Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23568
Назва: Дослідження режимів передачі мережі LTE 4G
Автори: Семеген, Андрій Михайлович
Бібліографічний опис: У магістерській роботі розглянуто особливості архітектури мереж четвер-того покоління мобільного зв'язку LTE, взаємопов'язана структура транспорт-них і логічних каналів. Виконано загальний огляд технологій передачі голосу в мережах LTE. Проведено аналіз і докладне вивчення найбільш підходящих ме-тодів. В роботі представленні результати експериментального дослідження об-раної технології на основі мережі LTE. Проведено розрахунки технологічних характеристик радіо інтерфейсу стандарту LTE. Запропоновано оптимальний варіант вирішення проблеми організації голосових послуг в мережі LTE і об-ґрунтовано доцільність впровадження обраної технології.
Bibliographic description: The Master’s work includes the architectural features of the fourth (4th) gen-eration of LTE mobile communication and interconnected structure of transport and logical channels. The general overview of the voice broadcast technology in LTE network, analysis and detailed study of the most applicable methods are de-scribed in this work. Work includes the results of chosen method’s experimental study based LTE mobile network and the calculations of the technologic characteristics of the LTE standard’s radio interface. Based on the study results, the optimal determination for voice service organizational issue in LTE network is given and the chosen tech-nology’s implementation practicability is justified.
Дата публікації: 21-лют-2018
Дата подання: лют-2018
Дата внесення: 16-лют-2018
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ імені І.Пулюя
Науковий керівник: Дунець, Василь Любомирович
Члени комітету: Дедів, Леонід Євгенович
УДК: 621.395.743
Теми: 4G, LTE, четверте покоління, мережа, методи передачі
Короткий огляд (реферат): У магістерській роботі розглянуто особливості архітектури мереж четвер-того покоління мобільного зв'язку LTE, взаємопов'язана структура транспорт-них і логічних каналів. Виконано загальний огляд технологій передачі голосу в мережах LTE. Проведено аналіз і докладне вивчення найбільш підходящих ме-тодів. В роботі представленні результати експериментального дослідження об-раної технології на основі мережі LTE. Проведено розрахунки технологічних характеристик радіо інтерфейсу стандарту LTE. Запропоновано оптимальний варіант вирішення проблеми організації голосових послуг в мережі LTE і об-ґрунтовано доцільність впровадження обраної технології.
Опис: Тенденція, коли в головній ролі виступає пе-редача даних, всі очевидніше проявляє себе в глобальному розвитку зв'язку мо-більної індустрії. В даний час люди звикли до великих швидкостей мобільного Інтернету і він стає такою ж необхідністю в повсякденному житті, як колись фіксований. Подальшим формуванням світових телекомунікаційних технологій в га-лузі мобільного зв'язку вважається розробка і впровадження стандартів 4G, які забезпечать величезні швидкості передачі даних і, відповідно підвищать якість пропонованих користувальницьких послуг і знизять витрати у використанні те-лекомунікаційного обладнання. Одним із способів, призначених для вирішення актуальних завдань в су-часних телекомунікації, є застосування технології Long Term Evolution (скоро-чено, LTE-технології). Відповідно, мережі стільникового зв'язку, які реалізовані на основі даного стандарту, називають LTE-мережі. Сьогодні майже ні у кого немає сумнівів в тому, що технологія LTE має найбільшу перспективу в широкосмугового мобільного зв'язку. Хоча мережа LTE в даний час використовується здебільшого в цілях доступу в Інтернет, зви-чайно, передача даних буде не єдиною послугою, яка надається в цих мережах. Оператори, як і раніше, отримують основний дохід від телефонії, і навіть не-зважаючи на швидке зростання трафіку, для них дуже важлива можливість збе-реження послуги передачі голосу і SMS. Проблема в тому, що LTE, будучи те-хнологією «AllIP», передачу голосу не підтримує в тому сенсі, в якому ми це розуміємо на прикладі традиційних мереж GSM / UMTS. Теоретично, завдяки відмінним характеристикам (малі затримки і висока швидкість), мережу в змозі забезпечити той рівень якості мови, який надавали технології попередніх поко-лінь, а може і краще.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/23568
Тип вмісту: Thesis Abstract
Розташовується у зібраннях:172 — телекомунікації та радіотехніка

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат.pdf254,38 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора