Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35431
Назва: Рівень продовольчої безпеки в Україні: методи оцінки та сучасний стан
Інші назви: The level of food safety in Ukraine: evaluation methods and current situation
Автори: Артеменко, Людмила
Мариненко, Наталія
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, Україна
Бібліографічний опис: Мариненко Н. Ю. Рівень продовольчої безпеки в Україні: методи оцінки та сучасний стан / Мариненко Наталія, Артеменко Людмила // Нарощування фінансово-економічного потенціалу суб’єктів економічних відносин як основа поступального розвитку територіально-господарських систем : моногафія. — Т. : ФОП Паляниця В.А., 2021. — С. 52–63. — (Передумови та особливості трансформації взаємозв’язків між підприємницькими та державними структурами територіально-господарських систем в сучасних умовах).
Дата публікації: 2021
Дата внесення: 23-чер-2021
Видавництво: ФОП Паляниця В.А. Тернопіль, 2021
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль
УДК: 338.439
Теми: продовольча безпека
ФАО
GFSI
Діапазон сторінок: 52 – 63
Короткий огляд (реферат): співставлення практичних методичних напрацювань дослідження оцінки рівня продовольчої безпеки через систему критеріїв та індикаторів, а також визначення позиції, стану й основних загроз України у продовольчій сфері в глобальному середовищі
Опис: Концепція національної продовольчої безпеки є багатокомпонентною, динамічною змінною системою характеристик економіки. В роботі розглядається місце України у продовольчій безпеці за методикою ФАО та Глобальним індексом прдовольчої безпеки.
Зміст: Систематизуються результати аналізу основних індикаторів, які, досягнуті у царині продовольчої безпеки українця та констатуються відповідні висновки:
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35431
Перелік літератури: Кундєєва Г. О. Забезпечення продовольчої безпеки за еко-соціо-економічною моделлю суспільного розвитку : дис. ... докт. екон. наук : 08.00.03. Київ, 2019. 543 с. 5. Манзій І. Б. Продовольча безпека: структура, принципи, реальність загроз. Вісник Сумського нац. аграрного ун-ту. 2008. Вип. 8/1 (31). С. 27–31. 6. Горняк О. В., Салюк-Кравченко О. О. Оцінка продовольчої безпеки держави на основі регіональних показників. Вісник Одеського національного університету. Серія: Економіка. 2016. Т. 21, Вип. 10. С. 17–21. 7. Урба С. І. Теоретико-методичні засади оцінки продовольчої безпеки держави. Науковий вісник Херсонського державного університету. 2017. Вип. 25. Ч. 1. С. 106–111. 8. Пасхавер Б. Цінова конкурентність аграрного сектору. Економіка України. 2007. № 1. С. 78–88. 9. Скрипчук П. М., Хоменко А. Є. Концептуальні засади продовольчої безпеки національних економік. Актуальні проблеми міжнародних відносин. 2014. Вип. 119 (1). С. 96–106.
Тип вмісту: Monograph
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації працівників кафедри економіки та фінансів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття 2 (М,А).doc396,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора