Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30509
Назва: Технічне переоснащення потокової лінії для виготовлення масла на ПП «Альма Віта» з дослідженням режимів та встановленням оптимальних параметрів роботи маслоутворювача марки Я5-ОМ-3Т-М
Автори: Звіжинський, Сергій Володимирович
Бібліографічний опис: Звіжинський С.В. Технічне переоснащення потокової лінії для виготовлення масла на ПП «Альма Віта» з дослідженням режимів та встановленням оптимальних параметрів роботи маслоутворювача марки Я5-ОМ-3Т-М : дипломна робота магістра за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“/ С.В. Звіжинський — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 8 с.
Дата публікації: гру-2019
Дата внесення: 16-січ-2020
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Стадник, Ігор Ярославович
УДК: 637
Теми: 133
галузеве машинобудування
Технічне переоснащення, модернізація, масловиготовлювач, конструктивний параметр, потокова лінія, режим роботи, масло, дослідження.
Діапазон сторінок: 113 с.
Короткий огляд (реферат): Звіжинський С.В. Технічне переоснащення потокової лінії для виготовлення масла на ПП «Альма Віта» з дослідженням режимів та встановленням оптимальних параметрів роботи маслоутворювача марки Я5-ОМ-3Т-М. Спеціальність 133 "Галузеве машинобудування". – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019. В дипломній роботі запропоновано технічне переоснащення потокової лінії для виготовлення масла на ПП «Альма Віта», дослідженно режими та встановлено оптимальны параметри роботи маслоутворювача марки Я5-ОМ-3Т-М.
Опис: В дипломній роботі запропоновано технічне переоснащення потокової лінії для виготовлення масла на ПП «Альма Віта», дослідженно режими та встановлено оптимальны параметри роботи маслоутворювача марки Я5-ОМ-3Т-М.
Зміст: У вступі охарактеризовані сучасні напрями розвитку харчової промисловості та основні завдання, які необхідно вирішити. В першому розділі проведено огляд сучасних конструкцій технологічного обладнання для виготовлення вершкового масла, описано будову та принцип роботи маслоутворювача марки Я5-ОМ-3Т-М, обґрунтовано актуальність роботи, виконано постановку задачі на дипломну роботу. У другому розділі «Розроблення нових проектно-технологічних і технічних вирішень вдосконалення маслоутворювача марки Я5-ОМ-3Т-М», розроблено заходи з технічного переоснащення потокової лінії для виготовлення масла на ПП «Альма Віта», обґрунтовано зміст модернізації малоутворювача, наведено технічні рішення з модернізації маслоутворювача марки Я5-ОМ-3Т-М. У третьому розділі розроблено математичну модель енергетичних параметрів процесу збивання вершків, використано критеріальну подібность для математичного моделювання, виведено критеріальне рівняння, що описує зміну споживчої потужності у подібних апаратах, проведено математичне узагальнення експериментальних даних, досліджено витрати потужності на перемішування та вплив конструктивних особливостей мішалки на проходження процесу. У четвертому розділі дипломної роботи наведені результати теоретичних та експериментальних досліджень. Дослідження процесів маслоутворення має велике значення для удосконалення техніки і технології виготовлення вершкового масла. Складність дослідження перетворення вершків в масло заключається в багатьох факторах фізико-хімічних процесів, які відбуваються у вершках і приводить до об'єднання частково затверділих жирових кульок в агрегати з подальшим утворенням масляного зерна. Додатковими обставинами, які затрудняють дослідження є залежність процесу маслоутворення від інтенсивності обробки, температури та інших факторів. Використання апаратів промислового типу не дозволяє комплексно досліджувати енергозатрати в процесі збивання через неможливість стабільного підтримування та зміни в значному діапазоні термомеханічної обробки, а також виключити похибку, яка пов'язана з витратами енергії для процесу. Загально прийняті фізико-хімічні і реологічні методи, як наприклад метод дилатометричного аналізу, мікроскопіювання, структурно-механічні характеристики, дають цінну інформацію про процеси, не в динаміці, а лише по початковому або по кінцевому продукту і в цьому плані їх застосування є доцільним. Для цього було розроблено спеціальну установку для ведення дослідів. Наведено методику проведення дослідів і методів досліджень В спеціальній частині наведено особливості використання прикладного програмного забезпечення для вирішення задач дипломної роботи, а також методики аналізу даних, побудови графіків, діаграм, оформлення графічної частини засобами комп’ютерних технологій. В розділі «Обґрунтування економічної ефективності» проведено техніко-економічне обґрунтування та розрахунки економічної ефективності проектних рішень. В розділі «Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях» розглянуто питання з охорони праці і техніки безпеки в маслоцеху, наведено санітарно-гігієнічні вимоги. Розглянуто забезпечення цивільного захисту робітників та службовців ПП «Альма Віта» та населення, класифікацію промислових НХР по фізіологічній дії, організацію оповіщення на підприємстві працівників та населення. Запропоновано заходи щодо захисту робітників, службовців та населення у разі аварії викидом (виливом) аміаку В розділі «Екологія» проаналізовано забруднення довкілля, що виникають у результаті роботи на ПП «Альма Віта», запропоновано заходи по зменшенню дії забруднень на навколишнє середовище. У загальних висновках наведено прийняті в роботі технічні рішення і організаційно-технічні заходи, сформульовані основні рекомендації по використанню результатів роботи. В додатках до пояснювальної записки наведено результати досліджень, специфікації та копії публікацій. В графічній частині подано: План розміщення технологічного обладнання потокової лінії для виготовлення масла на ПП «Альма Віта». Загальний вигляд маслоутворювача марки Я5-ОМ-3Т-М. Складальне креслення барабана витискного маслоутворювача марки Я5-ОМ-3Т-М. Загальний вигляд охолоджувач-обробника. Cхему експериментального стенду. Математичне узагальнення результатiв Результати проведених дослiджень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30509
Власник авторського права: ©, Звіжинський Сергій Володимирович, 2019
Перелік літератури: 1. Закалов О.В., Закалов І.О. Технологічне обладнання харчових виробництв. – Тернопіль: ТДТУ, 2000.-406с. 2. Обладнання підприємств переробної та харчової промисловості. /За ред. І.С.Гулого – Вінниця: Нова книга, 2001р. –576с. 3. Основы расчета и конструирования машин и автоматов пищевых производств. / Под ред. А.Я.Соколова -–М.: Машиностроение, 1969. –637с. 4. Общетехнический справочник. /Под ред. Е.А. Скороходова. –М.: Машиностроение, 1990. -496с. 5. Анурьев В.И. Справочник конструктора-машиностроителя. В 3-х т. Т.1. –М.: Машиностроение, 1982. -736с. 6. Справочник инженера-строителя. В 2-х т. Т.2. / Под ред. И.А. Онуфриева и А.С. Данилевского. – М, 1959. –736с. 7. Справочное руководство по черчению/ В.Н.Богданов, И.Ф.Малежик, А.П.Верхола и др. -М.: Машиностроение, 1989. -864с. 8. П.Ф Дунаев, О.Ф. Леликов. Конструирование деталей и узлов машин. М.: Высшая школа, 1998. – 447 с. 9. А.С. Зубченко. Марочник сталей и сплавов. М.: Машиностроение, 2003. – 784 с. 10. Д.М. Гальперин. Оборудование молочных предприятий: монтаж, наладка, ремонт: Справочник. – М.: Агропромиздат, 1990. – 352 с. 11. Н.В. Зайцев Ремонт и монтаж оборудования предприятий пищевой промышленности. – М.: Пищевая промышленность, 1972. – 352 с. 12. Ростроса М.К., Мордвинцева П.В. Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности.— М.: Агропромиздат, 1989.— 256с. 13. Технология пищевых производств /Под ред. Л.П.Ковальской.— М.: Агропромиздат, 1988.— 286с. 14. Митин В.В. Курсовое и дипломное проектирование оборудования предприятий мясной и молочной промышленности.— М.:Колосс, 1992.— 272с. 15. Методы расчётов процессов и аппаратов пищевых производств.— М.: Пищевая промышленность, 1966.— 292с. 16. Сурков В.Д., Липатов Н.Н. Золотин Ю.П. Технологическое оборудование предприятий молочной промышлености.— М.:Легкая и пищевая промышленность, 1983.— 432с. 17. М.Н. Иванов. Детали машин.— М.: Высшая школа, 1991.— 384с. 18. Г.С. Писаренко и др. Справочник по сопромату.— К.: Наукова думка, 1988.— 734с. 19. Лащинский А.А., Толчинский А.Р. Основы конструирования и расчёта химической аппаратуры. Справочник.— Л.: “Машиностроение”, 1970.— 752с. 20. Ермаков Е.И., Шеин В.С. Технология ремонта химического оборудования.— Л.: “Химия”, 1977.— 278с. 21. Ф. Стренк Перемешивание и аппараты с мешалками. Л.: Химия, 1975. – 384 с. 22. Г.Ф. Аболмасов, Т.А. Боушев, Ф.М. Тарасов, Р.Н. Шестов. Примеры и задачи по курсу технологического оборудования предприятий молочной промышленности. М.:Машиностроение, 1966. – 284 с. 23. С.С. Гуляев-Зайцев. Физико-химические основы производства масла из высокожирных сливок. М.: Пищевая промышленность, 1974. – 136 с. 24. Назаров Н.И., Нечаев Н.И., Щербаков В.Г. и др. Технология и оборудование пищевых производств.— М.: Пищевая промышленность, 1977.— 352 с.
25. Закалов О.В., Закалов І.О. Проектування підприємств харчової промисловості. – Тернопіль, 2007. – 260 с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:133 — галузеве машинобудування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ДР Звіжинський.pdfЗвіжинський С.В. Технічне переоснащення потокової лінії для виготовлення масла на ПП «Альма Віта» з дослідженням режимів та встановленням оптимальних параметрів роботи маслоутворювача марки Я5-ОМ-3Т-М2,32 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
autoreferat_Zvizhynskyi.pdf249,63 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора