Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42580
Назва: Система реєстрації біопотенціалів для електроенцефалографічних досліджень
Автори: Дозорський, Василь Григорович
Дозорська, Оксана Федорівна
Гевко, Олена Василівна
Дедів, Леонід Євгенович
Бібліографічний опис: Дозорський В.Г. Система реєстрації біопотенціалів для електроенцефалографічних досліджень / В.Г. Дозорський, О.Ф. Дозорська, О.В. Гевко, Л.Є. Дедів //“Перспективні технології та прилади”. Збірник наукових праць, Луцьк.-2023. - Випуск 22. - С. 45-54.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 7-вер-2023
Видавництво: Луцьк: ЛНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Луцьк
УДК: 661.831-073.97-71
Теми: електроенцефалографія, біопотенціал, електрод, система реєстрації
Діапазон сторінок: 45-54
Короткий огляд (реферат): В статті проведено обґрунтування структури системи реєстрації біопотенціалів для електроенцефалографічних досліджень. Проведено аналіз типових конструкцій подібних систем, які є присутні на ринку медичної техніки та встановлено, що їм притаманні значні недоліки, пов'язані із недосконалістю електродів для реєстрації електроенцефалографічних сигналів, недосконалістю конструкцій шоломів для фіксації електродів і складністю точного їхнього позиціонування на поверхні голови пацієнтів, схемотехнічних рішень виконання блоків реєстрації біопотенціалів тощо. Запропоновано конструкцію системи реєстрації біопотенціалів, яка може бути виготовлена з допомогою технологій 3D друку, та являє собою монолітну структуру що має крабоподібну форму із центральною та поперечними пластинами, на яких розміщуються підпружинені електроди із спеціальною формою чутливої поверхні. При цьому власне електроди є активними, не потребують додаткового змочування чи застосування контактних гелів. Запропонована структура блока реєстрації біопотенціалів розміщується в потиличній частині конструкції пропонованої системи реєстрації біопотенціалів. Вона являє собою сукупність окремих каналів підсилення та фільтрації біопотенціалів на інструментальних підсилювачах, аналоговий мультиплексор, аналого цифровий перетворювач та модуль інтерфейсу для передачі даних по каналу BlueTooth на персональний комп’ютер лікаря.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42580
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації працівників кафедри біотехнічних систем

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Doc1.pdf610,82 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора