Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40726
Назва: Конспект лекційз навчальної дисципліни «Товарознавство» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти усіх форм навчання за освітньо – професійною програмою 076 «Підприємництво, торгівля та біржова справа» галузі знань 07»Управління та адміністрування», спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
Автори: Артеменко, Людмила Борисівна
Бібліографічний опис: Конспект лекцій з навчальної дисципліни «Товарознавство» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти усіх форм навчання за освітньо-професійною програмою «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» галузі знань 07 «Управління та адміністрування», спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» / Укладач: Л.Б. Артеменко. — Тернопіль: ТНТУ, 2022. — 123 с.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 17-лют-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, кафедра економіки та фінансів
Теми: товар
товарознавство
сертифікація
стандартизація
кодування
Діапазон сторінок: 1-123
Короткий огляд (реферат): Розкриття специфіки теоретичного підходу до пізнання споживчої цінності товару, засвоєння основних категорій, понять, визначень, принципів та методів; закономірностей формування асортименту; факторів їх формування; контролю і зберігання в сферах виробництва, обігу і споживання; якісні аспекти підвищення конкурентоспроможності товарів; кодування та маркування; стандартизації та сертифікації товарів; запобігання реалізації неякісної продукції
Змістове наповнення методичних рекомендацій містить: відповідний систематизований теоретичний матеріал за усіма 11 темами 2 модулів дисципліни; ключові терміни до кожної теми; питання підсумкової атестації (екзамену); методи контролю та критерії оцінювання результатів навчання студентів; рекомендовану літературу та інформаційні ресурси, що надає можливість студентам освітнього рівня бакалавр усіх форм навчання організувати самостійну роботу для вивчення навчальної дисципліни.
Опис: Матеріал, поданий у конспекті лекцій дозволяє здобувачам знати: основні принципи та засоби наукового пізнання товарів; загальні системи класифікації товарів; товарознавчі методи класифікації асортиментних груп товарів; основні вимоги до збереження, якості та кількості товарів на етапах їх просування; нормативні міжнародні та державні документи з контролю якості товарів; методи ідентифікації та засоби товарної інформації; основні права виробників та споживачів товарів; методологію товарної інформації; основи стандартизації та сертифікації товарів.
Зміст: Анотація ...4 МОДУЛЬ 1. Тема 1. Товарознавство як наука про товари...5 Тема 2. Споживна цінність та споживні властивості товарів...16 Тема 3. Класифікація товарів...29 Тема 4. Характеристика товарного асортименту та номенклатури..35 Тема 5. Інформація про товар...54 Тема 6. Кодування товарів...72 МОДУЛЬ 2. Тема 7. Якість товарів ...81 Тема 8. Стандартизація товарів ...92 Тема 9. Сертифікація та оцінка відповідності ...100 Тема 10. Ідентифікація та фальсифікація товарів ...106 Тема 11. Основи пакування та зберігання товарів ...112 Питання підсумкової атестації (екзамену) ...118 Методи контролю та критерії оцінювання результатів навчання студентів...120 Рекомендована література ...121
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40726
URL-посилання пов’язаного матеріалу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2042-19 ,https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2639-19, https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/124-19.
Перелік літератури: 1. Товарознавство та комерційна діяльність: підручник / В. Л. Дикань, А. О. Каграманян, Н. Є. Каличева та ін. Харків : УкрДУЗТ, 2018. 362 с.
2. Титаренко Л.Д. Теоретичні основи товарознавства: навч. посіб. К.: Центр Навчальної літератури, 2015. 207 с.
3. Сирохман І.В. Товарознавство продовольчих товарів: підручник / І.В. Сирохман, І.М. Задорожній, П.Х. Пономарьов. - 4-е вид., переробл. і допов. К.: Лібра, 2017. 660 с.
4. Мельник Т.Ю. Товарознавство : підручник (для студентів економічних спеціальностей) [Електронне видання]. Житомир: Державний університет «Житомирська політехніка», 2020. 364 с.
5. Сенсорний аналіз харчових продуктів: навч. посібник / Гладкий Ф.Ф., Тимченко В.К., Некрасов П.О. та інші. Харків: Технологічний Центр, 2018.132 с.
6. Оснач О.Ф. Товарознавство: навчальний посібник. Київ: Центр навчальної літератури, 2017. 219 с.
7. Теоретичні основи товарознавства: навч. посіб. у структурно-логічних схемах / А. А. Дубініна, Г. В. Дейниченко, Т. В. Щербакова та ін. Харків: ХДУХТ, 2014. 180 с.
8. Грищенко О. Ф. Стандартизація та сертифікація товарів і послуг: конспект лекцій. Суми: Сумський державний університет, 2019. 54 с.
9. Захарчин Р.М., Павлишин М.Л., Ковальчук Х.І. Товарознавство пакувальних матеріалів і тари: навч-методичний посібник. Львів: ЛІЕТ, 2015. 308с.
10. Довідник товарознавця. Продовольчі товари: навч. посіб. / Загородній А. Г. та ін.; за ред. С. В. Князя. Львів: Львівська політехніка, 2016. 340 с.
11. Теоретичні основи товарознавства : підручник / І. М. Байдакова, Л. I. Байдакова, Л. М. Губа, В. Я. Плахотін, О. В. Шегінський. Луцьк: РВВ ЛНТУ, 2016. 284 с.
12. Загальні методи визначення якості та безпеки споживчих товарів: навч.-практ. посіб. / Петрова І. А., Петров С. О., Кричковська Л. В., Дубоносов В. Л. Харків: ФОП Крамаренко Ю.М., 2017. 233 с.
13. Товарознавство та комерційна діяльність: підручник / В. Л. Дикань та ін. Харків: УкрДУЗТ, 2018. 369 с.
14. Бондарчук М. Є. Товарознавство (Теоретичні основи товарознавства): конспект лекцій. Кривий Ріг, 2017. 114 с.
15. Промислове товарознавство: навчально-методичний комплекс [Електронний ресурс] : навч. посіб. / Гавриш Ю.О., Царьова Т.О., Кубишина Н.С.; КПІ ім. Ігоря Сікорського. Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021. 92 с.
16. Байдакова Л. І. та ін. Теоретичні основи товарознавства: підручник / Л. І. Байдакова та ін. Л. : ЛНТУ, 2016. 284 с.
17. Бондарчук М. Є. Товарознавство (Теоретичні основи товарознавства): конспект лекцій. Кривий Ріг: ДонНУЕТ, 2017. 114 с.
18. Товарознавство і торговельне підприємництво : навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / А.А. Мазаракі, Н.В. Притульська, В.А. Осика та ін.; за ред. А.А. Мазаракі. Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2014. 652 с.
19. «Товарознавство: сьогодення і майбутнє», Всеукраїнська науково- практична конференція (2020 : Товарознавство: сьогодення і майбутнє : збірник праць Всеукраїнської науково-практичної конференції, 20 лютого 2020 р. / заг. редакція: Н.І. Трішкіна, С.І. Гребінська, О.І. Кирилюк; МОН України, Хмельницька обласна державна адміністрація, Хмельницька обласна рада [та 3 інших]. Хмельницький: А.А. Цюпак, 2020. 225 с.
Тип вмісту: Methodical recommendations
Розташовується у зібраннях:Навчальні матеріали кафедри економіки та фінансів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ.docx6,46 MBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити
Artemenko_Konspekt_lektsiy_Tovaroznavstvo_2022.pdf4,09 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора