Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17608

Назва: Практикум з технології молока та молочних продуктів
Автори: Грек, Олена Вікторівна
Ющенко, Наталія Михайлівна
Осьмак, Тетяна Григорівна
Онопрійчук, Олена Олександрівна
Рибак, Ольга Миколаївна
Тимчук, Алла Вікторівна
Красуля, Олена Олександрівна
Bibliographic description: Практикум з технології молока та молочних продуктів : навчальний посібник / О.В. Грек, Н.М. Ющенко, Т.Г. Осьмак та ін. К.: НУХТ, 2015. - 431 с.
Дата публікації: 22-сер-2016
Дата внесення: 22-сер-2016
УДК: 637.141
Теми: технології молока
практикум
виробництво
дослідження
лабораторні роботи
управління якістю
Короткий огляд (реферат): Розглянуто сучасні методи дослідження молока та молочних продуктів, наведено принципи контролю з використанням стандартних загальноприйнятих і модифікованих методів вимірювання. Кожна лабораторна робота супроводжується коротким описом теоретичних відомостей і поясненням суті методик проведення аналізу, хімізму реакцій і розрахунковими формулами
Опис: Для студентів, аспірантів та викладачів вищих навчальних закладів, а також фахівців молочної промисловості
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17608
ISBN: 978-966-612-169-4
Власник авторського права: О.В Грек, Н.М. Ющенко, Т-Г- Осьмак, О.О. Онопрійчук, О.М. Рибак, А.В. Тимчук, 0.0. Красуля, 2015 / НУХТ, 2015
Перелік літератури: 1. Бородай С.В. Технологія молока і молочних продуктів: Конспект лекцій для студентів спец. 7.091709. Розділ «Загальна технологія сироробства» — 4.1. — К., 2001. — 32 с. 2. Брусиловсъкий Л.П. Инструментальные методы и экспресс-анализаторы для контроля состава и качества молока и молочных, продуктов / Л.П. Брусиловский. — М.: Пищ. пром-сть, 1997. — 175 с. 3. Вышемирский Ф.А. Масло из коровьего молока и комбинированное / Ф.А. Вышемирский. — СПб.: ГИОРД, 2004. — 720 с. 4. Виноградова АА., Мелъкина Г.М. Лабораторный практикум по общей технологии пищевых производств. — М.: Аг- ропромиздат, 1991. — 336 с. 5. Грек О.В., Поліщук Г.Є., Онопрійчук О.О. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки: Навч. посіб. — К.: НУХТ, 2010. — 258 с. 6. Горбатова К.К. Физико-химические и биохимические основы производства молочних продуктов /К.К. Горбатова. — СПб.: ГИОРД, 2003. — 352 с. 7. ГОСТ 22760-77. Молочные продукты. Гравиметрический метод определения жира. — Введ. 01.01.79. — М.: ИПК Изд-во стандартов, 1998. — С. 192, 139, Группа Н 19. 8. ГОСТ 23327—98. Молоко и молочные продукты. Метод измерения массовой доли общего азота по Кьельдалю и определение массовой доли белка. — Введ. 01.01.2000. 9. ГОСТ 25452-79. Молоко и молочные продукты. Методы определения остаточных количеств хлорорганических соединений. — Введ 01.01.80. — М.: Изд-во стандартов, 1989. — С. 360—366. 10. ГОСТ 23453-90. Молоко. Методы определений соматических клеток. — Введ. 01.01.91. — М.: ИПК Изд-во стандартов, 1996. — С. 221—225, Группа Н 19. 11. ГОСТ 23454- 79. Молоко. Методы определения ингибирующих веществ. — Введ. 01.01.80. — М.: Изд-во стандартов, 1979. — С. 374—378. Группа Н 19.
12. ГОСТ 24065-80. Молоко. Методы определения соды. — Введ. 01.07.81. — М.: Изд-во стандартов, 1989. — С. 388— 392. Группа Н 19. 13. ГОСТ 24066-80. Молоко. Методы определения аммиака. — Введ. 01.07.81. — М.: Изд-во стандартов, 1989. — С. 393—394. Группа Н 19. 14. ГОСТ 24067-80. Молоко. Методы определения перекиси водорода. — Введ 01.07.81. — М.: Изд-во стандартов, 1989. — С. 395—396. Группа Н 19. 15. ГОСТ 25101-82. Молоко. Методы определения точки замерзания. — Введ. 01.01.83. — М.: Изд-во стандартов, 1989. — С. 397—403. Группа Н 19. 16. ГОСТ 25179-90. Молоко. Методы определения белка. — Введ. 01.01.91. — М.: ИПК Изд-во стандартов. 1996. — С. 273—280. Группа Н 19. 17. ГОСТ 25228-82. Молоко н сливки. Метод определения термоустойчивости по алкогольной пробе. — Введ. 01.07.83. — М.: Изд-во стандартов, 1989. — С. 416—419. 18. ГОСТ 26781-85. Молоко. Метод измерения pH. — Введ. 01.12.86. —М.: ИПК Изд-во стандартов, 1998. — С. 290—293. Группа Ш 9. 19. ГОСТ 28283-89. Молоко коровье. Метод органолептической оценки запаха и вкуса. — Введ. 01.01.90. Группа Я 19. 20. ГОСТ 30562-97 (ИСО 5764-87). Молоко. Определение точки замерзания, термисторный криоскопический метод. — Введ. 01.07.99. 21. ГОСТ 3623-73. Молоко и молочные продукты. Методы определения пастеризации. — Введ. 01.01.76. — М.: Изд-во стандартов, 1989. — С. 175—184. Группа Н 19. 22. ГОСТ 3624-92. Молоко и молочные продукты. Титри- метрические методы определения кислотности. — Введ. 01.01.94. — М.: ИПК Изд-во стандартов, 1996. — С. 35—45. Группа Н19. 23. ГОСТ 3625-84. Молоко и молочные продукты. Методы определения плотности. 2. Ареометрическнй метод определения плотности. — Введ. 01.07.85. — М.: Изд-во стандартов, 1989. — С. 192—195. Группа Н 19.
24. ГОСТ 3626-73. Молоко и молочные продукты. Методы определения влаги и сухого вещества. — Введ. 01.07.74. — М.: Изд-во стандартов, 1989. — С. 218—219. Группа Н 19. 25. ГОСТ Р 51600-2000. Молоко. Методы определения антибиотиков. — Введ. 01.07.2001. 26. ГОСТ 5867-90. Молоко н молочные продукты. Методы определения жира. 2. Кислотный метод. — Введ. 01.07.91. — М.: ИПК Изд-во стандартов, 1996. — С. 127—145. Группа Н 19. 27. ГОСТ Р 52054-2003. Молоко натуральное коровье — сырье. Технические условия. -— Введ. 2004. 01. 01. — М.: ИПК Изд-во стандартов, 2003. 28. ГОСТ 5867-90. Молоко и молочные продукты. Методы определения жира. — Введ. 01.07,93. — М.: ИПК Изд-во стандартов, 1998. — С. 254—261. Группа Н 19. 29. ГОСТ 9225-84. Молоко и молочные продукты. Методы микробиологического анализа. 4. Методы анализа. — Введ. 01.01.86. — М.: ИПК Изд-во стандартов, 1996. — С. 152— 174. Группа Н 19. 30. ДСТУ IDF 149 А:2003. «Культури молочнокислих заквасок. Визначення видового складу» (чинне від 1 липня 2005 року). 31. ДСТ України 1434-92. Сыры плавленые (украинский ассортимент). Общие технические условия. Госстандарт Украины. — К., 1992. — 15 с. 32. ДСТУ 3662-97. Молоко коров’яче незбиране. Вимоги при закупівлі. 33. Инструкция по технохимическому контролю на предприятиях молочной промышленности. — М., 1990. — 192 с. 34. Инструкция по микробиологическому контролю производства напредприятиях молочной промышленности. — М., 1988. — 122 с. 35. Инихов Г.С., Врио Н.П. Методы анализа молока и молочных продуктов: Справ, руководство. — М.: Пищ. пром- сть, 1971. —423 с. 36. Крусь Г.И., Шалыгина А.М., Волокитина З.В. Методы исследования молока и молочних продуктов / Г.Н. Крусь, А.М. Шалыгина, З.В. Волокитина. Под общ. ред. А.М. Ша- лыгиной. — М.: Колос, 2000. — 368 с.
37. Лабораторный практикум по общей технологии пищевых производств / А.А. Виноградова, Г.М. Мелькина, Л.А. Фомичеваи др. — М.: Агропромиздат, 1991. — 335 с. 38. Лабораторный практикум по химии и физике молока / О.В. Охрименко, К.К. Горбатова, А.В. Охрименко. — СПб.: ГИОРД, 2005. — 256 с. 39. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості / В.О. Ромоданова, ТЛІ. Кос- тенкою — К.: УДУХТ, 1997. — 101 с. 40. Лурье И.С. Технохимический контроль сырья в кондитерском производстве. — М.: Агропромиздат, 1987. — 272 с. 41. Методи контролю харчових виробництв: Метод, вказівки до виконання лаборатор. робіт для студ. спец. 6.091709 «Технологія зберігання, консервування та переробки молока» ден. та заоч. форм навчання / Уклад.: Т.П. Костенко, Н.В. Білоус, О.В. Грек, Н.М. Ющенко. — К.: НУХТ, 2002. — 104 с. 42. Методические указания по контролю припасов и материалов при выработке молочных продуктов / Сост.: Н.С. Веселовская, Б.Ф. Ступницкий, В.А. Гармаш — К., 1973. — 74 с. 43. Нечаев А.П., Траунберберг С.Е., И.С. Витол и др. Руководство к лабораторным занятиям по пищевой химии: Посо бие для вузов. — М.: МГУПП, 2002. — 45 с. 44. Патратий А.Л., Аристова В.П. Справочник для работ ников лабораторий предприятий молочной промышленное ти. — М., 1980. — 239 с. 45. Пищевая химия: Лабораторный практикум. Пособие для вузов / А.П. Нечаев, С.Е. Траунберберг, А.А. Кочеткова и др.; Под ред. А.П. Нечаева. — СПб.: ГИОРД, 2006. — 304 с. 46. Пищевая химия. — 3-є изд., испр. / А.П. Нечаев, С.Е. Трау- бенберг, А.А. Кочеткова и др.; Под ред. А.П. Нечаева. — СПб.: ГИОРД, 2004. — 640 с. 47. Ромоданова В.О., Білоус Н.З., Зубков В.Є. Плавлені сири. — К., 2000. —177 с. 48. Сборник технологических инструкций по производству твердих сычужных сыров. — Углич, 1989. — 218 с. 49. Сборник технологических инструкций по производству мягких сычужных сыров. — М., 1980. — 163 с.
50. Соколова З.С., Лакомова Л.И., Тынянов В.Г. Технология сыра и продуктов переработки сыворотки. — М., 1992. — 335 с. 51. Тепел А. Химия и физика молока / А. Тепел. — М.: Пищ. пром.-сть, 1979. — 623 с. 52. Технология сыра: Справ. / Г.А. Белова, И.П. Бузов, К.Д. Бугкуси др.; Под общ. ред. Г.Г. Шилера. — М., 1984. — 311 с. 53. Технология молока и молочных продуктов / Г.В. Твер- дохлеб и др. — М.: Агропромиздат, 1991. — С. 444—450. 54. Технология цельномолочных продуктов и молочно-белковых концентратов: Справ. / Е.А. Богданова, Р.А. Хандак, З.С. Зобкова и др. — М.: Агропромиздат, 1989. — С.43—90. 55. Твердохлеб Г.В., Алексеев В.Н., Соколов Ф.С. Технология молока и молочных продуктов. — К., 1978. — 407 с. 56. ТИ 49 УССР 18-124-80 «Технологические инструкций по производству твердых, мягких и рассольных сыров, вырабатываемых по республиканским стандартам Украинской ССР». — 104 с. 57. ТУ У 46.39.034-94. «Сыры плавленые». Технические условия. — К.: Мінсільгоспрод України; Головне управління молочної промисловості, 1994. 58. ТУ У 46.39.097-96 Казеїн харчовий. Технічні умови і технологічні інструкції. 59. Фомичев ІО.П. Методический практикум по контролю качества молока и молочних продуктов / Ю.П. Фомичев, Е.Н. Хрипякова, Н.Д. Гуденко. — Дубовицы, 2003. — 171 с. 60. Храмцов А.Г., Василисин С.В. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. — Т.5. Продуты из обезжиренного молока, пахты и молочной сыворотки. — СПб.: ГИОРД, 2004. — 576 с.
Тип вмісту: Book
Розташовується у зібраннях:Навчальні матеріали кафедри харчової біотехнології і хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
PRAKTYKUM_z_tehnologiji_moloka_i_molochnyh_produktiv.pdfПосібник з грифом МОН (витяг)738,18 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
978-966-612-169-4.png482,9 kBimage/pngПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора