Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41833
Назва: Шляхи покращення використання виробничих ресурсів підприємства, на прикладі сільськогосподарського ТОВ «Сидорівський Бровар» (Тернопільська обл., Чортківський р-н, с. Сидорів, вул. Парадна 2а)
Інші назви: Ways of improvement enterprise production resources use (Аgricultural LLC «Sydorivsky Brovar» as a case stady)
Автори: Серединський, Віталій Русланович
Seredynsky, Vitalii
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Серединський В. Р. Шляхи покращення використання виробничих ресурсів підприємства, на прикладі сільськогосподарського ТОВ "Сидорівський Бровар" : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю "073 - менеджмент" / В. Р. Серединський. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 65 с.
Bibliographic description: Seredynsky V.R.1. Ways to improve the use of production resources of the enterprise, on the example of the agricultural LLC "Sydorivskyi Brovar": qualification work of the bachelor in the specialty 073 "Management" / V.R. Sredynskyi - Ternopil: TNTU, 2023. - 65 p.
Дата публікації: 15-чер-2023
Дата подання: 24-чер-2023
Дата внесення: 24-чер-2023
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ імені Івана Пулюя, факультет економіки та менеджменту
Науковий керівник: Гарматюк, Оксана Олегівна
Harmatiuk, Oksana
Члени комітету: Малюта, Людмила Ярославівна
Maliuta, Liudmyla
УДК: 658.15
Теми: виробничі ресурси
класифікація виробничих ресурсів
показники ефективності використання виробничих ресурсів підприємства
production resources
classification of production resources
indicators of the efficiency of the use of production resources of the enterprise
Короткий огляд (реферат): Предмет дослідження – сукупність теоретико-методологічних та практичних положень щодо покращення використання виробничих ресурсів сільськогосподарського підприємства. Об'єкт дослідження – процес забезпечення та використання виробничих ресурсів сільськогосподарського ТОВ «Сидорівський Бровар». Мета роботи - розроблення пропозиції щодо шляхів покращення використання виробничих ресурсів ТОВ «Сидорівський Бровар». Методи дослідження: синтезу, аналізу, графічний метод, методи фінансового аналізу, статистичні, порівняння, узагальнення та інші.
Subject of investigation: a set of theoretical, methodological and practical provisions on improving the use of production resources of an agricultural enterprise. The object of investigation is the process of providing and using production resources of the agricultural LLC «Sydorivskyi Brovar». The aim of the work is to develop a proposal for ways to improve the use of production resources of LLC. «Sydorivskyi Brovar». Research methods: synthesis, analysis, graphical method, methods of financial analysis, statistical, comparison, generalization and others.
Опис: У роботі на основі комплексного аналізу використання виробничих ресурсів сільськогосподарського ТОВ «Сидорівський Бровар» розроблено заходи щодо його покращення. Внесено пропозиції щодо впровадженню універсальної технологічної лінії для виробництва круп, що дасть можливість досягнути зростання рівня переробки вирощених підприємством зернових культур, а також розроблено заходи щодо переробки відходів тваринництва шляхом впровадження ТОВ «Сидорівський Бровар» роботи біогазової установки.
In the work, based on a comprehensive analysis of the use of production resources of the Sydorivsky Brovar LLC, measures to improve it have been developed. Proposals have been made for the introduction of a universal technological line for the production of cereals, which will make it possible to achieve an increase in the level of processing of grain crops grown by the enterprise, as well as measures have been developed for the processing of animal husbandry waste through the implementation of a biogas plant by LLC «Sydorivskyi Brovar».
Зміст: ВСТУП, РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ВИРОБНИЧИХ РЕСУРСІВ ПІДПРИЄМСТВА, 1.1 Економічна сутність та класифікація виробничих ресурсів підприємства, 1.2 Особливості та чинники підвищення ефективності використання виробничих ресурсів підприємства, РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ВИКОРИСТАННЯ ВИРОБНИЧИХ РЕСУРСІВ СІЛЬСЬКО-ГОСПОДАРСЬКОГО ТОВ «СИДОРІВСЬКИЙ БРОВАР», 2.1 Загальна характеристика роботи досліджуваного сільськогосподарського підприємства, 2.2 Оцінка забезпечення ТОВ «Сидорівський Бровар» виробничими і фінансовими ресурсами та їх використання, РОЗДІЛ 3 НАПРЯМИ ПОКРАЩЕННЯ ВИКОРИСТАННЯ РЕСУРСІВ ТОВ «СИДОРІВСЬКИЙ БРОВАР», 3.1. Зростання рівня переробки вирощених підприємством зернових культур завдяки впровадженню універсальної технологічної лінії для виробництва круп, 3.2 Заходи із переробки відходів тваринництва шляхом впровадження ТОВ «Сидорівський Бровар» біогазової установки, РОЗДІЛ 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОХОРОНА ПРАЦІ, 4.1 Надзвичайні ситуації екологічного характеру, 4.2 Вплив кольору на покращення умов праці та підвищення продуктивності, ВИСНОВКИ,БІБЛІОГРАФІЯ, ДОДАТКИ
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41833
Власник авторського права: „© Серединський Віталій Русланович, 2023“
Перелік літератури: 1. Мельник О. М. Ресурси підприємства: концептуальні аспекти системи управління в умовах стійкого розвитку. Науковий вісник Ужгородського національного університету. 2019. Вип. 23, част. 2. С. 17-22.
2. Управління ресурсами підприємства: монографія / за заг. ред. к.е.н., проф. Г. О. Швиданенко. К. : КНЕУ, 2014. 418 с.
3. Гладир Т. С. Ресурси підприємства: теоретичні аспекти. Ефективна економіка. 2014. № 5. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=3044
4. Вовк І. Класифікація ресурсів підприємства. Сучасні підходи. Соціально-економічні проблеми і держава. 2011. Вип. 1 (4). URL : http://sepd.tntu.edu.ua
5. Мельник О.В. Управління виробничими ресурсами в аграрному секторі України: Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.03 – економіка та управління національним господарством. Вінницький національний аграрний університет. Вінниця. 2017. 225 с.
6. Березна С.І. Управління фінансовими ресурсами підприємств. Фінанси України. 2013. № 5. 34—37.
7. Мельник О. Особливості функціонування фінансових ресурсів у системі управління підприємством. Галицький економічний вісник. 2012. № 3 (36). С. 108—116.
8. Кудирко О.М., Станіслав О.В. Дослідження теоретичних аспектів стратегії управління фінансовими ресурсами. Вісник Вінницького тор-говельно-економічний інститут КНТЕУ. 2013. № 21. С. 87 — 89.
9. Мельник О.В. Ефективність використання виробничих ресурсів у аграрному секторі України. Економіка і суспільство. 2017. Вип. 9. С. 282-288.
10. Лисак О.І., Андрєєва Л.О., Болтянська Л.О. Економіка підприємства. Навчальний посібник. Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС. 2015. 667 с.
11. Нікіфорова Л.О. Економіка і організація виробництва: Електронний навчальний посібник. Вінниця: ВНТУ. 2015. 312 с.
12. Ільчук М.М., Коновал І.А. Ефективність інвестиційного проекту створення та функціонування високотехнологічного сільськогосподарського підприємства. Економіка АПК. 2015. № 5. С. 55.
13. Ільчук М.М., Коновал І.А. Бізнес-планування підприємницької діяльності в АПК. Навч. посібник. К.:ЗАТ «Нічлава». 2013. 308 с.
14. Прогнозування виробництва продукції рослинництва та його ресурсне забезпечення в Україні / С.М. Кваша, М.М. Ільчук, І.А. Коновал, М.М. Федюшко. К.:ННЦ «ІАЕ», 2013. 244 с.
15. Машлій Галина. Напрями удосконалення фінансового менеджменту підприємств. 9-та Міжнародна науково-практична конференція. Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах. Тернопіль, 5 листопада 2022 р. C. 15-17. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/39199/1/2022_11_ %D0%B7%D0%B1%D1%96%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA.pdf
16. Завадський Й.С., Осовська Т.В., Юшкевич О.О. Економічний словник. Київ : Кондор, 2010. 356 с.
17. Майорова І., Гарматюк, О. Вибір і управління інноваційною стратегією промислового підприємства Соціально- економічні проблеми і держава. 2019. Вип. 1 (20). С. 78-87. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2019/19mimspp.pdf
18. Машлій Г.Б. Управління ефективністю формування та використання фінансових ресурсів підприємства / Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення (випуск 74): матеріали Міжнародної наукової інтернет-конференції, (м. Тернопіль, Україна - м. Переворськ, Польща, 6-7 лютого 2023 р.) / [ редкол. : О. Патряк та ін.] ; ГО “Наукова спільнота”; WSSG w Przeworsku. - Тернопіль : ФО-П Шпак В.Б. С. 121-122.
19. А. П. Гетьман, М. В. Шульга. Екологічне право України: Підручник. URL: https://www.ebk.net.ua/Book/law/getman_ekopu/part19/1901.htm
20. Естетичні фактори виробничого середовища та їх вплив на працівників. Вплив кольору на працівника. URL: https://studentbooks.com.ua/content/view/955/76/1/4/
21. Машлій Г.Б., Лучишин І.В. Актуальні завдання управління персоналом підприємства. Сучасний менеджмент: тенденції, проблеми та перспективи розвитку: І Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених і студентів: тези доповідей, Дніпро, 29 березня 2018 р. Дніпро: Університет імені Альфреда Нобеля, 2018. С. 64-66.
22. Ільчук М.М., Коновал І.А., Ус С.І. Методичні підходи до оцінки ефективності підприємницької діяльності аграрної сфери. Економіка АПК. 2017. № 5. С. 51.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:073 — Менеджмент (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Робота Серединський.pdf1,68 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Серединський.pdf301,61 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора