Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29665
Назва: Дослідження та розробка автоматизованої системи управління технологічним процесом виробництва квасу
Інші назви: Development and optimization of the system of management of technological process of kvass production
Автори: Баранчук, Микола Миколайович
Шельвіка, Андрій Михайлович
Baranchuk, Mykola
Shelvika, Andrii
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Баранчук М.М.,Шельвіка А.М. Дослідження та розробка автоматизованої системи управління технологічним процесом виробництва квасу : дипломна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/М.М.Баранчук ,А.М.Шельвіка . — Тернопіль: ТНТУ, 2019 — 105 с.
Дата публікації: 22-гру-2019
Дата подання: 18-гру-2019
Дата внесення: 23-гру-2019
Видавництво: Тернопіль, ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Стухляк, Петро Данилович
Члени комітету: Медвідь Володимир Романович
УДК: 663:819
Теми: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
квас
kvass
бродіння
автоматика
логічний контролер
fermentation
automation
logic controller
Діапазон сторінок: 105
Короткий огляд (реферат): Баранчук М.М., Шельвіка А.М. Розробка та оптимізація системи управління технологічним процесом виробництва квасу. 151 – автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2019. У роботі було проаналізовано технологічний процес виробництва квасу. Вивчено основні особливості технологічного процесу та визначено найбільш впливові параметри, які необхідно контролювати для забезпечення високої продуктивності процесу та якості продукції. Систему керування було реалізовано на базі програмованого логічного контролера M340, який забезпечив можливість повного контролю над процесом виробництва. Для реалізації HMI авторами використано СКАДА систему Citect 7.0. Вона дозволяє керувати усіма насосами та подачею компонентів в ємності для виконання процесу виробництва квасу.
Baranchuk M.M., Shelvika A.M. Development and optimization of the system of management of technological process of kvass production. 151 - Аutomation and computer integrated technologies. - Ivan Puliuyi Ternopil National Technical University. - Ternopil, 2019. The technological process of kvass production was analyzed. The basic features of the technological process are studied and the most influential parameters that must be monitored to ensure high process productivity and product quality are identified. The control system was implemented on the basis of the programmable logic controller M340, which provided the possibility of complete control over the production process. The authors used the Citect 7.0 SCADA system to implement HMI. It allows you to control all the pumps and the supply of components in the tank to perform the kvass production process.
Опис: Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 23 грудня 2019 р. о 12 .30 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 45 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 401
Зміст: ВСТУП 10 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 12 1.1. Місце квасу у виробництві безалкогольних напоїв 12 1.2. Жито як основна сировина для квасоваріння 14 1.3 Характеристика житнього солоду 16 1.4 Інші види сировини для квасу 18 1.5. Загальна характеристика квасу, асортимент, харчова та біологічна цінність 19 1.6. Аналіз рецептурного складу та технології виробництва квасу 23 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 29 2.1. Характеристика процесу виробництва квасу 29 2.2 Особливості розмелювання зернових продуктів при виробництві KKS з сировини різної природи 30 2.3 Способи виробництва квасного сусла 33 2.4 Способи бродіння квасного сусла та змішування 35 2.5. Огляд технології приготування квасу з KKS 37 3 КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 41 3.1 Розробка функціональної схеми автоматизації виробництва квасу 41 3.2 Підбір обладнання для реалізації системи керування 46 4 НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 50 4.1. Модельні рівняння та описи. Модель росту. 51 4.2 Алгебраїчні рівняння 53 4.3 Входи моделі 54 4.4 Моделювання без регулювання температури 57 4.5 Реалізація контролера 61 4.6 Обговорення результатів. Параметри росту. 63 4.7 Поживні речовини. 64 4.8. Сивушні спирти. 65 4.9. Дикетони 66 5. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 67 5.1 Опис характеристик мікропроцесорного контролера Schneider Electric M340 67 6. ОБГРУНТУВАННЯ-ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ 72 7 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 73 7.1 Організація охорони праці при роботі з системою управління 73 7.2. Загальна характеристика приміщення і робочого місця 74 7.3. Аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів на робочому місці 76 7.4 Безпека в надзвичайних ситуаціях 78 8 ЕКОЛОГІЯ 81 8.1. Актуальність екологічних проблем 81 8.2. Етапи та техніка збору та обробки екологічної інформації 82 ОСНОВНІ ВИСНОВКИ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 86 БІБЛІОГРАФІЯ 87
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29665
Власник авторського права: © Баранчук М.М., Шельвіка А.М., 2019
Перелік літератури: 1. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с. 2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 2. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с. 3. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с. 4. Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с. 5. Modeling and simulation of the beer fermentation process and temperature control / Warnasooriya Mudiyanselage Dilantha Rangana Warnasooriya: degree Master of Science in Sustainable Process Development. - University of Moratuwa, 2011. - Sri Lankaю – 175 с. 6. Помозова В. А. Производство кваса и безалкогольных напитков / В. А. Помозова.– М.: Профессия, 2006. – 192 с. 7. Ермолаева Г. А., Колчева Р. А. Технология и оборудование производства пива и безалкогольных напитков. – М.: ИРПО; Изд. центр «Академия», 2000. – 416 с. 8. Ковалевский К.А. Технология бродильных производств. Учебное пособие. – Киев: Фирма «ИНКОС», 2004. – 340 с. 9. Домашние пиво и квас / авт.-сост. Любовь Смирнова. – Минск: Харвест, 2007. – 288 с.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Baranchuk_M_ Shelvika_A_2019.pdfДипломна робота3,07 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
avtoreferat_Baranchuk_M_ Shelvika_A_2019.pdfАвтореферат255,95 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора