Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23742
Назва: Фінансово-економічні чинники забезпечення беззбитковості діяльності підприємства (на прикладі підприємства ТОВ «Челме-Україна»)
Інші назви: Finance and economic factors providing the enterprise loss-free activity (LLC “Chelme-Ukraine” as a case study)
Автори: Семчук, Оксана Володимирівна
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Семчук О.В. Фінансово-економічні чинники забезпечення беззбитковості діяльності підприємства (на прикладі підприємства ТОВ «Челме-Україна») : автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „072 — фінанси, банківська справа та страхування“/ О.В. Семчук — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 10 с.
Дата публікації: лют-2018
Дата подання: лют-2018
Дата внесення: 19-лют-2018
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль
Науковий керівник: Радинський, Сергій Віталійович
Члени комітету: Рожко, Наталія Ярославівна
УДК: 332.1
Теми: беззбитковість, витрати, доходи, прибуток, маржинальний дохід, фінансові результати, інновація, цінова політика, реалізація продукції.
фінанси, банківська справа та страхування
Короткий огляд (реферат): Об’єкт дослідження виступає процес господарської діяльності вітчизняного підприємства ТОВ „Челме-Україна”, який є одним із лідерів виробництва обладнання для харчової галузі в Україні. Предметом дослідження є теоретичні положення, методичні підходи, методи організації беззбиткової роботи вітчизняних підприємств у період ринкової економіки. В процесі написання даної роботи були використані традиційні способи та засоби економічного аналізу (табличного, порівняння, групування, графічний), метод математичного моделювання, теоретико-емпіричний метод, а також методи: спостереження, аналізу (при здійсненні групування майна на складові за певними ознаками), синтезу, історичний метод (при дослідженні виникнення, формування та використання майна підприємства), метод порівняння та системний підхід (при вивченні галузі функціонування досліджуваного підприємства). Крім цих методів, також використовувався горизонтальний аналіз – в процесі порівняння кожної позиції звітності підприємства з попереднім періодом; та вертикальний аналіз – при визначенні структури фінансових показників з оцінкою впливу різних факторів на кінцевий результат. В роботі досліджено поняття та сутність беззбитковості діяльності підприємства, розглянуто зовнішні та внутрішні чинники формування беззбитковості діяльності підприємства, а також визначено методичні підходи до аналізу та забезпечення беззбитковості діяльності підприємства. В практичній частині здійснено аналіз показників фінансово-господарської діяльності та фінансового стану підприємства та представлено аналіз чинників, що впливають на беззбитковість діяльності підприємства. Запропоновано механізми забезпечення беззбитковості діяльності підприємства ТОВ «Челме-Україна» в перспективному періоді, зокрема основний акцент орієнтовано стратегічних пріоритетах у ціновій політиці та ціноутворенні на підприємстві, механізмах забезпечення зниження витрат підприємства, активізація інноваційної діяльності підприємства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23742
Власник авторського права: © Семчук О.В.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:072 — фінанси, банківська справа та страхування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtoreferat Semchuk.pdf358,86 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора