Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29884
Назва: Особливості бухгалтерського обліку та аудиту на підприємствах громадського харчування (на прикладі ПП «Престиж»)
Інші назви: Peculiarities of accounting and audit at catering establishments (PC “Prestyzh” as a case study)
Автори: Дяків, Віталія Василівна
Diakiv V.V.
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Дяків В.В. Особливості бухгалтерського обліку та аудиту на підприємствах громадського господарства (на прикладі ПП «Престиж»): дипломна робота магістра за спеціальністю „071 — облік і оподаткування“/ ВВ. Дяків. — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 105 с.
Дата публікації: 2019
Дата внесення: 27-гру-2019
Науковий керівник: Хомин, Петро Якимович
Члени комітету: Дмитрів, Дмитро Володимирович
Теми: 071
облік і оподаткування
господарські засоби підприємства
оборотні активи
необоротні активи
оцінка
enterprise business assets
current assets
non-current assets
Короткий огляд (реферат): Дипломна робота за спеціальністю 071 - Облік і оподаткування. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019. У роботі досліджуються теоретичні, практичні та організаційні аспекти удосконалення обліку, аналізу та контролю господарських засобів підприємства. Уточнено економічну сутність категорій „оборотні активи”, „необоротні активи” з точки зору бухгалтерського обліку, розкрито взаємозв’язок між ними. Значна увага в роботі приділяється дослідженням закономірностей та особливостей аналізу господарських засобів підприємства, розробці пропозицій щодо вдосконалення методики аналізу із з’ясуванням організаційного механізму реалізації аналітичних досліджень.
The theoretical, practical and organizational aspects of improvement of accounting, analysis and control of economic means of the enterprise are investigated in the work. Clarified the economic essence of the categories "current assets", "non-current assets" in terms of accounting, disclosed the relationship between them. Much attention is paid to the study of the patterns and features of the analysis of economic assets of the enterprise, the development of proposals for improving the methodology of analysis with the clarification of the organizational mechanism for the implementation of analytical research.
Зміст: Вступ 5 Розділ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПОБУДОВИ ОБЛІКУ, АНАЛІЗУ ТА АУДИТУ В ГРОМАДСЬКОМУ ХАРЧУВАННІ 1.1. Стратегічні напрями розвитку ресторанного бізнесу та його інформаційно- аналітичне забезпечення 9 1.2. Особливості організації бухгалтерського обліку в закладах ресторанного бізнесу 21 Розділ 2. ОРГАНІЗАЦІЯ ТА МЕТОДИКА ОБЛІКУ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ 2.1. Облік запасів у коморі ресторану 27 2.2. Облік запасів на кухні закладу харчування 34 2.3. Облік запасів у торговому залі 39 Розділ 3. ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СИСТЕМИ АНАЛІЗУ ТА АУДИТУ ЗАКЛАДІВ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ 3.1. Оцінка механізму управління господарськими засобами підприємства та методи їх аналізу 44 3.2. Методика та організація аудиту 46 Розділ 4. АНАЛІЗ ПОКАЗНИКІВ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ПП «ПРЕСТИЖ» 4.1. Аналіз та оцінка активів підприємства 55 4.2. Аналіз операційних витрат 60 4.3. Аналіз результатів діяльності 62 Розділ 5. ОБГРУНТУВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПП «ПРЕСТИЖ» 5.1. Оцінка фінансової стійкості підприємства 66 5.2. Аналіз ліквідності та платоспроможності підприємства 67 5.3. Оцінка ділової активності підприємства Розділ 6. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 6.1. Організація служби охорони праці на підприємстві 71 6.2. Фінансування заходів з охорони праці на ПП «Престиж» 75 6.3. Забезпечення управління ЦЗ та реагуванням на НС на підприємстві (цеху) відповідного профілю (за напрямами підготовки) 95 Висновки і пропозиції 101 Список використаних джерел 105
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29884
Перелік літератури: 1. Аудит : навчальний посібник / Павликівська О.І. Кіляр О.Р. Щирба М.Т. – Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2017. – 338с. 2. Аудит: Підручник. За ред. проф. Ф.Ф.Бутинця – Житомир, ПП «Рута», 2006. – 672с. 3. Аудит: Учебник для вузов / В.И.Подольский, Г.Б.Поляк, А.А.Савин. Под ред. В.И.Подольского. – М.: ЮНИТИ – ДАНА, 2007. – 655 с. 4. Баканов М.И. Теория экономического анализа [Текст]: Учебник / М.И. Баканов., А.Д. Шеремет– [3-е изд., перераб.]. - М.: Финансы и статистика, 2009. - 288 с.: ил. 5. Бакун Ю. В. Шляхи вдосконалення фінансової звітності в Україні / Ю. В. Бакун // Вісник Житомирського технічного університету. – 2008. -№9. – С.213-216. 6. Балабанов І.Т. Фінансовий аналіз і планування господарюючого суб'єкта [Текст] / І.Т. Балабанов - М.: Фінанси й статистика, 2008.-208с. 7. Бандурка А.М. Фінансово-економічний аналіз [Текст] / А.М. Бандурка, И.М. Черв'яків, О.В Посилка.- Харків: З Харківського університету внутрішніх справ, 2009. -- 393 с. 8. Безпека життєдіяльності / Під ред. Я. Бедрія — Львів: Видавнича фірма «Афіша», 1998. 9. Білик М. Д. Фінансовий аналіз [Текст] : підручник / М. Д. Білик – К. : КНЕУ. – 2007. – 588 с. 10. Бланк І.А. Фінансовий менеджмент [Текст]: Навчальний курс / І.А. Бланк – [2-ге вид.] -- К.: Ніка- Центр, 2007. - 570 с. 11. Бороненкова С.А. Управлінський аналіз [Текст] / С.А. Бороненкова - М.: Фінанси й статистика, 2006.-384с. 12. Буфатіна І. Методика складання Звіту про рух грошових коштів за допомогою робочої таблиці / І. Буфатіна // Бухгалтерський облік і аудит. – 2008. - №1. – С.29-41. 87 13. Бухатіна І. Загальні вимоги до фінансової звітності: характеристика і принципи підготовки / І. Буфатіна // Все про бухгалтерський облік. – 2008. - №2. – С.29-41. 14. Бухгалтерський облік в Україні. Навч. посібник. За ред. Р.Л. Хом'яка, В.І. Лемішовського. — [7-ме вид., доп. і перероб]. — Львів: Національний університет “Львівська політехніка", “Інтелект-Захід", 2008. — 1224 с. 15. Бухгалтерський облік і звітність в Україні: Нормативна та методична база / Укладач Лень В.С. – К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 398 с. 16. Бухгалтерський фінансовий облік: Підр. для студ. спеціальності “облік і аудит” ВНЗ / За ред. проф. Ф.Ф.Бутинця – [4-е вид. доповн. і перероблене]. – Житомир: ПП “Рута”, 2006. – 688 с. 17. Вигівська І.М. Особливості формування облікової політики кейтерингової компанії / І.М. Вигівська, В.К. Макарович, Е.О. Сіра // Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу. – 2018. – С. 9-12. 18. Верига Ю. Фінансова звітність підприємства в Україні: сучасний стан та шляхи удосконалення / Ю. Верига // Регіональні перспективи. - 2008. - № 2-3. – С.22-23. 19. Газарян А. В. Аудиторская проверка бухгалтерской отчетности / А. В. Газарян, Е. И. Ширкина // Бухгалтерский учет. – 2006. -№13. – С.71-75. 20. Гайдис Н. М. Фінансовий аналіз: Навч.-метод. посібник для студ. вищих навч. закл. / Національний банк України; Львівський банківський ін-т. / Н. М. Гайдис. — Л. : ЛБІ НБУ, 2006. — 414с. 21. Гетьман О.О. Економіка підприємства [Текст]: навч. посібник для студентів вищих навч. закладів / О.О. Гетьман, В.М. Шаповал. - К.: ЦНЛ, 2007. – 487 с. 22. Голов С. Підготовка і подання фінансової звітності згідно з МСБО / С. Голов // Бухгалтерський облік і аудит. – 2005. - №11. – С. 14-24. 23. Голов С. Ф. Бухгалтерський облік за міжнародними стандартами: приклади і коментарі. Практичний посібник / С. Ф. Голов, В. М. 88 Костюченко. – Х. : Фактор, 2008.– 1008 с. 24. Гольцова С.М. Звітність підприємств: Нав. Посіб. / С. М. Гольцова, І. Й. Плікус– К.: Центр навчальної літератури, 2006. - 292с. 25. Гражданская оборона / Под ред. Е. П. Шубина — М.: Просвещение, 1991. 26. Грещак М.Г. Економіка підприємства: підручник [Текст] / [М.Г. Грещак, В.М. Колот, А.П. Наливайко та ін..]; За ред. С.Ф. Покропивного. – [2-ге вид., перероб. та доп.] - К.:КНЕУ, 2005. – 526 с. 27. Грінько А.П. Теоретичні та облiково-економічні аспекти формування інформації про витрaти, доходи тa фiнaнсові результaти на пiдприємствaх ресторaнного господaрствa : монографія / А. П. Грінько, О. О. Кваша. – Х. : Видавець Іванченко І. С., 2016. – 290 с. 28. ГОСТ 30523-97. «Межгосударственній стандарт. Услуги общественного питания. Общие требования. – К. : Госстандарт Украині, - 1998. 29. Дєєва Н. М. Фінансовий аналіз: Навч.-метод. посібник для студ. вищих навч. закл. / Дніпропетровська держ. фінансова академія / Н. М. Дєєва, О. І. Дедіков. — Д. : ДДФА, 2006. — 380с. 30. Джерела інформації для складання Звіту про фінансові результати // Дебет-Кредит. – 2006. - №1. – С.29-41. 31. Дікань Л. В. Фінансовий результат підприємств: теоретичні узагальнення та прикладний аналіз: монографія / Л. В. Дікань, О. О. Вороніна. — Х. : СПД ФО Лібуркіна Л.М., 2008. — 92c. 32. Економіка підприємства: Навч. посібник/ А.В. ІІІегда, Т.М. Литвиненко, М.П. Нахаба та ін.; За ред А.В. Шегди. - 2-е вид. - К.: Знання, 2006. -335с. 33. Економічний аналіз [Текст] : навч. посібник/ Під.ред. Чумаченка М.Г. - К., 2007 - 556с. 34. Економічний аналіз [Текст]: навчальний посібник/ За ред. Ф.Ф. Бутинця. - - Житомир: ПП "Рута", 2007.-680с. 35. Економічний аналіз діяльності підприємства: Навч. посібник (за ред. проф. Савицької Г.В. – К.: Знання, 2006. – 654 с. 36. Загальні вимоги до фінансової звітності: характеристика і принципи 89 підготовки // Все про бухгалтерський облік. – 2008. – 7 червня. 37. Заграда Р. Контролінг як система ефективного управління підприємством [Текст] / Р. Заглада // Економіка. – 2009. – № 4. – С. 12–15 31 38. Закон України “Про аудиторську діяльність” від 22 квітня 1993 р. № 3125-ХІІ. 39. Закон України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” від 16.07.1999 p. № 996-XIV. // Збірник систематизованого законодавства.. – 2008. - № 4. – С. 3-220. 40. Звіт про рух грошових коштів: зміст та методика складання // Цінні папери України. – 2008. – 23 листопада. 41. Звітність підприємств: Навч. Посіб. За ред. проф. Вериги Ю.А. - К. : Центр навчальної літератури. – 2007. – 656с. 42. Звітність приватних підприємств // Бухгалтерія. – 2006. - №6. – С. 38-45 (Спецвипуск). 43. Зінов’єва О. Звіт про фінансові результати (форма №2) / О. Зінов’єва // Баланс. – 2007. - №3. – С.37-49. 44. Івахненко В.М. Курс економічного аналізу [Текст]. – [2-ге вид. перероб. і доп.] - К.: Знання Прес, 2009. - 390с. 45. Ізмайлова К. В. Фінансовий аналіз: Навчальний посібник / К. В. Ізмайлова. – [2-ге вид., стереотип.]. – К.: МАУП, 2006. – 152 с.: іл. – Бібліогр.: с.142-144. 46. Кобилянська А. І. Фінансовий облік: навч. посіб. / А. І. Кобилянська. – К. : Знання, 2006. - 473с. 47. Ковалев А. И. Анализ хозяйственного состояния предприятия [Текст] / А. И. Ковалев. – [3-е изд.] – М. : Центр экономики и маркетинга. – 1999. – 510 с. 48. Ковалев В. В. Финансовый анализ / В. В. Ковалев. – М. : Финансы и статистика, 2006. – С.74-77. 49. Ковалева О. В. Бухгалтерский учет и аудит бухгалтерской отчетности 90 комерческих предприятий: Учебник / О. В. Ковалева. – Ростов-на–Дону: Феникс, 2007. – 512 с. 50. Ковальчук Н. В. Історичні аспекти розвитку бухгалтерської звітності / Н. В. Ковальчук // Економіка АПК. – 2005. - №12. – С.63-68. 51. Ковальчук Н.В. Поняття та класифікація звітності в сучасних дослідженнях / Н. В. Ковальчук // Економіка АПК. – 2005. - №11. – С.74- 81. 52. Коробов М. Я. Фінансово-економічний аналіз діяльності підприємств: Навчальний посібник / М. Я. Коробов. – [2-ге вид., стер]. – К. : Т-во “Знання”, КОО, 2005. – 378 с. 53. Костенко Т.Д. Економічний аналіз і діагностика стану сучасного підприємства [Текст]: Навчальний посібник / [Костенко Т.Д., Підгора Є.О. Рижиков та ін.] – К.: Центр навчальної літератури. 2009. - 400 с. 54. Лабынцев Н .Т. Аудит: теория и практика: Учебное пособие. / Н. Т. Лабынцев, О. В. Ковалева. – М.: ПРИОР, 2007. – 208 с. 55. Лавриненко Л. Готуємося до звітності: закриття операційних рахунків / Л. Лавриненко // Баланс – Агро. – 2007. - № 12-1. – С.12-17. 56. Лалий В. Ф. Бухгалтерский учет в системе экономической информации / В. Ф. Лалий. – М.: Финансы, 1975. – С.128-131. 57. Лапін В. М. Безпека життєдіяльності / В. М. Лапін. — Львівський банківський коледж, 1998. 58. Лобанов О. Відповідальність за несвоєчасне подання звітності / О. Лобанов // Податки та бухгалтерський облік. – 2007. -№100. – С.42-47. 59. Малишкін О. І. Фінансова звітність підприємства: Міжнародні та національні стандарти: Навч. посібник. 2-е вид. доп. і виправ. / О. І. Малишкін. – Суми: Видавництво “Університетська книга”, 2007. – 158 с. 60. Манів З.О. Економіка підприємства [Текст]: навч. посібник / З.О. Манів, І.М. Луцький - К.: Знання, 2008. - 580 с. 61. Методика коригування статей фінансової звітності під час проведення аудиту // Вісник Податкової служби України. – 2006. – №39. – С.47 -53. 91 62. Методичні рекомендації з перевірки порівнянності показників форм річної фінансової звітності підприємства. Додаток до листа Міністерства фінансів України від 09.01.2001 р. №053-41 // Податки та бухгалтерський облік. - 9 грудня 2006 р. - №23 (71) (спецвипуск). – С. 11-14. 63. Національні стандарти бухгалтерського обліку (з основними змінами і доповненнями) // Все про бухгалтерський облік. – 2009. – №14(802). – 13 лютого (спецвипуск). 64. Національні стандарти бухгалтерського обліку в Україні. Навчальний посібник. Нормативно-правові матеріали. За ред. Хом’яка Р. Л. – Львів: “Інтелект-Захід”, 2006. - 444 с. 65. Національні стандарти бухгалтерського обліку: Нормативна база. – [7-е вид., доповнене]. – Х. : Фактор, 2008. – 200 с. 66. Нашкерська Г. В. Бухгалтерський облік: навч. посіб. / Г. В. Нашкерська. – К. : Центр навчальної літератури, - 2006. - 464с. 67. Нашкерська Г. В. Складання приміток до фінансової звітності / Г. В. Нашкерська // Дебет-Кредит. – 2007. - №9/2000. – С.11-25. 68. Нестеренко О.О. Класифікація кейтерингових послуг для організації їх обліку / Оксана Нестеренко, Ірина Коробкіна // Бізнес-Інформ. - 2017. - №4. - С.251-256. 69. Облік та аудит витрат підприємств ресторанного господарства: управлінський аспект : монографія / Л.М. Янчева, А.В. Янчев, Л.О. Кирильєва та ін. – Х. : Видавець Іванченко І. С., 2017. – 262 с. 70. Островська О. Оцінка фінансового стану підприємств в умовах стандартизації фінансової звітності / О. Островська // Бухгалтерський облік і аудит. – 2007. - №2. – С. 28-36. 71. Рета М.В. Особливості обліку основних засобів на підприємствах ресторанного бізнесу / М.В. Рета, О.І. Линник // Бухгалтерський облік, аналіз та аудит. – Випуск 6 (17) 2018. – С. 736-739. 72. Перелік видів діяльності, щодо яких складається зведена фінансова звітність, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 92 24.02.2000 р. № 37 // Податки та бухгалтерський облік. - 9 грудня 2007 р. - №23 (71) (спецвипуск). – С. 4. 73. Петряєва З.Ф. Фінансовий аналіз діяльності підприємства [Текст]: навч. посіб. / З.Ф. Петряєва — Х.: ХДЕУ, 2007. — 164 с. 74. Подольська В.О. Фінансовий аналіз [Текст]: Навч. посібник / В.О. Подольська О.В. Яріш - К.: Центр навчальної літератури, 2007. - 488 с. 75. Правила №219 — Правила роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджені наказом Міністерства економіки і з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 р. №219 // URL: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0680-02. 76. Приходько Н. І. Фінансовий аналіз: навч. посібник / Харківська філія Українського держ. ун- ту економіки і фінансів / Н. І. Приходько. — Х. : ІНЖЕК, 2007. — 192c. 77. Про примітки до річної фінансової звітності, затверджено наказом Міністерства фінансів України № 302. // Бухгалтерія, 28 січня 2008р., - №4 (471) С.40. 78. Прокопенко І.Ф. Методика і методологія економічного аналізу [Текст] /І.Ф. Прокопенко, В.І. Ганин. – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 430с. 79. Пястолов С.М. Економічний аналіз діяльності підприємств [Текст] / С.М. Пястолов - М.: Академічний Проект, 2007.- 573с. 80. Риндя А. Подробиці річної фінансової звітності / А. Риндя // Податки та бухгалтерський облік - 9 грудня 2008 р. - №23 (71) (спецвипуск). - С.15- 52. 81. Річна фінансова звітність // Збірник систематизованого законодавства - №4, 2007. С. 3-220. 82. Рогальський О.Ф. Моделі підтримки прийняття рішень при аналізі фінансового стану підприємства [Текст] / О.Ф. Рогальський // Экономические инновации. – Одесса : Институт проблем рынка и 93 экономических исследований НАН Украины. – 2003. – № 15. – С. 234– 240. 83. Руденюк О. Особливості складання річної фінансової звітності // Податки та бухгалтерський облік / О. Руденюк. – 2006. -№5. – С.19. 84. Рудяк Ю. Фінансова звітність: від статті до статті / Ю. Рудяк // Бухгалтерія: право, податки, консультації, №52/1 (467) 24.12.2005 р. С.37- 44. 85. Савицька Г.В. Аналіз господарської діяльності підприємства [Текст] / Г.В. Савицька - М.: ИНФРА-М, 2008.-336с. 86. Самодай В.П. Організація ресторанної справи : навч. посіб. / В. П. Самодай, А. І. Кравченко. – Суми : Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2015. – 424 с. 87. Смирнов Э.А. Разработка управленческих решений [Текст]: учебник для вузов / Э.А. Смирнов - М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2008. - 271 с. 88. Соловьева О. В. Зарубежные стандарты учета и отчетности: Учебное пособие / О. В. Соловьева. – М. : Аналитик-Пресс, 2007. -288 с. 89. Стельмах М. В. Щодо методики аналізу фінансової звітності підприємства / М. В. Стельмах, М. Ф. Дейнека // Наукові записки. Збірник праць кафедри економічного аналізу. Випуск 12. – Тернопіль: Видавництво “Економічна думка”, 2005 р. – С.3-4. 90. Сук П. Л. Звіт про фінансові результати / П. Л. Сук // Бухгалтерія в сільському господарстві. – 2007. - №3. – С.39-46. 91. Тарасенко Н.В. Економічний аналіз [Текст]: навч. посіб. / Н.В. Тарасенко. - Львів, Магнолія Плюс. 2007. – 344 с. 92. Теорія бухгалтерського обліку: Навчальний посібник / О. І. Васюта – Беркут, Г. Ф. Шепітко, Н. О. Ромашевська; За ред. В. Б. Захожая. – К. : МАУП, 2007. – с.176. 93. Теорія економічного аналізу: Підручник / В. М. Серединська, О. М. Загородна, Р. В. Федорович. За ред. Р. В. Федоровича. - Тернопіль: “Укрмедкнига”, 2006. – 324 с. 94 94. Теорія економічного аналізу: Підручник. За ред. Мниха Є. В. / Київський національний торговельно-економічний ун-т. — К., 2008. — 513c. 95. Ткаченко Н. М. Бухгалтерський фінансовий облік, оподаткування і звітність: підручник / Н. М. Ткаченко. — [Вид. 3-тє, доп. і перероб]. — К. : Алерта, 2008. — 925с. 96. Усач Б. Ф. Аудит за міжнародними стандартами / Б. Ф. Усач. – К. : Знання, 2006. – 247 с. 97. Фінансова звітність // Все про бухгалтерський облік, (Спецвипуск) – 2007р. 98. Фінансовий менеджмент [Текст] : підручник / Мін-во освіти і науки України, КНЕУ; [ред. А. М. Поддєрьогін] – К. : КНЕУ, 2005. – 535 с. 99. Фінансово-економічний аналіз [Текст]: підручник / за заг. ред. П.Ю. Буряка, М.В. Римара. – К.: ВД "Професіонал", 2007. – 520 с. 100. Фурсов А. Наиболее проблемные вопросы трансформации годовой бухгалтерской отчетности в финансовою отчетность по МСБУ / А. Фурсов // Весник бухгалтера и аудитора Украины // 2008. - №13. – С.9-12. 101. Хомин П. Я. Формування звітності в підсистемах фінансового, управлінського і податкового обліку: Монографія. Тернопіль.: Економічна думка / П. Я. Хомин. – 2004. – 288с. 102. Хорин А. Финансовая отчетность организации: раскритие елементов форм отчетности / А. Хорин // Бухгалтерский учет. – 2006. - №8. – С.57-60. 103. Цал-Цалко Ю.С. Фінансова звітність підприємства та її аналіз: навч. посібник [Текст] / Ю.С. Цал-Цалко. – [2-е вид., перероб. і доп.] – К.: ЦУЛ, 2002. – 360 с. 104. Цигилик І.І. Економічний аналіз господарської діяльності підприємства [Текст]: навч. посібник / І.І. Цигилик, С.О. Кропельницька, О.І. Мозіль - К.: ЦУЛ, 2004. – 123 с. 105. Шваб Л.І. Економіка підприємства [Текст]: навч. посібник для студентів вищих навч. закладів / Л.І. Шваб - К.: Каравела, 2004. – 564 с. 95 106. Шеремет А. Д. Аудит. Учебник / А. Д. Шеремет, В. П. Суйц. – М. : ИНФРА, 2007. – 352 с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:071 — облік і оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дяків.pdf1,31 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Дяків_авто.pdf250,7 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
дяків_довідка.docx20,98 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора