Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30576
Назва: Габор М.М. «Дослідження процесу поділу тіста з пшеничного та житнього борошна з модернізацією тістоділильника марки Кузбас-68-2М»
Інші назви: Gabor M.M. Study of wheat and rye dough division process including the dough dividing machine Kuzbas-68-2M retrofit
Автори: Габор, Михайло Михайлович
Бібліографічний опис: Габор М.М. Дослідження процесу поділу тіста з пшеничного та житнього борошна з модернізацією тістоділильника марки КУЗБАС-68-2М : дипломна робота магістра за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“/ М.М. Габор — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 148 с.
Дата публікації: гру-2019
Дата внесення: 20-січ-2020
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Лясота, Оксана Михайлівна
УДК: 637.3.02
Теми: 133
галузеве машинобудування
тісто, процес поділу, ділильна головка, шнек, крок.
Діапазон сторінок: 148 с.
Короткий огляд (реферат): Габор М.М. «Дослідження процесу поділу тіста з пшеничного та житнього борошна з модернізацією тістоділильника марки Кузбас-68-2М». 133 “Галузеве машинобудування”- Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. - Тернопіль, 2019. В дипломній роботі проведено модернізацію тістоділильника зі шнековим нагнітанням і ділильною головкою Кузбас-68-2М для підвищення якості готового продукту, спрощення роботи і обслуговування модернізованого обладнання.
Опис: В дипломній роботі проведено модернізацію тістоділильника зі шнековим нагнітанням і ділильною головкою Кузбас-68-2М для підвищення якості готового продукту, спрощення роботи і обслуговування модернізованого обладнання.
Зміст: У вступі проведено аналіз тістоутворення та операцій, які відбуваються в тістоділильній машині за час робочого циклу, визначено функціональні елементами тістоділильників, охарактеризовано процеси, котрі відбуваються в робочій камері. В першій частині проведено аналіз стану питання за літературними та іншими джерелами, обґрунтовано актуальність роботи, сформульовано мету та завдання роботи. В другій частині представлено аналіз конструкції, технічні рішення з модернізації та розрахунок основних конструктивних елементів машини, проведено аналіз робочого процесу тістоділильної машини, наведено особливості її монтажу, обслуговування та експлуатації. В третій частині наведено теоретичне дослідження та математичне моделювання течії тіста по каналу гвинтового нагнітача тістоділильника, дослідження впливу конструктивних параметрів гвинтового нагнітача на розподіл тисків та осьового навантаження напруження. В четвертій частині представлено аналіз результатів досліджень та розрахунків, подано рекомендації з модернізації машини, а також перспективи використання отриманих результатів. В п’ятій частині описано структура автоматизованого проектування технологічних процесів, програмне забезпечення для вирішення задач дипломної роботи. В шостій частині наведено обґрунтування економічної ефективності впроваджуваної машини для поділу тістових заготовок, яка проявляється в економіі напівфабрикату – тіста, за рахунок більш точного його поділу на шматки встановленої маси і економії електроенергії в той період коли обладнання не використовується на повну потужність. В сьомій частині наведено заходи з охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. Розглянуто загальні вимоги з охорони праці на підприємствах по виробництву хлібобулочних виробів, проведено аналіз виробничого травматизму описано заходи з Електробезпеки та пожежної безпеки, проведено аналіз робіт для ліквідації наслідків радіоактивного, хімічного або бактеріологічного зараження. У восьмій частині запропоновано напрямки виробництва екологічно безпечної продукції з мінімальними витратами природних ресурсів (сировини, енергії, палива та інших матеріалів) та утворенням мінімальної кількості не утилізованих відходів. Наведено ознаки екологічно безпечних продуктів харчування. У загальних висновках описано прийняті в проекті технічні рішення і організаційно-технічні заходи, які забезпечують виконання завдання на проектування; оригінальні технічні рішення, прийняті автором в процесі роботи; технічні рішення роботи, які можуть бути впроваджені у виробництво. В додатках до пояснювальної записки наведено специфікації, копії публікацій. В графічній частині приведено креслення загального виду та складальне креслення вузла ділильної головки та інших елементів дістоділильника марки Кузбас -68-2М, представлені теоретичні дослідження, їх результати та узагальнення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30576
Власник авторського права: © Габор Михайло Михайлович, 2019
Перелік літератури: 1. Знаменский Г.М. Гидравлические и тепловые процесы пищевых производств / Г.М. Знаменский. - М.: Пищевая промышленность, 1975. - 255 с. 2. Реологія в процесах виробництва харчових продуктів : навч. посібник : у 2 ч. Ч. 1. Класифікація та характеристика неньютонівських рідин / [О. І. Черевко, В. М. Михайлов, В. І. Маяк, О. А. Маяк]; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. – Х. : ХДУХТ, 2014. – 244 с. 3. Кирсанов Е.А., Матвеенко В.Н. Неньютоновское поведение структурированных систем Москва: ТЕХНОСФЕРА, 2016. – 384с. ISBN 978-5-94836-461-2 4. Структурно-механические свойства мучного теста [Текст] / Б.А. Николаев. — М. : Пищевая пром-сть, 1976. — 247с. 5. Сандул О.О., Штефан Є.В., Теличкун Ю.С., Теличкун В.І. Математичне моделювання процесу формування тіста екструзією // Харчова промисловість. – 2001. – №1. – С. 95 – 98. 6. Азаров Б.М. Выбор метода изучения реологических характеристик [Текст] / Азаров Б.М., Назаров Н.И. // Реологические характеристики пищевых продуктов и полуфабрикатов. Обзор – М.: ЦНИИТЭИпищепром. – 1971. – С. 3 – 8. 7. Азаров, Б.М. Реология пищевых масс. Лабораторный практикум [Текст] / Азаров Б.М., Назаров Н.И. – М.: Издательство МТИПП, 1970. – 90 с. 8. Азаров, Б.М. Технологическое оборудование пищевых производств [Текст] / Азаров Б.М., Аурих Х., Дичев С. и др. – М.: Агропромиздат, 1988. – 463 с. 9. Азаров, Б.М. Технологическое оборудование хлебопекарных и макаронных предприятий [Текст] / Б.М. Азаров, АТ. Лисовенко, С.А. Мачихин и др.; Под ред. С.А. Мачихина. – М.: Агропромиздат, 1986. – 263 с. 10. Антипов, С.Т. Машины и аппараты пищевых производств. В 2 кн. Кн.1 [Текст] / С.Т. Антипов, И.Т. Кретов, А.Н. Остриков и др.; Под ред. В.А. Панфилова. – М.: Высшая школа, 2001. 11. Арет, В.А. Течение пралиновых масс в цилиндрических формующих каналах [Текст] / Арет В.А., Мачихин Ю.А. // Хлебопекарная и кондитерская промышленность. – 1967. – № 5. – С. 25 – 27. 12. Ауэман, Л.Я. Технология хлебопекарного производства [Текст] / Ауэман, Л.Я. // 7 – е изд. перераб. и доп. – М.: Пищевая промышленность. – 1972. – С. 512. 13. Васина, А.Ф. Реологические и адгезионные свойства пшеничного теста в зависимости от «силы» муки [Текст] / Васина А.Ф., Зимон А.Д., Иоффе С.М., Энкина Л.С. // Известия Вузов, Пищевая технология. – 1987. – №3. – С. 38–40. 14. Васина А.Ф. Факторы, влияющие на течение хлебного теста [Текст] / Васина А.Ф., Зимон А.Д., Иоффе С.М., Энкина Л.С. // Известия Вузов, Пищевая технология. – 1986. – № 4. – С. 25 – 27. 15. Гейштор, В.С. Регулирование температуры полуфабрикатов и теста в тестоприготовительном оборудовании [Текст] / Гейштор В.С. // Хлебопекарная и кондитерская промышленность. – 1983. – № 11. – С. 36 – 37. 16. Горячева, А.Ф. Механическая обработка теста [Текст] / Горячева А.Ф., Щербатенко В.В. – ЦИНТИПищепром, 1968. – 36 с. 17. Горошко М.К. Машины и агрегаты для приготовления теста [Текст] / Горошко М.К. / – М.: Пищепромиздат, 1963. – 147 с. 18. Горачев, Ю.П. Математические методы планирования экспериментов [Текст] / Горачев Ю.П. // Пищевая Промышленность. – 1979. – С. 199. 32.Гришин, А.С. Влияние различных способов тестоприготовления на качество хлеба [Текст] / Гришин А.С., Энкина Л.С. // – М.: Пищевая промышленность. – 1974 – С. 112. 19. Гришин, А.С. Исследование реологических свойств теста [Текст] / Гришин А.С., Цирульников В.Д., Энкина Л.С. – М.: ЦНИИТЭИпищепром, 1971. – 36 с. 20. Гулий, І.С. Обладнання підприємств переробної та харчової промисловості [Текст] / Гулий І.С., Пушанко М.М., Орлов Л.О. та ін. – Вінниця: Нова книга, 2001. – 576 с. 21. Гуць, В.С. Прикладна реологія та інтенсифікація процесів харчових виробництв [Текст]: Автореф. дис. д-ра техн. наук: 05.18.12 /УДУХТ/ Гуць В. С. – К., 1999. – 36 с. 22. Дикий, Н.А. Основы научных исследований [Текст] / Дикий Н.А., Халатов А. А. – К.: Вища школа, 1985. – 224 с. 23. Ковбаса, В.Н. Влияение различных факторов на удельный объем пшеничного хлеба [Текст] / Ковбаса В.Н., Лисовенко А.Т., Ташмухамедова Г.К // В кн.: Хлебопекарная, макаронная, дрожжевая промышленность. М.: ЦНИИЕЭИпищепром, – 1981. Вып. 6. – С. 9 – 10. 24. Кононюк, А.Е. Справочник конструктора оборудования пищевых производств [Текст] / Кононюк А.Е., Басанько В.А. – К.: Техніка, 1981. – 319 с. 25. Дытнерский Ю.И. Процессы и аппараты химической технологии: Учебник для вузов. Часть 1. - М.: Химия, 1995. - 400 с. 26. Паспорт та інструкція по експлуатації тістоподільної машини КУЗБАС. 27. Потапов В.О. Моделювання технологічних процесів харчових виробництв. Навчальний посібник: - Х.: ХДУХТ, 2008 – 148 с. 28. Основы расчета и конструирования машин и автоматов пищевых производств. / Под ред. А.Я.Соколова -–М.: Машиностроение, 1969. –637с. 29. Касаткин А.Г. Основные процессы и аппараты химической технологии. –М.: химия, 1974. – 752с. 30. Иванов М.Н. Детали машин. –М.: Высшая школа, 1991. – 383с. 31. Сборник задач и примеров расчета по курсу деталей машин. М.: Машиностроение ,1975. –286с. 32. Общетехнический справочник. /Под ред. Е.А. Скороходова. –М.: Машиностроение, 1990. -496с. 33. Посацький С.Л. Опір матеріалів. – Львів, Видавництво Львівського університету, 1963. –360с. 34. Беляев Н.М. Сопротивление материалов. – М.: Наука, 1976.- 608с. 35. Шевчук Я.М. Методичні вказівки до виконання організаційно-економічної частини дипломного проекту для студентів спеціальності 7.090221 “Обладнання харчових та переробнихвиробництв” / Шевчук Я.М., Галущак М.П.– Тернопіль, 2001 – 28с. 36. Никитин В.С. Охрана труда на предприятиях пищевой промышленности / Никитин В.С., Бурашников Ю.М. — М.: Агропромиздат, 1991.— 349с. 37. Охорона праці: Метод. Вказівки до викон. розділу «Охорона праці» дипломних проектів/ Уклад.: В. С. Гуць, М. П. Гандзюк, І. Ф. Степанець, О. І. Сидорченко, Є. С. Богданов. – К.: НУХТ, 2003. – 21 с. 38. Цивільна оборона та цивільний захист: Підручник. — 2-ге вид., перероб. Затверджено МОН / Стеблюк М.І. — К., 2010. — 487 с. 39. Васійчук В.О. Основи цивільного захисту. Навч. посібник / В.О. Васійчук, В.Є Гончарук, С.І. Качан, С.М. Мохняк. - Львів: Видавництво НУ "ЛП", 2010. - 417с. 40. Злобін Ю. А. Основи екології. – К.: Видавництво «Лібра», ТОВ, 1998. – 248 с. 41. Запольський, А.К. Екологізація харчових виробництв: підруч. для студ. вищ. навч. закладів/ А.К. Запольський, А.І. Українець. – К.: "Вища школа", 2005. – 423 с. 42. Сороковнін Н.В Дослідження технологічних параметрів довговічності спіралей шнеків / Н.В. Сороковнін, М.М. Габор// Актуальні задачі сучасних технологій : тези доповідей VІІІ Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів. (Тернопіль 27–28 листопада 2019 року) / МОН України, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2019. – С. 266. 43. Quality by Design / S.M. Sanchez, J.S. Ramberg, J.J. Rignatiello // Concurrent Engineering: Automation, Tools, and Techniques, Edited by Andrew Kusiak. 1993, Tohn willy & Sons. Inc. P. 234 - 286. 44. Лясота О.М. Алгоритм розрахунку розкрою листового прокату для виготовлення складно профільних гвинтових заготовок // Матер. 10-ї наук. конф. ТДТУ імені Івана Пулюя. - Тернопіль: ТДТУ імені Івана Пулюя, 2006. - С. 50.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:133 — галузеве машинобудування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Gabor M.M. MOmz-61.pdfГабор М.М. «Дослідження процесу поділу тіста з пшеничного та житнього борошна з модернізацією тістоділильника марки Кузбас-68-2М3,04 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
autoreferat_Gabor.pdf211 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора