Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33290
Назва: Розробка та дослідження автоматизованої системи керування процесом виготовлення карамельної маси
Інші назви: Development and study of an automatic control system for high-boiled sugar mass production
Автори: Поп, Михайло Іванович
Смерека, Степан Володимирович
Pop, Mykhailo
Smereka, Stepan
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Поп М. І., Смерека С. В. Розробка та дослідження автоматизованої системи керування процесом виготовлення карамельної маси : дипломна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“ / М. І. Поп, С. В.Смерека. — Тернопіль : ТНТУ, 2020. — 63 с.
Дата публікації: 22-гру-2020
Дата подання: 22-гру-2020
Дата внесення: 22-гру-2020
Видавництво: Тернопіль, ТНТУ
Країна (код): UA
Науковий керівник: Золотий, Роман Захарійович
Члени комітету: Капаціла, Юрій Богданович
УДК: 664.87:641.534
Теми: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
карамель
температура
контролер
автоматизована система
густина
caramel
automated system
controller
density
temperature
Кількість сторінок: 63
Короткий огляд (реферат): М. І. Поп, С.В. Смерека Розробка та дослідження автоматизованої системи керування процесом виготовлення карамельної маси – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2020. У роботі було розроблено автоматизовану систему керування процесом виготовлення карамельної маси на базі програмованого логічного контролера ОВЕН ПЛК 110. У системі використано 63 входи для аналізу процесу та виконавчі механізми для керування процесом. Було розроблено функціональну та структурну схеми автоматизації для забезпечення оптимальних параметрів ведення технологічного процесу. Впровадження такої системи дозволить значно прокразити проуес виробництва, підвищивши якість карамельної маси та збільшивши продуктивність установки. M. Pop, S. Smereka. Development and study of an automatic control system for high-boiled sugar mass production. - Ivan Puliuyi Ternopil National Technical University. - Ternopil, 2020. The paper developed an automated control system for the process of making caramel mass on the basis of a programmable logic controller ARIES PLC 110. The system uses 63 inputs for process analysis and actuators for process control. A functional and structural scheme of automation was developed to ensure optimal parameters of the technological process. The introduction of such a system will significantly penetrate the production process, improving the quality of the caramel mass and increasing the productivity of the installation.
Опис: Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 22 грудня 2020 р. о 08 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 24 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 403
Зміст: ВСТУП 5 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 7 1.1. Види сиропів, що використовуються для карамельної маси 7 1.2. Огляд властивостей карамельних сумішей. 11 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 21 2.1. Опис технологічного об'єкта управління. 21 2.2 Технологічне обладнання. 22 2.3. Аналіз технологічного об'єкта управління 25 2.4. Функціональні вимоги до систем автоматизації 25 3 КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 27 3.1 Оптимізація технологічного процесу виготовлення карамельної маси 27 3.2. Схема автоматизації виробництва карамельної маси. 35 3.3. Опис використовуваних засобів автоматизації 40 4 НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 44 4.1. Вивчення впливу компонентів рецептури на якість і структуру карамелі за допомогою нових методів. 44 5. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 50 5.1. Мікропроцесорна система вимірювання концентрації цукрових розчинів в виробництві карамелі 50 6 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 54 6.1 Технічні рішення з гігієни праці та виробничої санітарії 54 6.1.1 Мікроклімат та склад повітря робочої зони. 54 6.1.2 Виробниче освітлення 56 6.2 Безпека в надзвичайних ситуаціях 58 6.3 Розробка заходів по підвищенню безпеки роботи радіовимірювальних перетворювачів магнітного поля в умовах надзвичайних ситуацій. 59 ОСНОВНІ ВИСНОВКИ КВАЛІФІКАЦІЙНОЇ РОБОТИ 61 БІБЛІОГРАФІЯ 62
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33290
Власник авторського права: © Поп М.І., 2020
© Смерека С.В., 2020
Перелік літератури: 1. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с. 2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 2. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с. 3. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с. 4. Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с. 5. Бушкова Г.Б. Применение продуктов переработки семян подсолнечника в кондитерском производстве / Г.Б. Бушкова // Вісник Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. — 2013. — № 3 (192). — Частина 1. — С. 23—27. 6. Зубченко А.В. Технология кондитерского производства / А.В. Зубченко. — Воронеж, 1999. — 432 с. 7. Минифай Б.У. Шоколад, конфеты, карамель и другие кондитерские изделия (Б.У. Минифай; перевод с англ. под общ. научной ред. Т.В. Савенковой) / Б.У. Минифай. — СПБ.: Профессия, 2005. — 808 с. 8. Barra G. The rheology of caramel / G. Barra // Journal of Food Science. – 2004. – Vol. 23. – P. 5-27. 9. Sengar G. Food caramels: a review / G. Sengar, H.K. Sharma // Journal of Food Science. – 2012.– Vol. 48. – P. 1-8. 10. Ruiz-Cabrera M.A. Determination of glass transition temperatures during cooling and heating of low-moisture amorphous sugar mixtures / M.A. Ruiz-Cabrera, S.J. Schmidt // Journal of Food Science. – 2014. – Vol. 65. – P. 1-8. 11. Сидоренко М.Ю. Карамель длительного хранения / М.Ю. Сидоренко, З.Г. Скобельская, Н.А. Филлипов [и др.] // Кондитерское производство. – 2003. – № 2. – С. 47-49. 12. Roos Y.H. Melting and crystallization of sugars in high-solids systems / Y.H. Roos, M. Karel, T.P. Labuza [et al] // Food Chemical. – 2013. – Vol. 61. – P. 3167-3178. 13. Васькина В.А. Инвертный сироп как альтернатива патоке в производстве кондитерских изделий / В.А. Васькина, Н.И. Сухарева, И.И. Кондратова [и др.] // Кондитерское и хлебопекарное производство. – 2007. – № 8. – С. 16-17. 14. Golon A. Unraveling the chemical composition of caramel / A. Golon, N. Kuhnert // Food Chemical. – 2012. – Vol. 60. – P. 3266-3274. 15. Ben-Yoseph E. Computer simulation of sugar crystallization in confectionery products / E. Ben-Yoseph, R.W. Hartel // Innovative Food Science and Emerging Technologies. – 2006. – Vol. 7. – P. 225-232. 16. Кривощѐков С.Н. Опыт применения рентгеновской компьютерной томографии для изучения свойств горных пород / С.Н. Кривощѐков, А.А. Кочнев // Вестник ПНИПУ. Геология. Нефтегазовое и горное дело. – 2013. – № 6. – С.32-42.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplom__Pop_M._Smereka_S._2020.pdfкваліфікаційна робота магістра1,92 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Avtorska_Pop_M._Smereka_S._2020.pdfавторська довідка552,2 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора