Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23647
Назва: Розробка та дослідження автоматизованої системи об’ємно-вагового дозування і фасування в’язких молочних продуктів на базі ПрАТ «Тернопільський молокозавод»
Автори: Балог, Норберт Севастянович
Приналежність: Здобувач освітнього ступеня магістр спеціальності 151 "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технологі"ї
Бібліографічний опис: Балог Н.С., Розробка та дослідження автоматизованої системи об'ємно-вагового дозування і фасування в'язких молочних продуктів на базі ПрАТ «Тернопільський молокозавод»: автореферат дипломної роботи магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“/ Н.С. Балог. — Тернопіль: ТНТУ, 2018. — 9 с.
Дата публікації: 18-лют-2018
Дата подання: 18-лют-2018
Дата внесення: 18-лют-2018
Видавництво: ТНТУ ім. І.Пулюя, кафедра Автоматизації технологічних процесів і виробництв
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ ім. Івана Пулюя
Установа захисту: ЕК №41
Науковий керівник: Савків, Володимир Богданович
УДК: 681.518.5
Теми: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
Кількість сторінок: 9
Початкова сторінка: 1
Короткий огляд (реферат): В даній кваліфікаційній магістерській роботі проведено дослідження автоматизованого технологічний процес фасування і упаковки рідких та рідко-в'язких харчових продуктів на базі установки фасувальної автоматичної Linearpac 85M. Установка призначена для фасування (об'ємного дозування і зварювання пакетів) рідких і пастоподібних молочних продуктів, рослинних олій і тваринних жирів в заздалегідь зварені на цій же установці тришарові (поліетилен-картон-поліетилен) або чотиришарові (поліетилен-картон-алюміній-поліетилен) пакети типу "PURE РАК" або "TETRA REX" місткістю 250, 500 і 1000 мл із заготовок пакетів для упаковки молока і молочних продуктів ТУ 10.10-667-88. Розроблено температурний контролер механізму зварювання. Цей пристрій призначений для регулювання та стабілізації температури механізму зварювання і містить ряд сервісних функцій, що забезпечують більш зручну роботу. В магістерській роботі запропоновано використання ультразвукового методу вимірювання в’язкості при дозуванні продуктів у харчовій промисловості, котра впливає на якість продукту і продуктивність технологічного процесу в цілому. Даний метод базується на вимірюванні параметрів поширення ультразвукових хвиль у контрольованому середовищі, а саме, визначенні їх швидкості та коефіцієнту затухання. Визначене значення в’язкості дозованого і фасованого продукту застосовують для коригування умов технологічного процесу та функціонування системи автоматичного контролю та управління, що забезпечить максимальну продуктивність і точність дозування. Крім цього, контроль в’язкості продукту дасть можливість оцінити його якість перед завершальним пакуванням, що відповідно зменшить кількість браку продукції.
In this qualifying master's thesis studied the automatic process wrapping and packing of liquid and viscous liquid food products based on the installation of automatic packing Linearpac 85M. The device is intended for packaging (volumetric dispensing and welding packages) liquid and paste-like dairy products, vegetable oils and animal fats in the pre-cooked in the same three-layer installation (polyethylene, cardboard, polyethylene) or four-layer (polyethylene-cardboard-aluminum-polyethylene) packages such as "PURE PAK" or "TETRA REX" with a capacity of 250, 500 and 1000 ml of procurement packages for packing of milk and dairy products specifications 10.10-667-88. Designed a temperature controller mechanism welding. This unit is designed to regulate and stabilize the temperature of the mechanism welding and contains a number of service functions that provide a more comfortable work. In the master's thesis suggests the use of an ultrasonic method of measuring viscosity at a dosage of products in the food industry, which affects the product quality and productivity of the process as a whole. This method is based on measuring the parameters of propagation of ultrasonic waves in a controlled environment, namely, determining their velocity and attenuation coefficient. Defined viscosity dosed and packaged product is used to adjust the conditions of the process and operation of the automatic control and management, ensuring maximum productivity and accuracy of dosing. In addition, control of product viscosity will enable to assess its quality before final packaging, which will reduce by a lack of production.
Опис: В магістерській роботі запропоновано використання ультразвукового методу вимірювання в'язкості при дозуванні продуктів у харчовій промисловості, котра впливає на якість продукту і продуктивність технологічного процесу в цілому. Даний метод базується на вимірюванні параметрів поширення ультразвукових хвиль у контрольованому середовищі, а саме, визначенні їх швидкості та коефіцієнту затухання. Визначене значення в'язкості дозованого і фасованого продукту застосовують для коригування умов технологічного процесу та функціювання системи автоматичного контролю та управління, що забезпечить максимальну продуктивність і точність дозування. Крім цього, контроль в'язкості продукту дасть можливість оцінити його якість перед завершальним пакуванням, що відповідно зменшить кількість браку продукції.
Зміст: Загальна характеристика роботи Основний зміст роботи Висновки Список опублікованих автором праць за темою роботи Анотація Ключові слова Annotation Key words
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23647
Власник авторського права: Балог Н.С.
Перелік літератури: Артемова E.H. Научные основы пенообразования и эмульгирования в технологии пищевых продуктов с растительными добавками. Автореф.д.т.н. -СПб., 1999,-42с.
Демский А.Б., Пустовалов H.H. Основные пути развития фасовочно-упаковочного оборудования для отраслей пищевой и мясомолочной промышленности. Сб. статей «упаковочные автоматы IV» -Каунас, 1975, с.7-8.
Емцев Б.Т. Техническая гидромеханика: Учебник для вузов по специальности «Гидравлические машины и средства автоматики». —М.: Машиностроение, 1987. -440с.
Жавнер В.Л., Огароетенков И.В. Разработка дозатора с совмещенным приводом распределителей и поршней.// Известия СПбГУНиПТ. 2000. №1, с.105-110.
Жидонис В.Ю. Задачи теории конструирования и исследования расфасовочно-упаковочных автоматов, работающих по бестарной схеме, и некоторые результаты решения этих задач. Сб. статей «упаковочные автоматы IV» -Каунас, 1972, с. 6-12.
Зотов С. Автоматы для мелкой фасовки. //Тара и упаковка, 1998, № 2, с.4-7.
Зубова Н.Д. Исследование фасовочно-упаковочных машин, упаковочных операций и тары в производстве мороженого. Сб. статей «упаковочные автоматы IV» -Каунас, 1982, е. 31-34.
Карпин Е.Б. Расчет и конструирование весоизмерительных механизмов и дозаторов. -М.: Машгиз, 1963, -524с
Карпов В.В, Современные дозаторы и расходомеры для молочной промышленности: Обзорная информация. -М.:АгроНИИТехмаш1, 1992.-40с.
Кунянский H.A. Автомат для асептической расфасовки жидких и тореобразных продуктов в пакеты из термопластичных материалов. Сб. статей «упаковочные автоматы IV» -Каунас, 1982, с. 64-67
Маршалкин Г.А., Панишев В.Г. Оптимизация технологических процессов и кинематических схем упаковочных автоматов. Сб. статей «упаковочные автоматы IV» -Каунас, 1972. с. 27-30.
Маелов A.M. Аппараты для термообработки высоковязких жидкостей. —Л.: Машиностроение, 1980. 206с.
Основы расчета и конструирования машин и аппаратов пищевых производств. Под ред. А.Я. Соколова -М.: Пищепромиздат, 1980, -742с.
Технология дозирования жидкостей. //Упаковка, материалы, оборудование.—СПб.: ВИАМ, 2000.— № 1. с.4.
Чернышев А. Высокоскоростное оборудование для дозирования вязких и полувязких продуктов.// Оборудование, упаковка, ингредиенты. —СПб.: Контракт, 1999. —№1. -с. 211.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtoreferat_MAG-Balog.pdfДипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістр, спеціальності 151112 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора