Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42581
Назва: «Розумний одяг» для віддаленого моніторингу стану серцево-судинної системи
Автори: Паляниця, Юрій Богданович
Гевко, Олена Василівна
Бібліографічний опис: Паляниця Ю.Б. «Розумний одяг» для віддаленого моніторингу стану серцево-судинної системи / Ю.Б.Паляниця, О.В. Гевко //“Перспективні технології та прилади”. Збірник наукових праць, Луцьк.-2023. - Випуск 22. - С. 114-122.
Bibliographic description: Palaniza Y.B.“SMART CLOTHES” FOR REMOTE MONITORING OF THE CARDIOVASCULAR SYSTEM Y.B., Palaniza; O.V.Hevko //"Promising technologies and devices". The collection of scientific papers.-2023. - N 22. P. 114-122.
Дата публікації: 2023
Дата подання: 2023
Дата внесення: 7-вер-2023
Видавництво: Луцьк: ЛНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Луцьк, ЛНТУ
УДК: 616-71
Теми: фонокардіографічний сигнал, кардіографічний сигнал, розумний одяг, розумний текстиль
Короткий огляд (реферат): В статті проведено ґрунтовний аналіз сучасного стану проблеми використання «розумного одягу», обґрунтована важливість моніторингу серцево-судинної системи і доведена доцільність одночасного моніторингу електрокардіографічного та фонокардіографічного сигналів (ФКГ і ЕКГ) з метою інтеграції у текстиль. В роботі проаналізовані типові конструкції подібних систем з врахуванням їх переваг та недоліків. На основі проведеного аналізу наукових праць, розроблено структурний комплекс реєстрації фонокардіографічного та кардіографічного сигналів у однорідних умовах, який умовно можна поділити на три частини: компактний електронний блок з вбудованими в одяг сенсорами, “хмарний” сервіс та комп’ютеризоване робоче місце лікаря. Використовуючи створену структурну схему компактного електронного блоку з вбудованими в одяг сенсорами, запропоновано конструкцію системи, яка здатна інтегруватися у одяг та одночасно проводити моніторинг як фонокардіографічного, так і кардіографічного сигналів з метою глибокого фазового аналізу серцевої діяльності, з акцентом на визначення типу реакції серцево-судинної системи на навантаження, на яку отримано патент України. Показано перспективу даного моніторингу у спортсменів. На основі проведеного теоретичного дослідження та застосування синфазного методу опрацювання синхронно зареєстрованих фонокардіографічного та кардіографічного сигналів отримано спектральні компоненти у термінах енергетичної теорії стохастичних сигналів Драгана Я.П., що є інформотивно-інваріантними ознаками стану серцево-судинної системи яко імерджентно-енергетично-вібраційної з гетеротропним медіа.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42581
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації працівників кафедри біотехнічних систем

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Doc2.pdf541,11 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора