Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35522
Назва: Покращення ефективності використання ресурсів підприємства, на прикладі ПрАТ «ТерА»
Інші назви: Improving the efficiency of enterprise resources, on the example of PJSC "TerA"
Автори: Кучкуда, Мар'яна Петрівна
Kuchkuda, Mariana
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Кучкуда М. П. Покращення ефективності використання ресурсів підприємства, на прикладі ПрАТ «ТерА» : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю 073 «Менеджмент» / М. П. Кучкуда. - Тернопіль : ТНТУ, 2021. - 59 с.
Bibliographic description: Kuchkuda M.P. Improving the efficiency of enterprise resources, on the example of PJSC "TerA": bachelor degree thesis on speciality 073 “Management”/ М.R. Kuchkuda. - Ternopil: TNTU. - 59 p.
Дата публікації: 24-чер-2021
Дата подання: 7-чер-2021
Дата внесення: 24-чер-2021
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Мосій, Ольга Бориславівна
Mosiy, Olha
Члени комітету: Нагорняк, Галина Степанівна
Nahorniak, Halyna
УДК: 338.486
Теми: ресурси підприємства
види ресурсів підприємства
ефективність використання ресурсів підприємства
покращення використання ресурсів
enterprise resources
types of enterprise resources
efficiency of enterprise resources use
improvement of resource use
Короткий огляд (реферат): Предмет дослідження - ефективність використання ресурсів ПрАТ „ТерА”. Об’єктом дослідження є виробничо-господарська діяльність ПрАТ «ТерА». Метою роботи є розробка практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності використання ресурсів ПрАТ „ТерА”. Методи дослідження – методи аналізу, синтезу, порівняння, деталізації, групування. Обгрунтовано доцільність впровадження заходів щодо підвищення ефективності використання технологічного устаткування кондитерської фабрики. Викладено напрями удосконалення використання виробничих ресурсів підприємства у процесі розширення асортименту мармеладу. Результати може бути впроваджено у діяльність ПрАТ «ТерА».
The subject of investigation is efficient use of resources of PJSC "TerA". The object of investigation is a production and economic activity of PJSC "TerA" The aim of the work is the development of practical recommendations for improving the efficiency of use of resources of PJSC "TerA". The methods of investigation methods of analysis, synthesis, comparison, detailing, grouping. The expediency of introduction of measures for increase of efficiency of use of the technological equipment of confectionery factory is proved. The directions of improvement of use of production resources of the enterprise in the course of expansion of assortment of marmalade are stated. The results can be implemented in the activities of PJSC "TerA".
Опис: Кондитерська фабрика ПрАТ "ТерА" знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Пирогова, 11. Підприємство створене для задоволення потреб споживачів шляхом виробництва та реалізації кондитерської продукції. Основні види продукції, що випускаються кондитерською фабрикою ПрАТ «ТерА» - це печиво, вафлі, пряники, цукерки, мармелад, зефір, сушка, драже. Чистий дохід від реалізації продукції кондитерської фабрики у 2018 році перевищував суму собівартості реалізованої продукції. У наступному році спостерігалося значне зниження суми чистого доходу від реалізаціїу тому час як собівартість реалізованої продукції зросла при цьому вищими темпами порівняно з рівнем 2018 року. 2020 рік відзначався тим, що чистий дохід від реалізації продукції підвищився на 1517 тис. грн. (3,5%), а собівартість реалізованої продукції також зросла – на 301 тис. грн., але меншими темпами.
Зміст: Вступ. Розділ 1 Теоретичні основи ефективності використання ресурсів підприємства. 1.1 Сутність та завдання забезпечення ефективності використання ресурсів підприємства. 1.2 Сучасні методики вимірювання ефективності використання ресурсів підприємства. Розділ 2 Аналіз ефективності використання ресурсів ПрАТ «ТерА». 2.1 Характеристика виробничо-господарської діяльності підприємства оцінка ефективності використання його оборотних активів та трудових ресурсів. 2.2 Аналіз ефективності використання основних фондів ПрАТ «ТерА». Розділ 3 Напрями покращення ефективності використання виробничих ресурсів ПрАТ «ТерА». 3.1 Заходи щодо підвищення ефективності використання технологічного устаткування кондитерської фабрики. 3.2 Напрями удосконалення використання виробничих ресурсів у процесі розширення асортименту мармеладу. Розділ 4 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці. 4.1 Ергономічні проблеми безпеки життєдіяльності. 4.2 Основні правила безпеки виконання вантажно-розвантажувальних робіт. Висновки. Бібліографія. Додатки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35522
Власник авторського права: © Кучкуда Мар'яна Петрівна, 2021
Перелік літератури: 1. Богацька Н.М. Хачатрян В.В. Сучасний підхід до оцінки сутності ресурсного потенціалу підприємства. Економіка і суспільство. Випуск 3. 2016. с.134-139. URL: https://economyandsociety.in.ua/journals/3_ukr/24.pdf 2. Немцев В. Н. Экономический анализ эффективности промышленного предприятия: учеб. пособие. 2-е изд. Магнитогорск : МГТУ, 2004. 208 с. 3. Волков В. П., Ильин А. И. , Станкевич В. И. и др. Экономика предприятия : учеб. пособие. Под общ. ред. А. И. Ильина, В. П. Волкова. М. : Новое знание, 2003. 677 с. 4. Економіка підприємства : структурно-логічний навч. посіб. / За ред. д.е.н., проф. С. Ф. Покропивного. К.: КНЕУ, 2001. 457 с. 5. Матросова Л. М., Носкова С. А. Теоретичні засади поняття „виробничі ресурси підприємства” та їх класифікація. URL: http://dspace.nbuv. gov.ua/bitstream/handle/123456789/24100/37-Matrosova.pdf?sequence=1 6. Ансофф И. Новая корпоративная стратегия.; пер. с англ. И. Ансофф при содействии Э. Дж. Макдонелла. СПб. и др: Питер, 1999. 414 с. 7. Томпсон А. А., Стрикленд А. Дж. Стратегический менеджмент. Искусство разработки и реализации стратегии : [учебник для вузов]; пер. с англ. под ред. Л. Г. Зайцева и М. И. Соколовой. М.: Банки и биржи, ЮНИТИ, 1998. 576 с. 8. Економіка підприємства : навч. посіб. студ. вищ. навч. закл. / За ред. А. А. Фастовець. К.: ТМЦ «Укоопосвіта», 2000. 572 с. 9. Вовк І. Класифікація ресурсів підприємства. Сучасні підходи. Соціально-економічні проблеми і держава. 2011. Вип. 1 (4). URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2011/11vippsp.pdf 10. Аберніхіна І,, Сокиринська І. Ефективність використання ресурсів підприємства: практичний аспект. Вісник Тернопільського національного економічного університету. № 3. 2020. с. 171-184. URL: php/visnykj/article/view/1160/1265 11. Мазур А. О., Кириченко С. О. Методологічні основи ефективного використання ресурсів підприємств. Східна Європа: економіка, бізнес та управління. 2018. № 6. С. 253–258. 12. Аналіз і оцінка ефективності використання ресурсів підприємства. URL: https://studfile.net/preview/4193548/page:23/ 13. Волков В. П., Ильин А. И. , Станкевич В. И. и др. Экономика предприятия : учеб. пособие. Под общ. ред. А. И. Ильина, В. П. Волкова. М. : Новое знание, 2003. 677 с. 14. Калинина А. Э. Экономика фирмы: Производственные ресурсы и результативность хозяйственной деятельности : учеб. пособие. Волгоград : Изд-во Волгоградского государственного университета, 2004. 172 с. 15. Череп А.В. Ефективність використання основних фондів підприємства. Держава та регіони. Сер. «Економіка та підприємництво». 2009. № 6. С. 212-215 с. 214-215. 16. Наконечний Б. В. Підвищення ефективності управління основними виробничими засобами на підприємстві. Вісник Національного університету "Львівська політехніка". 2010. № 691 : Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку. С. 71–76. URL: http://ena.lp.edu.ua:8080/bitstream/ntb/10056/1/11.pdf 17. Богацька Н.М. Ресурсний потенціал підприємств та проблеми його оцінки. URL: http:/www.rusnauka. com/12_KPSN_2010/Economics/57474.doc.htm. 18. Казачков І. О. Підвищення ефективності використання ресурсів промислового підприємства. Теоретичні і практичні аспекти економіки та інтелектуальної власності. 2013. Вип. 1(2). С. 86-89. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tpaeiv_2013_1%282%29__18 19. Ергономічні принципи безпеки. URL: https://pidru4niki.com/12281128/bzhd/ergonomichni_printsipi_bezpeki 20. Ергономічні та психологічні основи безпеки життєдіяльності. URL: http://lubbook.org/book_205_glava_2_Tema_1._Ergonom%D1%96chn%D1%96_ta_psik.html 21. Вантажно-розвантажувальні роботи: організація охорони праці та безпеки виконання. URL: https://smr.gov.ua/uk/2016-03-14-08-10-17/ informatsijni-materiali/informatsijni-materiali-z-pitan-sotszakhistu/15451-vantazhno-rozvantazhuvalni-roboti-organizatsiya-okhoroni-pratsi-ta-bezpeki-vikonannya.html 22. Основні правила безпеки виконання вантажно-розвантажувальних робіт. URL: https://oppb.com.ua/news/osnovni-pravyla-bezpeky-vykonannya-vantazhno-rozvantazhuvalnyh-robit
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:073 — Менеджмент (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtorsyka_dovidka_Кучкуди М..pdfАвторська довідка Кучкуди М.П.269,17 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Дипломна робота Кучкуди М.П..pdfДипломна робота Кучкуди М.П.1,21 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора