Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41804
Назва: Управління якістю продукції на підприємстві, на прикладі ПП “Легоцький”
Інші назви: Management of products quality at an enterprise (IE “Lehotskyi” as a case study)
Автори: Курило, Орест Русланович
Kurylo, Orest
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Курило О. Р. Управління якістю продукції на підприємстві, на прикладі ПП “Легоцький” : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю 073 "Менеджмент" / О. Р. Курило. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 62 с.
Bibliographic description: Kurylo О. R. Management of products quality at an enterprise (IE “Lehotskyi” as a case study)”: bachelor degree thesis on speciality 073 "Management" / О. R. Kurylo. - Ternopil: TNTU, 2023. - 62 p.
Дата публікації: 9-чер-2023
Дата подання: 22-чер-2023
Дата внесення: 23-чер-2023
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Кужда, Тетяна Іванівна
Члени комітету: Паляниця, Віктор Анатолійович
УДК: 664.1
Теми: якість продукції
управління якістю
хлібопекарське підприємство
органолептичні показники якості хліба
фізико-хімічні показники якості хліба
мікробіологічні показники якості хліба
закваски
аудит системи управління якістю
product quality
quality management
bakery enterprise
organoleptic indicators of bread quality
physicochemical indicators of bread quality
microbiological indicators of bread quality
sourdough
quality management system audit
Короткий огляд (реферат): Предмет дослідження - система управління якістю продукції хлібопекарського підприємства. Об’єкт дослідження - хлібопекарське підприємство ПП “Легоцький”. Метою роботи є розроблення практичних рекомендацій щодо удосконалення системи управління якістю продукції ПП “Легоцький”. Методи дослідження − узагальнення та систематизації даних, графічні, показники структури, порівняння, калькуляції витрат, фінансові-економічні, оцінки ефективності. Запропоновано удосконалення системи управління якістю на ПП “Легоцький” через випікання хліба на основі гречаної закваски з метою підвищення споживчих характеристик, харчової цінності та якості хліба. Здійснено обґрунтування доцільності проведення внутрішнього аудиту системи управління якістю на ПП “Легоцький”. Результати дослідження можуть бути впроваджені у діяльність ПП “Легоцький”.
The subject of investigation is the product quality management of a bakery enterprise. The object of investigation is the light bakery enterprise PE “Lehotskyi”. The aim of the work is to develop the practical recommendations for improving product quality management of the PE “Lehotskyi”. The results are obtained with the following research methods: data systematization and generalization, graphic, structure indicators analysis, comparison, cost calculations, financial and economic, and efficiency assessment methods. It was proposed to improve the quality management at PE “Lehotskyi” by baking bread based on buckwheat sourdough in order to improve consumer characteristics, nutritional value and quality of bread. The expediency of conducting an internal audit of quality management at PE “Lehotskyi” has been substantiated. The research results could be implemented at the PE “Lehotskyi”.
Опис: Актуальність теми бакалаврської роботи зумовлена необхідністю покращення системи управління якістю на хлібопекарському підприємстві, оскільки реалії сьогодення висувають нові вимоги до якості, безпечності та поживних властивостей хлібобулочних виробів. Ефективна система управління якістю повинна ґрунтуватися на безперервному впливі на виготовлення продукції шляхом реалізації політики та комплексу управлінських функцій щодо забезпечення якості. Реалізація політики підприємства щодо управління якістю, належна мотивація працівників, організація контролю якості продукції, розроблення та впровадження заходів із підвищення якості продукції, інформування споживача про якість є складовими системи управління якістю на підприємстві. Потреба формування ефективної системи управління якістю продукції зумовлена необхідністю виживання у конкурентній боротьбі серед хлібопекарських підприємств на ринку, вимогами законодавства щодо дотримання державних та міжнародних стандартів, використанням внутрішніх та зовнішніх можливостей одержання додаткових конкурентних переваг. Управління якістю являє собою один із різновидів управлінської активності, орієнтованих на досягнення окреслених цілей у сфері якості продукції чи послуг через здійснення контролю, моніторингу та регулювання якості продукції, забезпечення відповідності якості продукції встановленим нормативно-правовим вимогам та стандартам. Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є удосконалення системи управління якістю продукції хлібопекарського підприємства ПП “Легоцький”. Об’єктом дослідження виступає хлібопекарське підприємство, а предметом дослідження – система управління якістю продукції на досліджуваному підприємстві. Для досягнення поставленої мети в бакалаврській роботі виокремлено сукупність таких завдань: - охарактеризувати сутність та теоретичні аспекти системи управління якістю продукції на підприємстві; - проаналізувати зарубіжний досвід та моделі управління якістю продукції на підприємстві; - здійснити загальну характеристику господарської діяльності підприємства, проаналізувати структуру управління, структуру операційних витрат, обсяги виготовленої продукції за видами хлібобулочних виробів; - проаналізувати систему управління якістю хлібобулочних виробів та з’ясувати основні показники якості продукції на досліджуваному підприємстві ПП “Легоцький”; - виокремити шляхи покращення системи управління якістю продукції за рахунок впровадження способів поліпшення якості хліба та використання круп’яних заквасок у виготовленні хліба; - здійснити обгрунтування доцільності проведення внутрішнього аудиту системи управління якістю на ПП “Легоцький” та впливу мотивації працівників на підвищення якості продукції.
Зміст: Вступ РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ 1.1. Сутність та основні аспекти системи управління якістю продукції на підприємстві 1.2. Зарубіжний досвід та моделі управління якістю продукції РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ ПП “ЛЕГОЦЬКИЙ” 2.1. Загальна характеристика господарської діяльності ПП “Легоцький” 2.2. Аналізування системи управління якістю хлібобулочних виробів досліджуваного підприємства РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПОКРАЩЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ ПП “ЛЕГОЦЬКИЙ” 3.1. Удосконалення системи управління якістю продукції за рахунок впровадження способів поліпшення якості хліба 3.2 Обґрунтування доцільності проведення внутрішнього аудиту системи управління якістю на ПП “Легоцький” РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 4.1. Менеджмент безпеки підприємства 4.2. Вимоги до профілактичних медичних оглядів для працівників Висновки Бібліографія Додатки
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41804
Власник авторського права: © Курило Орест Русланович, 2023
Перелік літератури: 1. Мережко Н.В., Осієвська В.В., Мотузка Ю.М. Управління якістю : навч. посібник. КНТЕУ. 2021. 328 с.
2. Безродна С.М. Управління якістю : навч. посіб. Чернівці: ПВКФ «Технодрук». 2017. 174 с.
3. Соколовський С.А. Управління якістю виробництва та обслуговування: навчальний посібник / С.А. Соколовський, Є.М. Грабовський, С.П. Павлов, М.В. Черкашина, М.О. Науменко. Х.: ФОП Александрова К. М. 2015. 187 с.
4. Загальне управління якістю: підручник / О.В. Нанка, Р.В. Антощенков, В.М. Кісь, І. О. Листопад, Н.І. Моісєєва, І.В. Галич, А.О. Никифоров. Харків: ХНТУСГ, 2019. 205 с.
5. Панченко М.О. Управління якістю. Теорія та практика : Навчальний посібник. К: ЦУЛ. 2018. 228 с.
6. Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю : підручник / Баль-Прилипко Л.В., Слободянюк Н.М., Поліщук Г.Є., Паска М., Бурак В.Є. Київ : Компринт. 2017. 571 с.
7. Цимбалюк Г.С. Ключові аспекти системи управління якістю продукції на етапах її виробництва. Економіка: реалії часу. 2017. №1 (29). С. 129-134.
8. Радченко О.П., Білоног Г.Ю. Удосконалення системи управління якістю продукції на підприємстві. Ефективна економіка. 2018. № 9. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=6535
9. Данченко О.Б., Бєлова О.І., Сафар Х.М. Основні аспекти управління якістю діяльності підприємства торгівлі. Вчені записки університету “КРОК”. Серія : Економіка. 2019. Вип.2. С.169-175. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vzuk_2019_2_22
10. Білецький Е. В., Янушкевич Д. А., Шайхлісламов З. Р. Управління якістю продукції та послуг. Харків. торгов.-економ. інститут КНТЕУ. Х. : ХТЕІ. 2015. 222 с.
11. Ісайкіна О.Д. Управління якістю продукції та забезпечення професійного менеджменту. Економічний вісник університету. Збірник наукових праць вчених та аспірантів. Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди". 2012. №19(1). С. 47-51.
12. Клєцова Н.В., Ященко О.В. Вдосконалення управління якістю продукції у хлібопекарських підприємствах. Вісник Хмельницького національного університету. 2011. №2. T.3. С. 61-65.
13. Місевич М. A., Зaлужнa O. O. Удoскoнaлення якoсті прoдукції зa рaхунoк фaктoрів вирoбництвa. Агросвіт. 2020. № 22. С. 78-85.
14. Попкова Т.О. Вітчизняний та зарубіжний досвід у сфері управління якістю. Ефективна економіка. 2013. №5. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=2045
15. Кордзая Н.Р. Міжнародний досвід управління якістю та безпечністю харчової продукції. Економічний простір. №156. 2020. С. 41-45.
16. Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів : Закон України. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80#Text
17. Костецька Н. І. Аналіз ефективності діяльності підприємств хлібопекарської галузі України. Сталий розвиток економіки. №2. 2015. С. 124-130.
18. Пугаченко О. Б. Особливості хлібопекарного виробництва та їх вплив на склад і облік запасів. Наукові праці КНТУ. Економічні науки. Вип. 15. 2009. С. 310-319.
19. ДСТУ 4582:2006 “Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Хліб та хлібобулочні вироби. Основні положення” URL: http://surl.li/fnisc
20. Новик І. В. Менеджмент безпеки як невід’ємний складник інтегрованої системи менеджменту підприємства. Економіка та управління підприємствами. Вип. 30. 2019. С. 191-196.
21. Василенко О. О., Семерня О. В. Санітарно-гігієнічні умови організації праці на хлібопекарських підприємствах. Вісник Сумського національного аграрного університету. Вип. 3(41). 2020. С. 13-16.
22. Гасило Ю. А. Охорона праці в галузі та цивільний захист: навчальний посібник / Ю. А. Гасило, О. А. Крюковська. К. О. Левчук, Р. Я. Романюк. Кам’янське : ДДТУ, 2017. 369 с.
23. Гетьман І. А., Михонік Л. А. Використання гречаної закваски спонтанного бродіння в технології хліба. “Інноваційні технології в хлібопекарському виробництві, здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі” : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції. Київ : НУХТ, 2020. С. 32-36.
24. Лебеденко Т. Є., Пшенишнюк Г. Ф., Соколова Н. Ю. Технологія хлібопекарського виробництва : навч. посіб. Одеса : Освіта України, 2014. 392 с.
25. Гетьман І. А., Михонік Л. А. Технологія безглютенового хліба з використанням заквасок спонтанного бродіння. Товари і ринки. 2019. С. 95-103.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:073 — Менеджмент (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Робота_Курило_merged.pdfКваліфікаційна робота бакалавра Курило О. Р.2,19 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка Курило.pdfАвторська довідка Курило О. Р.411,84 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора