Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/32108
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorЗварич, Наталія Миколаївна-
dc.contributor.authorСвинчак, Уляна Володимирівна-
dc.contributor.authorSvynchak, U. V.-
dc.date.accessioned2020-06-09T19:27:41Z-
dc.date.available2020-06-09T19:27:41Z-
dc.date.issued2020-06-
dc.date.submitted2020-06-
dc.identifier.citationСвинчак У.В. Модернізація вакуум-випарного апарата Ж4-ПВА з дослідженням кінетики процесу уварювання утфелю : кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“ / У.В. Свинчак. — Тернопіль: ТНТУ, 2020. — 97 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/32108-
dc.descriptionВ кваліфікаційній роботі досліджено вплив конструктивних параметрів вакуум-випарного апарата Ж4-ПВА на кінетику процесу уварювання утфелю та запропоновано заходи з модернізаціїuk_UA
dc.descriptionThe impact of the vacuum evaporator' construction parameters on the fillmass boiling kinetics was researched in the diploma thesis. Modernization measures for the press vacuum evaporator ZH4-PVA are suggested in the diploma thesis.-
dc.description.abstractМодернізація вакуум-випарного апарата Ж4-ПВА з дослідженням кінетики процесу уварювання утфелю. 133 «Галузеве машинобудування». - Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. - Тернопіль, 2020 В кваліфікаційній роботі досліджено вплив конструктивних параметрів вакуум-випарного апарата Ж4-ПВА на кінетику процесу уварювання утфелю та запропоновано заходи з модернізаціїuk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП ...11 1. Аналіз сучасних технологічних процесів та обладнання для виготовлення цукру, вибір і обгрунтування напрямку дослідження ...13 1.1. Аналіз технологічного процесу виготовлення цукру з цукрових буряків ... 13 1.2. Методи інтенсифікації тепломасопередачі при уварюванні і кристалізації утфелей ...17 1.3. Аналіз сучасних конструкцій випарних апаратів, які використовуються у харчових виробництвах ...23 1.4. Мета і задачі кваліфікаційної роботи ...31 2. МЕТОДИ ТА МЕТОДИКА ДОСЛІДЖЕНЬ ...32 2.1. Обґрунтування методів і засобів досліджень ...32 2.2. Алгоритм і методики проведення чисельного експерименту ...34 2.3. Методи аналізу похибок досліджень ...35 3. РОЗРОБЛЕННЯ ПРОЕКТНО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ І ТЕХНІЧНИХ РІШЕНЬ З МОДЕРНІЗАЦІЇ ВАКУУМ-ВИПАРНОГО АПАРАТА Ж4-ПВА .... 36 3.1. Опис процесу уварювання утфелю І кристалізації цукру у вакуум- випарному апараті ...36 7 3.2. Обґрунтування, основний зміст і опис модернізаціїції вакуум- випарного апарата Ж4-ПВА ...43 3.3. Загальний опис конструкції і принципу роботи модернізованого ВВА Ж4-ПВА ...46 3.4. Структурний та кінематичний аналіз елементів модернізованого вакуум-випарного апарату Ж4-ПВА...48 3.4.1. Аналіз структури модернізованого ВВА Ж4-ПВА ...48 3.4.2. Розрахунок кінематичної схеми перемішувального пристрою модернізованого ВВА Ж4-ПВА ...49 3.5. Конструктивні розрахунки окремих вузлів і елементів ВВА ...51 3.5.1. Розрахунок поверхні нагріву парової камери ВВА ...51 3.5.2. Розрахунок на міцність елементів ПК ...52 3.5.3. Розрахунок товщини ТР ПК ...55 3.5.4. Розрахунок елементів корпусу ВВА ...57 3.5.5. Вибір і розрахунок опор випарного апарата ...60 3.6. Особливості експлуатації ВВА Ж4-ПВА ...62 4. ДОСЛІДЖЕННЯ КІНЕТИКИ УВАРЮВАННЯ УТФЕЛЮ ТА РОЗРОБКА РЕКОМЕНДАЦІЙ З МОДЕРНІЗАЦІЇ ВВА Ж4-ПВА ...64 4.1. Кінетика уварювання утфелю ...64 4.2. Уварювання утфелей при механічному перемішуванні ...65 4.3. Дослідження впливу конструктивних параметрів ПП на гідродинаміку перемішування утфелю...69 4.3.1. Теоретичне дослідження гідродинаміки перемішування утфелю турбінною мішалкою відкритого типу ...69 4.3.2. Дослідження впливу кута нахилу ППЛ ТМ мішалки на її насосний ефект при перемішуванні утфелю ...74 4.3.3. Дослідження впливу кута нахилу ППЛ ТМ на потужність необхідну для перемішування утфелю ...77 4.4. Дослідження впливу геометричних параметрів ТМ на тепловіддачу...79 4.4.1. Визначення коефіцієнту тепловіддачі у модернізованому ВВА .. 79 4.4.2. Розрахунок поправочних коефіцієнтів, що враховують геометричні розміри мішалки ...80 5. ОХОРОНа ПРАЦІ та БЕЗПЕКа в надзвичайних ситуаціях ...85 5.1. Заходи з охорони праці ...85 5.2. Заходи безпеки в надзвичайних ситуаціях ...89 5.2.1. Основні задачі підвищення стійкості переробних підприємств... 89 5.2.2. Заходи по підвищенню стійкості проти НС цукрових заводів ...91 Загальні Висновки ...94 Перелік посиланьuk_UA
dc.format.extent97-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТНТУuk_UA
dc.subject133uk_UA
dc.subjectгалузеве машинобудуванняuk_UA
dc.subjectпроцес кристалізаціїuk_UA
dc.subjectвиробництво цукру-
dc.subjectcrystallization process-
dc.subjectsugar production-
dc.titleМодернізація вакуум-випарного апарата Ж4-ПВА з дослідженням кінетики процесу уварювання утфелюuk_UA
dc.title.alternativePress vacuum evaporator ZH-4-PVA upgrade with the fillmass boiling kinetics studyuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Свинчак Уляна Володимирівна, 2020uk_UA
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc637uk_UA
dc.relation.references1. Азрилевич М.Я. Технологическое оборудование свеклосахарных заводов. М.: Агропромиздат,1986. 323с. 2. Белик В.Г. Оборудование для сахарно-рафинадного производства. К.: Урожай, 1989. 197с. 3. Белик В.Г., Костаджи И.И. Справочник по моделированию и оптимизации теплообменного оборудования сахарной промышленности. М.: Агропромиздат, 1986. 271с. 4. Белостоцкий Л. Г. Интенсификация технологических процессов свеклосахарного производства. М.: Агропромиздат, 1989. 223с. 5. Бражников Н. Н. Совершенствование технологии получения утфеля первой кристаллизации: автореф. дис. на соискание уч. степени канд. техн.: 05.18.05/ ГОУ ВПО «ВГТА». Воронеж, 2010. 24с. 6. Ильина В. В. Повышение эффективности технологии получения и центрифугирования утфеля І кристаллизации : автореф. дис. на соискание уч. степени канд. техн.: 05.18.05/ МГУПП. М., 2005. 24с. 7. Инструкция-регламент по применению низкотемпературного режима уваривания свеклосахарных утфелей / Кот Ю.Д., Власенко А.В., Береговая З.И., Кравчук А.Ф. – К.: НПО «Сахар», 1985, 18с. 8. Интенсификация процеса уваривания утфелей / Гаряжа В.Т., Кулинченко В.Р., Артюхов Ю.Г., Дидушко Б.Г. М.: Легкая и пищевая промышленность, 1981. 152с. 9. Камера паровая подвесная односкатная к вакуум-аппарату Ж4-ПВА. Поверхность нагрева камеры 200 м2. Расчет. Смела, 1975. 14с. 10. Касаткин А.Г. Основные процессы и аппараты химической технологии. М.: химия, 1974. 752с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТНТУuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:133 — галузеве машинобудування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ДР_Свинчак.pdfДипломна робота2,24 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Avtorska_Свинчак.pdf159,48 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора