Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5170

Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorOmelianchuk, Tetianauk
dc.date.accessioned2014-12-05T16:44:57Z-
dc.date.available2014-12-05T16:44:57Z-
dc.date.created2014-03-20uk
dc.date.issued2014-03-20uk
dc.identifier.citationОмелянчук Т. М. Застосування аналітичних процедур в аудиті фінансового стану підприємств ресторанного господарства / Тетяна Омелянчук // Галицький економічний вісник — Тернопіль : ТНТУ, 2014. — Том 44. — № 1. — С. 146-153. — (Фінансово-обліково-аналітичні аспекти).uk
dc.identifier.citationOmelianchuk T. The use of analytical procedures in auditing the financial condition of the restaurant business / Tetiana Omelianchuk // Galician economic bulletin — Ternopil : TNTU, 2014. — Volume 44. — No 1. — P. 146-153.uk
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5170-
dc.description.abstractВисвітлено проблемні питання, пов’язані з особливістю наукового пізнання аналітичних процедур та їх використання в аудиторській діяльності. Розглянуто найскладніші та найактуальніші питання вибору аналітичних процедур в аудиті, висвітлено переваги та недоліки горизонтального, вертикального та коефіцієнтного аналізу. Наведено пріоритетні аналітичні процедури, які доцільно застосовувати при аудиті фінансового стану підприємств ресторанного господарства. Рекомендовано етапи застосування аналітичних процедур як у випадку комплексного оцінювання фінансового стану, так і окремих індивідуальних груп показників відповідно галузі діяльності підприємства, аналізу факторів для визначення стану їх впливу (позитивний чи негативний вплив), а також для пошуку невикористаних резервів. Запропоновано структуру аналітичної записки, яка є додатком до аудиторського звіту.uk
dc.description.abstractThe article deals with issues related to the feature of scientific knowledge of analytical procedures and their use in auditing. The most complex and urgent issues of choice of analytical procedures in auditing are considered. Types and components of analytical procedures methods are given. The advantages and disadvantages of horizontal, vertical and ratio analysis are highlighted. The priority analytical procedures, which should be applied in the audit of the financial situation of enterprises of the restaurant business are shown. The complex of the company activities indicators is taken into account in order to determine the overall assessment of its financial situation. In case of the analysis of a particular segment of the company it is reasonable to take into account a certain group of indicators expanding therefore the composition ratios. This increases the complexity of this method, and the process of forming opinions on the financial status of the company becomes complicated. The above necessitates the use of audit and development of organizational and methodological tools towards interaction with the methods of economic analysis, since this interaction causes widespread use in audit analitical procedures. We recommend the stages of applying analytical procedures in case of complex evaluation of the financial condition as well as in separate individual groups of indicators in accordance with the fields of business, analysis of the factors for determininng the state of their influence (positive or negative), and to search for untapped reserves. In order to finalize every analytical procedure application in restaurant enterprises it is reasonable to use the approved audit working papers. So, the article proposes a draft analytical note which is an annex to the audit report.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherТернопiльський національний технiчний унiверситет iменi Iвана Пулюяuk
dc.subjectфінансовий станuk
dc.subjectаудитuk
dc.subjectаналітичні процедуриuk
dc.subjectробочі документи аудитораuk
dc.subjectаналітична запискаuk
dc.subjectпідприємства ресторанного господарстваuk
dc.subjectfinancial conditionuk
dc.subjectaudituk
dc.subjectanalytical proceduresuk
dc.subjectauditor’s working papersuk
dc.subjectanalytical reportuk
dc.subjectrestaurantuk
dc.titleЗастосування аналітичних процедур в аудиті фінансового стану підприємств ресторанного господарстваuk
dc.title.alternativeThe use of analytical procedures in auditing the financial condition of the restaurant businessuk
dc.typeArticleuk
dc.rights.holder© „Галицький економічний вісник Тернопільського національного технічного університету“uk
dc.coverage.placenameТернопільuk
dc.subject.udc657.631.6uk
Розташовується у зібраннях:Галицький економічний вісник, 2014, № 1 (44)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.