеев В.И. Справочник конструктора машиностроителя. В 3-х т. – 6-е изд., М.: Машиностроение 1982 17. Общетехнический справочник Под.ред. Е.А.Скороходова – 2-е изд., перераб. и доп.- М.: Машиностроение, 1982 – 415с. 18. Бутковский В.А. Експлуатация оборудования мельниц и крупзаводов. М.: Колос, 1974 – 604с. 19. Машины и аппараты пищевых производств. В 2 кн. Кн. 2: Учеб. для вузов/ С. Т. Антипов, И.Т. Кретов, А.Н. Остриков и др.; Под ред. акад. РАСХН В. А. Панфилова. – М.: Высш. шк., 2001. – 680 с.: ил. 20. Соколов В.И. Основы расчета и конструирования машин и аппаратов пищевых производств: Учебник для втузов по специальности «Машины и аппараты пищевых производств». – М.: Машиностроение, 1983. – 447 с., ил. 21. Закалов О.В. Технологічне обладнання харчових виробництв / Закалов О.В., Закалов І.О. - Тернопіль: Видавництво ТДТУ, 2000.-406 с. 22. Поперечний А.М. Процеси та апарати харчових виробництв / Поперечний А.М., Черевко О.І., Гаркуша В.Б.,Кирпиченко Н.В.-К.:ЦУЛ,2007.-304с.Павлище В.Т. Основи конструювання та розрахунок деталей машин. / Павлище В.Т. та ін. – К.: Вища школа, 1993.– 556с. 23. Устройство и эксплуатация оборудования предприятий пищевой промышленности / под ред. А.И.Драгилева.– М.: Агропромиздат, 1988.– 398с. 24. Б.М. Азаров. Технологическое оборудование пищевых производств.– М.: Агропромиздат, 1988.– 462с. 25. Бернік П.С. Механічні процеси і обладнання переробного та харчового виробництва. / П.С. Бернік, З.А. Стоцько, І.П. Паламарчук та ін. Львів “Львівська політехніка”. 2004.–336с. 26. В. П. Гладій. Аналіз метoдів вимірювання структурнo-механічних властивoстей тіста./ Гладій В. П., Дубовий Р.І.// Актуальні задачі сучасних технологій: зб. тез доповідей міжнар. наук.-техн. конф. Молодих учених та студентів, (Тернопіль, 25–26 листоп. 2020.) / М-во освіти і науки України, Терн. націон. техн. ун-т ім. І. Пулюя [та ін]. – Тернопіль : ТНТУ, 2020. – С. 148. 27. Никитин В.С. Охрана труда на предприятиях пищевой промышленности / Никитин В.С., Бурашников Ю.М. - М.: Агропромиздат, 1991.- 349с. 28. Цивільна оборона та цивільний захист: Підручник. - 2-ге вид., перероб. Затверджено МОН / Стеблюк М.І. - К., 2010. - 487 с. 29. Васійчук В.О. Основи цивільного захисту. Навч. посібник / В.О. Васійчук, В.Є Гончарук, С.І. Качан, С.М. Мохняк. - Львів: Видавництво НУ "ЛП", 2010. - 417с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:133 — галузеве машинобудування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dubovyi_MOm-61.pdf2,65 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Avtorska_Дубовий.pdf242,83 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора