Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30507
Назва: Технічне переоснащення потокової лінії для виготовлення крохмалю на крохмальному заводі ТОВ «Самолусківський крохмальний завод» з дослідженням режимів роботи і визначенням конструктивних параметрів центрифуги марки ОГШ-352
Автори: Хомета, Іван Михайлович
Бібліографічний опис: Хомета І.М. Технічне переоснащення потокової лінії для виготовлення крохмалю на крохмальному заводі ТОВ «Самолусківський крохмальний завод» з дослідженням режимів роботи і визначенням конструктивних параметрів центрифуги марки ОГШ-352 : дипломна робота магістра за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“/ І.М. Хомета — Тернопіль: ТНТУ, 2019 РІК. — 8 с.
Дата публікації: гру-2019
Дата внесення: 16-січ-2020
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Стадник, Ігор Ярославович
УДК: 637.23.24+637.233.68
Теми: 133
галузеве машинобудування
Технічне переоснащення, модернізація, центрифуга, конструктивний параметр, потокова лінія, режим роботи, крохмаль, дослідження.
Діапазон сторінок: 157 с.
Короткий огляд (реферат): Хомета І.М. Технічне переоснащення потокової лінії для виготовлення крохмалю на крохмальному заводі ТОВ «Самолусківський крохмальний завод» з дослідженням режимів роботи і визначенням конструктивних параметрів центрифуги марки ОГШ-352. Спеціальність 133 "Галузеве машинобудування". – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019. В дипломній роботі запропоновано технічне переоснащення потокової лінії для виготовлення крохмалю на крохмальному заводі ТОВ «Самолусківський крохмальний завод», проведено дослідження режимів роботи і визначено конструктивні параметри центрифуги марки ОГШ-352.
Опис: В дипломній роботі запропоновано технічне переоснащення потокової лінії для виготовлення крохмалю на крохмальному заводі ТОВ «Самолусківський крохмальний завод», проведено дослідження режимів роботи і визначено конструктивні параметри центрифуги марки ОГШ-352
Зміст: У вступі охарактеризовані сучасні напрями розвитку харчової промисловості та основні завдання, які необхідно вирішити. В першому розділі проведено огляд сучасних конструкцій технологічного обладнання для виготовлення крохмалу, описано будову та принцип роботи центрифуги марки ОГШ-352, обґрунтовано актуальність роботи, виконано постановку задачі на дипломну роботу. У другому розділі «Розроблення нових проектно-технологічних і технічних вирішень вдосконалення центрифуги марки ОГШ-352», розроблено заходи з технічного переоснащення потокової лінії для виготовлення крохмалю на крохмальному заводі ТОВ «Самолусківський крохмальний завод», обґрунтовано зміст модернізації центрифуги марки ОГШ-352, проведено технологічні і конструктивні розрахунки модернізованої центрифуги. У третьому розділі приведено математичне моделювання процесу нагнітання осаджування і розділення суспензії через питому енергію. Проведено експериментальні та теоретичні дослідження режимів роботи центрифуги ОГШ-352. Розраховано і вибрано основні параметри нагнітаючо-осаджувального шнека центрифуги. У четвертому розділі дипломної роботи наведені результати теоретичних та експериментальних досліджень. Аналізуючи отримані результати, можна зробити наступні висновки. Для створення тагнгенціальної реакції, що перешкоджає вільному провертанню всієї маси суспензії разом з робочим гвинтом шнека, необхідно, щоб тангенціальна складова сил зчеплення (прилипання) частинок суспензії з поверхнею циліндра перевершувала сили зчеплення частинок суспензії між собою. При цій умові непорушно пов'язаними з поверхнею циліндра виявляться лише елементарні частинки пограничного шару суспензії. Подальші елементарні шари і частинки будуть звязанні з пограничним нерухомим шаром суспензії силами взаємного зчеплення. Вони не залишаються абсолютно нерухомими по відношенню до циліндра, а більшою чи меншою мірою братимуть участь в складних переміщеннях маси суспензії, що нагнітається як в корисному аксіальному, так частково і в «даремному» тангенціальному напрямках. Для покращення роботи шнека: для зменшення аксіальної реакції, яка гальмує корисне переміщення суспензії уздовж осі шнека зроблено ущільнення (зменшення) кроку шнека в зоні вивантаження, що сприяє інтенсифікації процесу розділення. В спеціальній частині наведено особливості використання прикладного програмного забезпечення для вирішення задач дипломної роботи, а також методики аналізу даних, побудови графіків, діаграм, оформлення графічної частини засобами комп’ютерних технологій. В розділі «Обґрунтування економічної ефективності» проведено техніко-економічне обґрунтування та розрахунки економічної ефективності проектних рішень. В розділі «Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях» розглянуто заходи з охорони праці і техніки безпеки в крохмальному цеху, наведено санітарно-гігієнічні вимоги. Проведено оцінку небезпеки і розробку заходів підвищення стійкості проти аварій природного та техногенного характеру на ТОВ «Самолусківський крохмальний завод». Запропоновано заходи щодо захисту робітників, службовців та населення у разі аварії спричиненою імовірним впливом небезпечних хімічних речовин. В розділі «Екологія» проаналізовано забруднення довкілля, що виникають у результаті роботи на ТОВ «Самолусківський крохмальний завод», запропоновано заходи та методи по зменшенню дії забруднень на навколишнє середовище. У загальних висновках наведено прийняті в роботі технічні рішення і організаційно-технічні заходи, сформульовані основні рекомендації по використанню результатів роботи. В додатках до пояснювальної записки наведено результати досліджень, специфікації та копії публікацій. В графічній частині подано: План розміщення технологічного обладнання лінії для виготовлення картопляного крохмалю на крохмальному заводі ТОВ "Самолусківський крохмальний завод". Загальний вигляд центрифуги марки ОГШ-352. Складальне креслення центрифуги марки ОГШ-352. Складальне креслення вузола шнека центрифуги марки ОГШ-352. Деталювання. Математичну модель розрахунку процесу нагнітання-осадження і розділення суспензії. Гафіки залежності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/30507
Власник авторського права: © Хомета Іван Михайлович, 2019
Перелік літератури: А.А. Милютин. Производство Сухого и модифицированого крахмала— М.: Пищевая промышленность, 1966. 2. Павлище В.Т. Основи конструювання та розрахунок деталей машин.– К.: Вища школа, 1993.– 556с. 3. В.Г. Костенко, А.Е. Овчинников, В.М.Горбатов. Производство крахмала.— М.: Пищевая промышленность, 1975.— 206 с. 4. Г.Г. Шамборант, Технологическое оборудование предприятий крахмало-паточной промышлености. М.: Пищевая промышленность, 1974.— 206 с. 5. Назаров Н.И., Нечаев Н.И., Щербаков В.Г. и др. Технология и оборудование пищевых производств.— М.: Пищевая промышленность, 1977.— 352 с. 6. Технология пищевых производств /Под ред. Л.П.Ковальской.— М.: Агропромиздат, 1988.— 286с. 7. Методы расчѐтов процессов и аппаратов пищевых производств.— М.: Пищевая промышленность, 1966.— 292с. 8. Б.М. Азаров. Технологическое оборудование пищевых производств.— М.: Агропромиздат, 1988.— 462с. 9. М.Н. Иванов. Детали машин.— М.: Высшая школа, 1991.— 384 10. Лащинский А.А., Толчинский А.Р. Основы конструирования и расчѐта химической аппаратуры. Справочник.— Л.: ―Машиностроение‖, 1970.— 752с. 11. Закалов О. В. Методичні вказівки з курсу ― Основи проектування підприємств харчової промисловості‖, Тернопіль – 2000р.-51с. 12. Закалов О.В., Закалов І.О. Технологічне обладнання харчових виробництв.Тернопіль, 200 р. - 408 с. 13. Илюхин В.В. Монтаж, наладка и ремонт оборудования предприятий мясной промышленности.— М.: Лѐгкая и пищевая промышленность, 1984.— 263с. 14. Писаренко Г.С, Яковлев А.П., Матвеев В.В. Справочник по сопротивлению материалов. -К.:Наукова думка, 1975. -С. 204. 15. Шевчук Я.М., Галущак М.П. Методичні вказівки до виконання організаційно-економічної частини дипломного проекту для студентів спеціальності 7.090221 ―Обладнання харчових та переробних виробництв‖ Тернопіль, 2010 – 28с. 16. Анурьев В.И. Справочник конструктора-машиностоителя том 2.- М.:Машиностроение, 1980-560с. 17. Справочник конструктора – машиностроителя. Под ред. А. Г. Косиловой, Р. К. Мещерякова – М.:Машиностроение, 1972. – 712с. 18. Закалов О. В. Шинкарик М.М. Ворощук В.Я. Методичні вказівки до виконання курсового проекту з курсу ―Технологічне обладнання харчових виробництв‖. 19. Флорев О., Смигельский О. Расчеты по процессам и апаратам химической технологии. -М.: Изд. "Химия",1971. -С. 13-38. 20. Гельперин Н.И. Основные процессы и аппараты химической технологии. -М.: Изд."Химия",1978. -С. 177-192. 21. Справочник машиностроителя: В бт./Ф.М. Дименберг, В.С. Люкшин, Н.Я. Ниберг, А.Н.Обморшев, И.С.Плужников, А.А.Уманский/ Под.ред. Н.С.Ачеркана. -М.: Машиностроительная литература., 1960. Т.1. 592 с. 22. Касаткин А.Г. Основные процессы и аппараты химической технологии.М.:Гос.научно-техническое издательство химической литературы. 1960., -С. 262. 23. Основы расчета и конструирования машин и аппаратов пищевых производств/Под ред. А.Я. Соколова.-М.:Пищепромиздат,1960. С.242. 24. Глуз М.Д., Павлушенко И.С. Затраты мощности на перемешивание неньютоновских жидкостей //Журнал ПрикладнойХимии.-1967.т.40, -№7, -С. 485.
С.В. Звіжинський, І.М. Хомета. Основні напрямки вдосконалення маслоутворювачів. / І.М. Хомета, С.В. Звіжинський. // Актуальні задачі сучасних технологій: VІІI Міжнародна науково-технічна конференція молодих учених та студентів, 27-28 листопада 2019 р. : збірник тез доповідей. – Тернопіль, 2019. – Т.ІІІ. – С. 81.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:133 — галузеве машинобудування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Хомета ДР.pdfХомета І.М. Технічне переоснащення потокової лінії для виготовлення крохмалю на крохмальному заводі ТОВ «Самолусківський крохмальний завод» з дослідженням режимів роботи і визначенням конструктивних параметрів центрифуги марки ОГШ-3523,13 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
autoreferat_Hometa.pdf249,3 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора