Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43103
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorМельник, Лілія Миколаївна-
dc.contributor.advisorMelnyk, Liliya-
dc.contributor.authorЗамрій, Марта Ігорівна-
dc.contributor.authorZamrii, Marta-
dc.date.accessioned2023-12-27T19:55:01Z-
dc.date.available2023-12-27T19:55:01Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.date.submitted2023-12-
dc.identifier.citationЗамрій М. І. Розробка стратегії розвитку готельно-ресторанного комплексу як екологічно відповідального закладу (на прикладі ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава») : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / М. І. Замрій. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 119 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43103-
dc.description.abstractЗамрій М. І. «Розробка стратегії розвитку готельно-ресторанного комплексу як екологічно відповідального закладу (на прикладі ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава»)». Кваліфікаційна робота магістра (119 с., 23 рис., 10 табл., 42 літ. джерел) на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, факультет економіки та менеджменту. Тернопіль, 2023. Магістерська робота присвячена дослідженню теоретичних принципів і розробленню стратегії розвитку готельно-ресторанного комплексу як екологічно відповідального закладу. У роботі: досліджено сутність і значення стратегії розвитку діяльності підприємства; описано види стратегій розвитку діяльності підприємств готельно-ресторанної сфери; досліджено значення екологічної відповідальності підприємств готельно-ресторанної сфери як прояв небайдужості до навколишнього середовища; охарактеризовано діяльність ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава»; здійснено аналіз матеріально-технічної бази та стану фінансово-господарської діяльності готельного комплексу; досліджено екологічні аспекти діяльності ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава»; розроблено стратегію розвитку ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава» як екологічно відповідального закладу; обґрунтовано доцільність впровадження проектного рішення щодо досягнення енергоефективності ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава» у рамках реалізації стратегії екологічно відповідального закладу.uk_UA
dc.description.abstractZamrii Marta. Strategy development for a hotel-restaurant complex as an environmentally-friendly (PJSC “Hotel complex “Bratyslava” as a case study). Master’s thesis (119 p., 23 fig., 10 tabl., 42 lit.) for obtaining the educational qualification of «Master» in the specialty 241 «Hotel, Restaurant and Catering». Ternopil Ivan Puluj National Technical University, faculty of Economics and Management. Ternopil, 2023. The master's thesis is devoted to the study of theoretical principles and development of a strategy for the development of a hotel and restaurant complex as an environmentally responsible institution. In this paper, there were: researched the essence and significance of the development strategy of enterprise activity; described the types of strategies for development of enterprises activity of the hotel and restaurant sphere; investigated the importance of environmental responsibility of enterprises of the hotel and restaurant sphere as a manifestation of indifference to the environment; characterized the activity of “Hotel Complex “Bratislava”; analyzed the material and technical base and the state of financial and economic activity of the hotel complex; studied the environmental aspects of the activity of “Hotel Complex “Bratislava”; formulated a strategy for the development of “Hotel Complex “Bratislava” as an environmentally responsible institution; substantiated the feasibility of implementing a project solution to achieve energy efficiency of “Hotel Complex “Bratislava” within the framework of the implementation of the strategy of an environmentally responsible institution.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 1. ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТИНА ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ТА ЕКОЛОГІЧНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СФЕРИ 10 1.1. Сутність і значення стратегії розвитку діяльності підприємства 10 1.2. Види стратегій розвитку діяльності підприємств готельно-ресторанної сфери 19 1.3. Екологічна відповідальність підприємств готельно-ресторанної сфери як прояв небайдужості до навколишнього середовища 26 Висновок до теоретичної частини 34 2. АНАЛІТИКО-ДОСЛІДНИЦЬКА ЧАСТИНА АНАЛІЗ СТАНУ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ЕКОЛОГІЧНИХ АСПЕКТІВ ПРАТ «ГОТЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «БРАТИСЛАВА» 36 2.1. Загальна характеристика діяльності ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава» 36 2.2. Дослідження матеріально-технічної бази та стану фінансово-господарської діяльності готельного комплексу «Братислава» 53 2.3. Дослідження екологічних аспектів діяльності ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава» 59 Висновки до аналітико-дослідницької частини 61 3. ПРОЕКТНО-РЕКОМЕНДАЦІЙНА ЧАСТИНА РОЗРОБКА СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СФЕРИ ЯК ЕКОЛОГІЧНО ВІДПОВІДАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ 63 3.1. Розробка стратегії розвитку ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава» як екологічно відповідального закладу 63 3.2. Проектне рішення щодо досягнення енергоефективності ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава» у рамках реалізації стратегії екологічно відповідального закладу 84 Висновки до проектно-рекомендаційної частини 91 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 92 4.1. Відповідальність за порушення законодавства про охорону праці 92 4.2. Організація та проведення рятувальних та інших невідкладних робіт на об’єктах економіки в осередках ураження 94 ВИСНОВКИ 98 БІБЛІОГРАФІЯ 101 ДОДАТКИ 106uk_UA
dc.format.extent1-119-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectстратегіяuk_UA
dc.subjectекологічна відповідальністьuk_UA
dc.subjectсталий розвитокuk_UA
dc.subjectпідприємствоuk_UA
dc.subjectпроектне рішенняuk_UA
dc.subjectенергоефективністьuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectstrategyuk_UA
dc.subjectenvironmental responsibilityuk_UA
dc.subjectsustainable developmentuk_UA
dc.subjectenterpriseuk_UA
dc.subjectdesign solutionuk_UA
dc.subjectenergy efficiencyuk_UA
dc.titleРозробка стратегії розвитку готельно-ресторанного комплексу як екологічно відповідального закладу (на прикладі ПрАТ «Готельний комплекс «Братислава»)uk_UA
dc.title.alternativeStrategy development for a hotel-restaurant complex as an environmentally-friendly (PJSC “Hotel complex “Bratyslava” as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Замрій М.І., 2023uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc65.011:502uk_UA
dc.relation.references1. Андрушків Б., Кирич Н., Погайдак О. Удосконалення управління природоохоронною діяльністю обслуговуючих підприємств на інноваційних засадах [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2012. Вип. 1(6). С. 5-16. Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2012/12abmniz.pdf.uk_UA
dc.relation.references2. Борисова В.А. Екологізація підприємницької діяльності. Суми: Вид-во «Довкілля», 2004. 128 с.uk_UA
dc.relation.references3. Бриль К.Г. Екологічно-орієнтовані види туризму як стратегічний напрям розвитку галузі в сучасних умовах // Економіка та держава. 2015. №9. С. 23-27.uk_UA
dc.relation.references4. Василенко Л.О., Березницька Ю.О., Жукова О.Г. Розвиток екологічного менеджменту на підприємтві в умовах глобалізації економіки України // Економіка та держава. 2017. №8. С. 62-65.uk_UA
dc.relation.references5. Гончаров Ю.В., Лапчик Ю.Ю. Удосконалення стратегії розвитку підприємства // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. 2014. №1. С.193-199. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vknutd_2014_1_30.uk_UA
dc.relation.references6. Горєлов Д.О., Большенко С.Ф. Стратегія підприємства: навчально-методичний посібник. Харків: ХНАДУ, 2011. 133 с.uk_UA
dc.relation.references7. Гудзь О.І. Стратегія розвитку підприємства: сутність та класифікація. Економічний журнал Мукачівського державного університету. 2018. №18. С. 346-352.uk_UA
dc.relation.references8. Гуткевич С.О. Стратегія розвитку: інвестиційний вимір. Монографія. С.О. Гуткевич та інші. За ред. проф. Гуткевич С.О. Харків: Вид-во «Діса плюс», 2016. 162 с.uk_UA
dc.relation.references9. Дерій Ж.В., Зосименко Т.І. Екологічна компонента корпоративної соціальної відповідальності: світовий досвід та українські реалії // Актуальні проблеми економіки. 2016. №11(185). С. 278-290.uk_UA
dc.relation.references10. Дикань В.Л. Стратегічне управління: навчальний посібник. Київ: Центр учбової літератури, 2013. 272 с.uk_UA
dc.relation.references11. Дишкантюк О.В. Теоретичні основи функціонування індустрії гостинності. Економіка: реалії часу. 2015. №6(22). С. 96-101.uk_UA
dc.relation.references12. Дишкантюк О.В., Мартієнко А.І. Сутність гостинності як економічної категорії. Економіка: реалії часу. 2017. №2(30). С. 72-78. URL: http://economics.opu.ua/files/archive/2017/No2/72.pdf.uk_UA
dc.relation.references13. Довгаль Г.В. Сучасні тенденції розвитку світового готельного бізнесу. Вісник Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. 2019. Вип. 9. С. 190-196. URL: https://tourlib.net/ statti_ukr/dovgal3.htm.uk_UA
dc.relation.references14. Екологічна відповідальність: досвід ЄС та можливості для України». Аналітичний документ [Електронний ресурс]. Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» (2018). Режим доступу: https://www.civic-synergy.org.ua/wp-content/uploads/2018/04/webenvironmental-liabilityua2018.pdf.uk_UA
dc.relation.references15. Жарко В.Є., Панченко К.Г., Іваник Н.М., Островська Г.Й. Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності // VIII Всеукраїнська науково-практична конференція пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М.Г.Чумаченка: «Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування». 28 березня 2019 р. Тернопіль: ТНТУ. С. 30-31. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/28209?locale=ja.uk_UA
dc.relation.references16. Закон України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року» від 28.02.2019 № 2697-VIII [Електронний ресурс]. Режим доступу: https: //zakon.rada.gov.ua/laws/show/2697-19#Text.uk_UA
dc.relation.references17. Затєйщикова О.О. Етапи формування стратегії соціальної відповідальності бізнесу // Бізнес Інформ. 2014. № 2. С. 200-205.uk_UA
dc.relation.references18. Капліна Т.В., Капліна А.С. Індустрія гостинності України: тенденції розвитку // Збірник наукових праць «Проблеми і перспективи розвитку підприємництва». 2021. №27. С. 116-127. URL: http://ppb.khadi.kharkov.ua/ index.uk_UA
dc.relation.references19. Кіндрацька Г.І. Стратегічний менеджмент: навч. посіб. К.: Знання, 2010. 406 с.uk_UA
dc.relation.references20. Князь С.В. Сутність еколого-економічних туристичних екоінформаційних систем та взаємозв’язки між ними // Актуальні проблеми економіки. 2015. №9(171). С. 280-285.uk_UA
dc.relation.references21. Кошевець В.В. Екологічна відповідальність бізнесу: переваги та обмеження [Електронний ресурс] // Наукове товариство Івана Кушніра. 2012. Режим доступу: http://nauka.kushnir.mk.ua.uk_UA
dc.relation.references22. Левицька Є.Г. Менеджмент та маркетинг в бізнесі ХХІ ст. Екологічні аспекти соціальної відповідальності бізнесу [Електронний ресурс] // Вчені записки. Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua.uk_UA
dc.relation.references23. Мельник Л.М. Забезпечення сталого розвитку машинобудівних підприємств засобами управління бізнес-процесами: теорія, методологія, практика: монографія. Тернопіль, ФОП Паляниця В.А., 2018. 367 с.uk_UA
dc.relation.references24. Мельник Л., Малюта Л. Інструменти екологічно зорієнтованого управління підприємством [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2013. Вип. 2(9). С. 178-187. Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2013/13mlmzup.pdf.uk_UA
dc.relation.references25. Мельник Л., Малюта Л., Погайдак О. Екологічний імператив забезпечення економічної безпеки в контексті сталого розвитку суспільства // Галицький економічний вісник. Тернопіль: ТНТУ, 2014. Том 44. № 1. С. 21-29.uk_UA
dc.relation.references26. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства // Галицький економічний вісник. 2020. № 3 (64). С. 174-184.uk_UA
dc.relation.references27. Наливайко А.П. Теорія стратегії підприємства. Сучасний стан та напрямки розвитку: монографія. К.: КНЕУ, 2010. 227 с.uk_UA
dc.relation.references28. Офіційний сайт компанії «Cooper&Hunter». Режим доступу: https://cooper-hunter.com.ua/articles/cooperhunter-realizuet-proekt-we-save-the-planet-my-spasaem-planetu/.uk_UA
dc.relation.references29. Проскурня О.М., Гуренко І.В., Лантух Ю.М. Проведення процедури визначення екологічних аспектів на підприємстві при формуванні екологічної політики // Вісник НТУ «ХПІ». Збірник наукових праць. Тематичний випуск «Хімія, хімічна технологія та екологія». 2008. № 10. С. 159-163.uk_UA
dc.relation.references30. Раєвнєва О.В. Управління розвитком підприємства: методологія, механізми, моделі: монографія. Х.: ВД «ІНЖЕК», 2006. 496 с.uk_UA
dc.relation.references31. Смоленніков Д.О. Роль екологічної відповідальності бізнесу на шляху до сталого розвитку // Вісник СумДУ. Серія Економіка. 2013. №4. С. 35-39.uk_UA
dc.relation.references32. Сталий розвиток та екологічна безпека суспільства: теорія, методологія, практика / [Андерсон В.М., Андрєєва Н.М., Алимов О.М. та ін.]; За науковою редакцією д.е.н., проф. Хлобистова Є.В. / ДУ «ІЕПСР НАН України», ІПРЕЕД НАН України, СумДУ, НДІ СРП. Сімферополь: ИТ «АРИАЛ», 2011. 589 с.uk_UA
dc.relation.references33. Степаненко А.В. Еколого-економічні стратегії в системі забезпечення екологічної безпеки // Наука та наукознавство. 2014. №4. С.77-89.uk_UA
dc.relation.references34. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1 (28). С. 66-78. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdfuk_UA
dc.relation.references35. Стручок В. С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с.uk_UA
dc.relation.references36. Стручок В. С. Техноекологія та цивільна безпека. Частина «Цивільна безпека». Навчальний посібник. Тернопіль: ТНТУ ім. І. Пулюя, 2022. 150 с.uk_UA
dc.relation.references37. Табенська О.І. Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності // Інтелект ХХІ. 2022. №2. С. 51-56.uk_UA
dc.relation.references38. Цимбаленко Я.Ю. Екологізація соціально-економічної системи як основа сталого розвитку економіки // Економіка та держава. 2015. №2. С. 22-25.uk_UA
dc.relation.references39. Gunningham N. Corporate Environmental Responsibility. London: Routledge, 2009. 628 р.uk_UA
dc.relation.references40. Brin P., Nehme M. Sustainable Development in Emerging Economy: using the analytical hierarchy process for Corporate Social Responsibility decision making. Journal of Information Technology Management. 2021. №13 (Special Issue: Role of ICT in Advancing Business and Management). P. 159-174. DOI: 10.22059/jitm.2021.80744.uk_UA
dc.relation.references41. Melnyk L., Sorokivska O., Mosiy O. Environmentally responsible business: the introduction of the European experience in Ukraine // Journal of International Business Studies, No.9 (2), December 2017, VOLUME 48, pp. 1539-1547.uk_UA
dc.relation.references42. Rainey D. L. Sustainable Business Development: Inventing the Future through Strategy, Innovation and Leadership. UK Cambridge University Press, 2006. 761 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Zamrii M_I_2023.pdf2,79 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Замрій.doc49 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора