Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42681

Назва: Дослідження роботи вовчка при різних видах подрібнення м’яса
Інші назви: Study of the work of the grinder in different types of meat cropping
Автори: Довбуш, Тарас Анатолійович
Хомик, Надія Ігорівна
Довбуш, А.
Dovbush, T.
Khomyk, N.
Dovbush, A.
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, Україна
Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University, Ternopil, Ukraine
Бібліографічний опис: Довбуш Т. А. Дослідження роботи вовчка при різних видах подрібнення м’яса / Т. Довбуш, Н. Хомик, А. Довбуш // Вісник ТНТУ. — Т. : ТНТУ, 2023. — Том 111. — № 3. — С. 76–83.
Bibliographic description: Dovbush T., Khomyk N., Dovbush A. (2023) Doslidzhennia roboty vovchka pry riznykh vydakh podribnennia miasa [Study of the work of the grinder in different types of meat cropping]. Scientific Journal of TNTU (Tern.), vol. 111, no 3, pp. 76-83 [in Ukrainian].
Є частиною видання: Вісник Тернопільського національного технічного університету, 3 (111), 2023
Scientific Journal of the Ternopil National Technical University, 3 (111), 2023
Журнал/збірник: Вісник Тернопільського національного технічного університету
Випуск/№ : 3
Том: 111
Дата публікації: 5-вер-2023
Дата подання: 27-чер-2023
Дата внесення: 26-жов-2023
Видавництво: ТНТУ
TNTU
Місце видання, проведення: Тернопіль
Ternopil
DOI: https://doi.org/10.33108/visnyk_tntu2023.03.076
УДК: 637.02
Теми: вовчок
решітчасто-ножовий механізм
подрібнення м’яса
ковбасні вироби
час роботи вовчка
grinder
lattice-knife mechanism
meat trimming
sourdough bread
time of work grinder
Кількість сторінок: 8
Діапазон сторінок: 76-83
Початкова сторінка: 76
Кінцева сторінка: 83
Короткий огляд (реферат): Виконано аналітичні дослідження визначення часу роботи вовчка на різних видах подрібнення м’яса залежно від конструктивних параметрів подрібнювального механізму. Виробництво ковбасних виробів, незважаючи на високий рівень конкуренції, є привабливим для виробників. Відкриття такого виробництва вигідне вкладанням коштів для початку бізнесу, який порівняно швидко дає фінансову віддачу завдяки швидкій зміні асортименту продукції, виготовленої за оригінальними рецептами. Однією з основних технологічних операцій приготування ковбасних виробів є подрібнення м’яса, яке складає 70% часу на їх виготовлення. Основним механізмом для подрібнення м’ясної сировини є вовчки. Підбір подрібнювального обладнання з відповідними параметрами запобігатиме його недовантаженню та простоям, а також вимушеним перервам у роботі пристроїв для перемішування фаршу та формування ковбасних виробів. Регулювання режимів роботи обладнання для подрібнення м’яса забезпечуватиме рівномірність та ритмічність роботи решти обладнання та вплине на час виходу готової продукції, а саме, ковбасних виробів. Розроблено методику визначення необхідної тривалості подрібнення м’яса з врахуванням потреби у сировині для стабільної роботи цеху з виробництва ковбасних виробів. Методика ґрунтується на впливі параметрів подрібнювального механізму вовчків на час подрібнення і дає можливість враховувати їх зміну. Результати досліджень дозволяють покращити процес виробництва ковбасної продукції, спростити підбір обладнання та підвищити продуктивність технологічної лінії для виробництва продукції в малому та середньому виробництві. Виходячи з отриманих результатів, дано рекомендації для визначення параметрів решітчасто-ножового подрібнювального механізму, які б забезпечували роботу вовчка в однакових часових рамках незалежно від виду подрібнення та незначного коливання технологічної маси сировини для виготовлення ковбасних виробів обсягом від 100 до 1000 кг на добу готової продукції
In the work, analytical studies were performed to determine the working time of the grinder on different types of meat grinding, depending on the design parameters of the grinding mechanism. The production of sausage products, despite the high level of competition, is attractive for producers. The opening of such a production is a profitable investment for starting a business, which gives a relatively quick financial return due to a quick change in the range of products made according to original recipes. One of the main technological operations for the preparation of sausage products is the grinding of meat, which accounts for 70% of the time for their production. The main mechanism for grinding meat raw materials is grinder. Selection of grinding equipment with appropriate parameters will prevent its underloading and downtime, as well as forced interruptions in the operation of devices for mixing minced meat and forming sausage products. Regulating the operation modes of the equipment for grinding meat will ensure the uniformity and rhythm of the operation of the rest of the equipment and will affect the output time of finished products, namely, sausage products. The methodology for determining the necessary duration of meat grinding, taking into account the need for raw materials for the stable operation of the sausage production shop, has been developed. The method is based on the influence of the parameters of the grinding mechanism of the lobules on the grinding time and makes it possible to take into account their change. Research results make it possible to improve the process of production of sausage products, simplify the selection of equipment and increase the productivity of the technological line for the production of products in small and medium production. Based on the obtained results, recommendations are given for determining the parameters of the grating-knife grinding mechanism, which would ensure the work of the grinder in the same time frame, regardless of the type of grinding and slight fluctuations in the technological mass of raw materials for the production of sausage products in the amount of 100 to 1000 kg per day of finished products.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42681
ISSN: 2522-4433
Власник авторського права: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023
URL-посилання пов’язаного матеріалу: https://doi.org/10.1016/j.prostr.2022.01.025
https://doi.org/10.33108/visnyk_tntu2021.03.033
Перелік літератури: 1. Babii A., Dovbush T., Khomuk N., Dovbush A., Tson A., Oleksyuk V. Mathematical model of a loaded supporting frame of a solid fertilizers distributor. Procedia Structural Integrity. 2022. No. 36. Р. 203–210. Science Direct. https://doi.org/10.1016/j.prostr.2022.01.025
2. Гвоздєв О. В., Ялпачик Ф. Ю., Рогач Ю. П., Кюрчева Л. М. Технологічне обладнання для переробки продукції тваринництва: навч. посібник / За ред. О. В. Гвоздєва. Суми: Довкілля, 2004. 420 с.
3. Довбуш Т. А., Хомик Н. І., Бабій А. В., Цьонь Г. Б., Довбуш А. Д.. Опір матеріалів: навчальний посібник до виконання розрахунково-графічних робіт і самостійної роботи. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2022. 220 с.\
4. Dovbush T., Dovbush A., Khomuk N., Tson A\. Substantiation of flexible screw conveyor metal consumption under productivity maintenance conditions. Scientific Journal of the Ternopil national technical university. Tern.: TNTU. 2021. Vol. 103. No. 3. Р. 33–42. https://doi.org/10.33108/visnyk_tntu2021.03.033
5. Хомик Н. І., Антончак Н. А. Механізація переробки та зберігання сільськогосподарської продукції: практикум для самостійної роботи та практичних робіт. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2017. 124 с.
6. Хомик Н. І. Довбуш Т. А., Цьонь Г. Б., Довбуш А. Д. Машини та обладнання для тваринництва: навчальний посібник до практичних занять та самостійної роботи. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 360 с
References: 1. Babii A., Dovbush T., Khomuk N., Dovbush A., Tson A., Oleksyuk V. Mathematical model of a loaded supporting frame of a solid fertilizers distributor. Procedia Structural Integrity. 2022. No. 36. Р. 203–210. Science Direct. https://doi.org/10.1016/j.prostr.2022.01.025
2. Gvozdev O. V., Yalpacyk F. Yu., Rogach Yu. P., Kyurcheva L. M. Technological equipment for the processing of livestock products: Education. manual / Edited by O. V. Gvozdeva. Sumy: Environment, 2004. 420 p.
3. Dovbush T. A., Khomuk N. I., Babii A. V., Tson G. B., Dovbush A. D. Resistance of materials: a study guide for performing computational and graphic works and independent work. Ternopil: FOP Palyanytsia V.A., 2022. 220 p.
4. Dovbush T., Dovbush A., Khomuk N., Tson A. Substantiation of flexible screw conveyor metal consumption under productivity maintenance conditions. Scientific Journal of the Ternopil national technical university. Tern.: TNTU. 2021. Vol. 103. No. 3. Р. 33–42. https://doi.org/10.33108/visnyk_tntu2021.03.033
5. Khomuk N. I., Antonchak N. A. Mechanization of processing and storage of agricultural products: workshop for independent work and practical work. Ternopil: V. A. Palyanitsa FOP, 2017. 124 p.
6. Khomuk N. I., Dovbush T. A., Tson G. B., Dovbush A. D. Machines and equipment for animal husbandry: a study guide for practical classes and independent work. Ternopil: V. A. Palanytsia FOP, 2022. 360 p.
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНТУ, 2023, № 3 (111)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.