Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23703
Назва: Впровадження заходів зниження технічних втрат електроенергії в системі електропостачання меблевої фабрики
Автори: Курчук, Ярослав Ярославович
Бібліографічний опис: Курчук Я. Я. Впровадження заходів зниження технічних втрат електроенергії в системі електропостачання меблевої фабрики : автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „141 — електроенергетика, електротехніка та електромеханіка“/ Я. Я. Курчук . — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 8 с.
Дата публікації: 19-лют-2018
Дата подання: 19-лют-2018
Дата внесення: 19-лют-2018
Країна (код): UA
Науковий керівник: Решетник, Віктор Якович
Члени комітету: Андрійчук, Володимир Андрійович
УДК: 621.3.017.1
Теми: 141
електроенергетика, електротехніка та електромеханіка
заходи зниження втрат, силові трансформатори, роздрібні тарифи.
Короткий огляд (реферат): В дипломній роботі проведено модернізацію системи електропостачання меблевої фабрики з метою підвищення надійності електропостачання та зменшення технічних (технологічних) втрат електричної енергії в технологічному процесі. Проведено аналіз причин технічних втрат електроенергії на меблевій фабриці та проаналізовано шляхи зменшення цих втрат в системі електропостачання меблевої фабрики за допомогою впровадження диференційованого обліку електроенергії. Проведені розрахунки силової та освітлювальної мережі, потужності цехового обладнання, потужності і розміщення трансформаторної підстанції та компенсуючого пристрою; здійснено вибір оптимальних перерізів кабелів; виконано розрахунки струмів короткого замикання, на основі яких проведено вибір силового і комутаційного обладнання. У результаті досліджень виявлено, що роздрібні тарифи на активну та реактивну електроенергію включають в себе технологічні витрати електроенергії, їх відсоток залишається достатньо високим, економічні коефіцієнти нормативних технологічних витрат електроенергії в електричних мережах для 2 класу напруги – 15,51 %. Застосування роздрібних тарифів в основу яких покладено відшкодування додаткових технічних витрат, які виникають в результаті перевищення споживання електроенергії під час максимальних навантажень в енергосистемі, дозволить знизити втрати електроенергії в системі електропостачання меблевої фабрики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23703
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:141 — електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат Курчук.docx31,71 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора