Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30579
Назва: Ніщун О.В. Модернізація макаронного преса марки ПМ-75 з дослідженням впливу конструкції шнека, фільєр та робочого тиску на процес екструзії тіста
Інші назви: Nishchun O. Macaroni press PM-75 retrofit including the study of screw design, nozzle and working pressure impact on dough extrusion process
Автори: Ніщун, Олександр Віталійович
Бібліографічний опис: Ніщун О.В. Модернізація макаронного преса марки ПМ-75 з дослідженням впливу конструкції шнека, фільєр та робочого тиску на процес екструзії тіста : дипломна робота магістра за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“/ О.В. Ніщун. — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 113 с.
Дата публікації: гру-2019
Дата внесення: 20-січ-2020
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Ворощук, Віктор Ярославович
УДК: 664.69
Теми: 133
галузеве машинобудування
удосконалення, прес, екструзія, тиск, макарони, процес.
Діапазон сторінок: 113 с.
Короткий огляд (реферат): Ніщун О.В. Модернізація макаронного преса марки ПМ-75 з дослідженням впливу конструкції шнека, фільєр та робочого тиску на процес екструзії тіста. 133 "Галузеве машинобудування". – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019. В дипломній роботі розроблено заходи з модернізації макаронного преса марки ПМ-75; запропоновано конструкцію шнека і фільєр; виконано моделюваня екструзії макаронного тіста при різних конструкціях шнека та фільєр в макаронному пресі.
Опис: В дипломній роботі розроблено заходи з модернізації макаронного преса марки ПМ-75; запропоновано конструкцію шнека і фільєр; виконано моделюваня екструзії макаронного тіста при різних конструкціях шнека та фільєр в макаронному пресі.
Зміст: У вступі проведено огляд аналіз тенденцій розвитку макаронної промисловості. В першому розділі проведено аналіз сучасного стану об’єкту дослідження, здійснено вибір і обґрунтування основних напрямків дослідження, виконано постановку завдань дипломної роботи. В другому розділі розроблено заходи з модернізації макаронного преса ПМ-75, виконано відповідні технологічні розрахунки. В третьому розділі виконано необхідні кінематичні, конструктивні і міцнісні розрахунки і запропоновано заходи з технічного обслуговування макаронного преса ПМ-75. В четвертому розділі виконано за допомогою SolidWorks FlowSimulation виконано моделюваня екструзії макаронного тіста при різних конструкціях шнека та фільєр. Отримано і проаналізовано результати теоретичних досліджень. В п’ятому розділі виконано обгрунтування використання комп’ютерних програм для вирішення задач дипломної роботи, а також представлено основні особливості його застосування. В шостому розділі проведено розрахунки техніко-економічної ефективності прийнятих рішень з модернізації макаронного преса ПМ-75. В сьомому розділі розглянуто питання системи охорони праці та запропоновані заходи із безпеки у надзвичайних ситуаціях. У восьмому розділі розглянуто питання забруднення довкілля, що виникає внаслідок діяльності заводу на навколишнє середовище, а також запропоновано заходи зі зменшення цього впливу. У загальних висновках щодо дипломної роботи обґрунтовано прийняті технічні рішення і організаційно-технічні заходи, які забезпечують виконання завдання; обґрунтовано практичне значення запропонованих конструктивних рішень, узагальнено результати моделювання, які можуть бути впроваджені у виробництво; наведено техніко-економічні показники запропонованої розробки. В додатках до пояснювальної записки приведено відомості специфікацій та копії тез доповідей на студентських науково-дослідних конференціях. В графічній частині приведено креслення макаронного преса ПМ-75 і його вузлів; подано результати моделювання моделюваня екструзії макаронного тіста при різних конструкціях шнека та фільєр.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30579
Власник авторського права: © Ніщун Олександр Віталійович, 2019
Перелік літератури: 1. Поперечний А.М. Процеси та апарати харчових виробництв / Поперечний А.М., Черевко О.І., Гаркуша В.Б.,Кирпиченко Н.В.-К.:ЦУЛ,2007.-304с. 2. Павлище В.Т. Основи конструювання та розрахунок деталей машин. / Павлище В.Т. та ін. - К.: Вища школа, 1993.- 556с. 3. Малафеев С.И. Исследование и моделирование течения вязкой жидкости в винтовом канале экструдера / Малафеев С.И., Дегтярев К.А. // Материалы VI Международной конференции по неравновесным процессам в соплах и струях (NPNJ-06). 26 июня - 1 июля 2006 г., Санкт-Петербург. - М.: Вузовская книга, 2006. - С. 237-239. 4. Малафеев С.И. Автоматизированная система управления экструзией полимерных материалов / Малафеев С.И., Сагиров С.Н. // Приборы и системы. Управление, контроль, диагностика. - 2010. - № 2. - С. 10-12. 5. Раувендааль К. Экструзия полимеров: пер. с англ. / Раувендааль К. - СПб.: Профессия. 2006. - 768 с. 6. Торнер Р.В. Теоретические основы переработки полимеров (механика полимеров). / Торнер Р.В. - М.: Химия, 1977. - 464 с. 7. Полищук В.Ю. Особенности шнекового прессующего механизма экструдера. Тракторы и сельскохозяйственные машины, / Полищук В.Ю. .- 1993, № 5. С. 19-21. 8. Бостанджиян С.А., Столин А.М. Течение неньютоновской жидкости между двумя параллельными плоскостями. Изв. АН СССР, Механика, № 1, 1965. . С. 185-188. 9. Карташов Л.П. Моделирование процесса экструдирования в одношнековых прессующих механизмах. / Карташов Л.П., Полищук В.Ю., Зубкова Т.М. - Техника в сельском хозяйстве, 1998, № 6. . С. 12-14. 10. Мейз Дж. Теория и задачи механики сплошных сред. / Мейз Дж. - М.: Изд-во ЛКИ, 2007. -320 с. 11. Черняк В.Г. Механика сплошных сред. / Черняк В.Г., Суетин П.Е. - М.: ФИЗМАТЛИТ, 2006. - 352 с. 12. Ремонт и монтаж оборудования предприятий пищевой промышленности.- М.: Пищевая промышленность, 1972.- 352с. 13. Шевчук Я.М. Методичні вказівки до виконання організаційно-економічної частинидипломного проекту для студентів спеціальності 7.090221 “Обладнання харчових та переробних виробництв” / Шевчук Я.М., Галущак М.П.- Тернопіль, 2001 - 28с. 14. Никитин В.С. Охрана труда на предприятиях пищевой промышленности / Никитин В.С., Бурашников Ю.М. - М.: Агропромиздат, 1991.- 349с. 15. Цивільна оборона та цивільний захист: Підручник. - 2-ге вид., перероб. Затверджено МОН / Стеблюк М.І. - К., 2010. - 487 с. 16. Васійчук В.О. Основи цивільного захисту. Навч. посібник / В.О. Васійчук, В.Є Гончарук, С.І. Качан, С.М. Мохняк. - Львів: Видавництво НУ "ЛП", 2010. - 417с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:133 — галузеве машинобудування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ДР-Ніщун.pdfНіщун О.В. Модернізація макаронного преса марки ПМ-75 з дослідженням впливу конструкції шнека, фільєр та робочого тиску на процес екструзії тіста3,44 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
autoreferat_Nishchun.pdf186,61 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора