Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26541
Назва: Метод опрацювання реографічного сигналу для розширення діагностичних можливостей комп’ютерних реографів
Автори: Бенцал Богдан Васильович
Бібліографічний опис: Бенцал Б.В. Метод опрацювання реографічного сигналу для розширення діагностичних можливостей комп’ютерних реографів : автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „163 — біомедична інженерія“/ Б.В. Бенцал. — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 7 с.
Дата публікації: 22-гру-2018
Дата внесення: 22-гру-2018
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Хвостівський, Микола Орестович
УДК: 519.216:612.16
Теми: 163 Біомедична інженерія
реографічний сигнал
періодично корельований випадковий процес
компонентний метод опрацювання
програмне забезпечення
Короткий огляд (реферат): Бенцал Богдан Васильович. Метод опрацювання реографічного сигналу для розширення діагностичних можливостей комп’ютерних реографів. – Рукопис. Дипломна робота магістра за спеціальністю 163 «Біомедична інженерія», Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2018. У дипломній роботі магістра обґрунтовано структуру математичної моделі реографічного сигналу у вигляді періодично корельованого випадкового процесу, яка враховує у своїй структурі повторність та випадковість досліджуваного сигналу і дає змогу розробити ефективні методи отримання цінної діагностичної інформації про стан кровотоку серцево-судинної системи. На базі обґрунтованої математичної моделі та компонентного методу розроблено метод та алгоритм опрацювання реографічного сигналу, який забезпечує процедуру числення діагностичних ознак у вигляді кореляційних компонент як чутливих показників стану кровотоку серцево-судинної системи людини. На базі методу та алгоритму розроблено програмне забезпечення в середовищі Matlab для автоматизації процесу опрацювання реографічного сигналу як періодично корельованого випадкового процесу компонентним методом у складі комп’ютерних реографів. Ключові слова: реографічний сигнал, математична модель, періодично корельований випадковий процес, компонентний метод опрацювання, програмне забезпечення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26541
Тип вмісту: Thesis Abstract
Розташовується у зібраннях:163 — біомедична інженерія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref_bencal.pdfБенцал Б.В.270,39 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора