Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29775
Назва: Розробка та дослідження автоматизованої системи термічної обробки харчових продуктів
Інші назви: Development and research of automated system of food heat treatment.
Автори: Пертак, Юрій Вікторович
Pertak, Yurii
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Пертак Ю.В. Розробка та дослідження автоматизованої системи термічної обробки харчових продуктів : дипломна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/ Ю.В.Пертак — Тернопіль: ТНТУ, 2019. — 84 с.
Дата публікації: 26-гру-2019
Дата подання: 21-гру-2019
Дата внесення: 25-гру-2019
Видавництво: Тернопіль, ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Карташов, Віталій Вікторович
Члени комітету: Михайлишин, Роман Ігорович
УДК: 637.5(06)
Теми: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
продукти
термічна обробка
автоматизована система
керування
products
heat treatment
automated system
controls
Діапазон сторінок: 84
Короткий огляд (реферат): Пертак Ю.В. Розробка та дослідження автоматизованої системи термічної обробки харчових продуктів. 151 – автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019. В роботі було розроблено автоматизовану систему термічної обробки харчових продуктів, зокрема м’ясних виробів. Систему реалізовано на базі програмованого логічного контролера ОВЕН з використанням додаткових модулів вводу виводу. Для оптимізації процесу термічної обробки було розглянуто методи регуляції температурних параметрів при нагріванні повітрям, інфрачервоним випромінювання та парою. Pertak Y.V. Development and research of automated system of food heat treatment. 151 - Automation and computer integrated technologies. - Ivan Puliuyi Ternopil National Technical University. - Ternopil, 2019. An automated system of heat treatment of food products, including meat products, was developed. The system is implemented on the basis of the programmable logic controller ARIES with the use of additional modules of output of output. In order to optimize the heat treatment process, the methods of regulating temperature parameters when heated by air, infrared radiation, and steam were considered.
Опис: Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 26 грудня 2019 р. о 12 .30 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 45 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 401
Зміст: ВСТУП 6 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 7 1.1. Історія розвитку виробництва ковбас 7 1.2. Стан сировинної бази України 10 1.3. Термічна обробка ковбасних виробів 11 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 17 2.1. Мета теплової обробки 17 2.1 Зміна білків м'яса під час нагрівання 17 2.2 Зміна жиру при нагріванні м’яса 24 2.3 Зміна в екстрактивах 26 2.4 Зміни вітамінів при обробці м’яса 28 2.5 Зміна здатності утримувати воду 29 3 КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 32 3.1 Автоматизація сушильного пристрою 32 3.2 Розробка системи автоматичного регулювання 37 4 НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 50 4.1. Опис дослідження обробки полікомпонентних 50 5. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 57 5.1 Передача інформації від джерела до ПЛК по протоколу RS-485 57 5.2. Передача інформації від джерела до ПЛК по протоколу MODBUS 64 6. ОБГРУНТУВАННЯ-ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ 68 6.1. Розрахунок затрат на заробітну плату розробниуів системи 68 6.2. Розрахунок ціни розробки і економічна ефективність від використання програмного продукту 72 7 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 75 7.1 Організація охорони праці при роботі з системою управління 75 8 ЕКОЛОГІЯ 76 8.1 Вимоги до приміщень для експлуатації моніторів і ПЕОМ. Шляхи дотримання цих вимог. 76 8.2. Добування електроенергії за рахунок спалювання мінерального палива. Забруднення довкілля при цьому та шляхи його зменшення. 77 ОСНОВНІ ВИСНОВКИ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 82 БІБЛІОГРАФІЯ 83
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29775
Власник авторського права: © Пертак Ю.В., 2019
Перелік літератури: 1. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с. 2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 2. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с. 3. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с. 4. Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с. 5. https://cyberleninka.ru/article/n/avtomatizatsiya-tehnologicheskogo-protsessa-termicheskoy-obrabotki-syrya-v-pischevoy-promyshlennosti-na-primere-malogabaritnoy/viewer 6. Вотинов М. В., Маслов А. А. Систематизация требований, предъявляемых к системам автоматического управления сушильными установками // Наука и образование 2011: Междунар. науч.-техн. конф. Мурманск, 2012, 15-25 с. 7. http://uadoc.zavantag.com/text/18321/index-1.html. 8. https://studfile.net/preview/4000664/. 9. https://otherreferats.allbest.ru/cookery/d00420710.html. 10. https://www.fundamental-research.ru/ru/article/view?id=32270. 11. Родионова Н.С., Гачеу Л., Попов Е.С., Бахтина Т.И. Исследование процесса тепловой обработки предварительно вакуумированных пищевых систем на основе растительного и животного сырья // Фундаментальные исследования. – 2013. – № 10-2. – С. 288-293
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Pertak_Y_2019.pdfДипломна робота2,26 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
avtoreferat_Pertak_Y_2019.pdfАвтореферат252,1 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора