Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26799
Назва: Дослідження автоматизованої установки вакуум-випаровування томатної пасти
Автори: Лопушняк, Юрій Богданович
Приналежність: Здобувач освітнього ступеня магістр, спеціальність 151 "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології", ТНТУ, ФПТ, каф.АВ
Бібліографічний опис: Лопушняк Ю.Б., Дослідження автоматизованої установки вакуум-випаровування томатної пасти: автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/ Ю.Б. Лопушняк. — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 8с.
Дата публікації: 27-гру-2018
Дата подання: 21-гру-2018
Дата внесення: 26-гру-2018
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет ім. І.Пулюя, ФПТ, кафедра Автоматизації технологічних процесів та виробництв.
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет ім. І.Пулюя, ФПТ, кафедра Автоматизації технологічних процесів та виробництв.
Установа захисту: ЕК №41
Науковий керівник: Медвідь, Володимир Романович
Члени комітету: Бадищук, Василь Ігорович
УДК: УДК 681.5
Теми: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ
В’ЯЗКІСТЬ
ВАКУУМНЕ ВИПАРОВУВАННЯ
МЕТОДИ КОНТРОЛЮ
ПЕРЕДАВАЛЬНА ФУНКЦІЯ
ДИНАМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ
Кількість сторінок: 1-8
Початкова сторінка: 1
Короткий огляд (реферат): В дипломній роботі досліджено основну технологічну операцію згущення методом випарювання до певного змісту сухих речовин. Випарювання здійснюється у випарних апаратах при вакуумному розрідженні, що дозволяє вести процес при знижених температурах. При зниженій температурі кипіння продукту в умовах вакууму досягається значно більша різниця температур між нагріваючою парою і киплячою рідиною. Процес згущення при цьому протікає більш інтенсивно, а знімання пари з одиниці поверхні нагрівання набагато вище в порівнянні з атмосферним випарюванням. У даній роботі однокорпусна вакуум–випарна установка розглянута як багатомірний об'єкт автоматичного керування й запропоновані нові модифікації лінеаризованих динамічних моделей цієї установки. На відміну від відомих запропоновані моделі дозволяють урахувати коливання витрати й температури продукту на вході у вакуум–випарний апарат, а також зміну вакуумметричного тиску. Визначено збурюючі впливи на канал регулювання температури й отримані передавальні функції по цих впливах. Такі передавальні функції дозволяють вирішити завдання синтезу комбінованих систем регулювання температури й вакууму, а також обчислити оптимальні настроювання автоматичних регуляторі. Застосування таких систем у практиці регулювання дозволить підвищити ефективність використання теплоносіїв у вакуум–випарній установці. Запропоновані моделі застосовні для синтезу систем керування вакуум–випарними установками харчових виробництв. Досліджено реологічні і теплофізичні характеристики вихідних і концентрованих полікомпонентних овочевих сумішей. Вивчено основні закономірності тепло- і масообмінних процесів при вакуум-випарюванні полікомпонентних овочевих сумішей і розроблено нові способи виробництва полікомпонентних овочевих концентратів збалансованого складу; визначено раціональні технологічні режими процесу.
In qualifying work investigated the main technological operation of the condensation by evaporation to dry substance content. Evaporation is carried out in the apparatus when the vacuum pressure, which allows to carry out the process at low temperatures. When a lower boiling point product in vacuum conditions is achieved, a much bigger temperature difference between negrauxu steam and boiling liquid. The thickening process thus proceeds more intensively, and the removal of vapor from the surface unit heating is much higher in comparison with atmospheric evaporation. In this paper adenocarpus vacuum evaporation plant is considered as a multidimensional object automatic control and the proposed new modifications linearithmic dynamic models of the plant. In contrast to the known proposed model allows to take into account fluctuations in flow and temperature at inlet in the vacuum evaporation apparatus, and changing the vacuum pressure. Defined impact on the control channel temperature and the obtained transfer functions for these effects. Such a transfer function can solve the problem of synthesis of combined systems temperature control and vacuum, as well as to calculate the optimum settings for automatic controllers. The use of such systems in practice, the regulation will increase the efficiency of heat transfer in the vacuum-evaporation installation. The proposed model is applicable for the synthesis of control systems, vacuum evaporators food production. The rheological and thermo physical characteristics of the source and concentrated multicomponent vegetable mixtures. The main regularities of heat and mass transfer processes during the vacuum evaporation of multicomponent vegetable mixes and developed new ways of producing multicomponent vegetable concentrates balanced composition; defined rational technological regimes of the process.
Опис: У даній роботі однокорпусна вакуум–випарна установка розглянута як багатомірний об'єкт автоматичного керування й запропоновані нові модифікації лінеаризованих динамічних моделей цієї установки.
Зміст: ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ
ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ
ВИСНОВКИ
СПИСОК ОПУБЛІКОВАНИХ АВТОРОМ ПРАЦЬ ЗА ТЕМОЮ РОБОТИ
ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ
АНОТАЦІЯ
ANNOTATION
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26799
Власник авторського права: Лопушняк Ю.Б.
Перелік літератури: Ю.Б. Лопушняк, І.Р. Козбур, Дослідження автоматизованого процесу вакуум–випаровування харчових продуктів / Актуальні задачі сучасних технологій : зб. тез доповідей міжнар. наук.-техн. конф. Молодих учених та студентів, (Тернопіль, 28–29 листопад 2018.) / М-во освіти і науки України, Терн. націон. техн. ун-т ім. І. Пулюя [та ін]. – Тернопіль : ТНТУ, 2018. – 110–111.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtoreferat_Lopushniak.pdfАвтореферат Лопушняк Ю.Б.445,86 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора