Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26354
Назва: Стиль керівництва як фактор формування корпоративного духу колективу
Автори: Шушкевич, Мар'яна Володимирівна
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Шушкевич М.В. Стиль керівництва як фактор формування корпоративного духу колективу: автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „053 — психологія“/ М.В. Шушкевич. — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 8 с.
Дата публікації: гру-2018
Дата внесення: 18-гру-2018
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ ім. І. Пулюя
Науковий керівник: Періг, Ірина Мирославівна
УДК: 159.9
Теми: 053
психологія
Короткий огляд (реферат): В дипломній роботі виконано теоретичне та емпіричне дослідження проблеми впливу стилю керівництва на корпоративний дух, соціально-психологічний клімат та процеси групової динаміки в колективі. Охарактеризовано основні стилі керівництва, професійно-важливі якості успішного керівника, їх вплив на міжособистісні стосунки у колективі та ставлення працівника до змісту та характеру професійної діяльності та визначення своєї ролі та участі у ній. Описано організацію та процедуру проведення емпіричного дослідження. Доведено, що соціально-психологічний клімат, стан групової психіки, а також корпоративний дух колективу в значній мірі залежить від керівника.
Опис: У дипломній роботі висвітлена проблема впливу стилю керівництва на корпоративний дух, соціально-психологічний клімат та процеси групової динаміки в колективі. Актуальність дослідження зумовлена тим, що сучасний стан економіки, суспільного розвитку потребує для керівництва людей компетентних, ділових, творчих, відповідальних, які дбають про виробництво і персонал, про самовдосконалення і професійне вдосконалення працівників. З’ясовано, що корпоративна культура є інструментом ефективного управління підприємством і дає змогу значно підвищити продуктивність праці, звести до мінімуму плинність кадрів в умовах, коли конкуренція загострюються, і доводиться боротися за матеріальні засоби. Визначено, що корпоративний дух компанії – це відчуття працівником на ціннісно-смисловому рівні своєї єдності з робочою групою, первинним структурним підрозділом колективу. З’ясовано, що керівництво – здійснюваний індивідом чи колективним суб’єктом соціально-психологічний вплив на інших людей з метою структурування дій та відносин у групі (організації). Охарактеризовано основні стилі керівництва, професійно-важливі якості успішного керівника, їх вплив на динаміку групових процесів, соціально-психологічний клімат у колективі. Емпірично досліджено, що високий рівень демократичного стилю управління є домінуючим серед усіх видів керівництва. У досвідчених керівників спостерігається комбінація різних стилів управління. Задоволеність міжособистісними стосунками опосередковано залежить від стилю керівництва, який, у свою чергу, є похідним від особистості керівника. Доведено, що соціально-психологічний клімат, стан групової психіки, а також корпоративний дух колективу в значній мірі залежить від керівника.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26354
Власник авторського права: Шушкевич М.В.
Тип вмісту: Thesis Abstract
Розташовується у зібраннях:053 — психологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат Шушкевич.pdf237,89 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора