Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33098
Назва: | Система стимулювання перосналу на підприємстві та значення його оцінки |
Інші назви: | System of encouragement of personnel at the enterprise and value of its evaluation |
Автори: | Башинський, Андрій Bashinsky, Andrew |
Приналежність: | Західноукраїнський національний університет |
Бібліографічний опис: | Башинський А. Система стимулювання перосналу на підприємстві та значення його оцінки / Башинський Андрій // МТПСНТС, 16 листопада 2020 року. — Т. : ТНТУ, 2020. — С. 57–59. — (Маркетингові технології в контексті забезпечення конкурентоспроможності промислових підприємств). |
Bibliographic description: | Bashinsky A. (2020) Systema stymuliuvannia perosnalu na pidpryiemstvi ta znachennia yoho otsinky [System of encouragement of personnel at the enterprise and value of its evaluation]. MTPSNTS (Tern., 16 November 2020), pp. 57-59 [in Ukrainian]. |
Є частиною видання: | Матеріали ⅩⅠ регіональної науково-практичної інтернет-конференції молодих вчених та студентів „Маркетингові технології підприємств в сучасному науково-технічному середовищі“, 2020 |
Конференція/захід: | ⅩⅠ регіональна науково-практична інтернет-конференція молодих вчених та студентів „Маркетингові технології підприємств в сучасному науково-технічному середовищі“ |
Журнал/збірник: | Матеріали ⅩⅠ регіональної науково-практичної інтернет-конференції молодих вчених та студентів „Маркетингові технології підприємств в сучасному науково-технічному середовищі“ |
Дата публікації: | 16-лис-2020 |
Дата внесення: | 13-гру-2020 |
Видавництво: | ТНТУ TNTU |
Місце видання, проведення: | Тернопіль Ternopil |
Часове охоплення: | 16 листопада 2020 року 16 November 2020 |
УДК: | 33.65.005.95/.96 |
Кількість сторінок: | 3 |
Діапазон сторінок: | 57-59 |
Початкова сторінка: | 57 |
Кінцева сторінка: | 59 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33098 |
URL-посилання пов’язаного матеріалу: | http://intkonf.org/romanova-ik-analiz-metodu-otsinki-personalu-organizatsiyina-pidpriemstvi/ |
Перелік літератури: | 1. Романова І.К. Аналіз методу оцінки персоналу організації на підприємстві: ІХ Міжнародна науково-практична інтернетконференція «Сучасність, наука, час. Взаємодія та взаємовплив» (24-26 січня 2012 р.) [Електронний ресурс] /І.К. Романова. – Режим доступу: http://intkonf.org/romanova-ik-analiz-metodu-otsinki-personalu-organizatsiyina-pidpriemstvi/. 2. Механізм мотивації управлінського персоналу : наук. вид. / М. С. Дороніна, Л. О. Сасіна, В. М. Лугова, Г. М. Надьон. – Харків : АдвА , 2010. – 240 с. 3. Колот А. М. Мотивація персоналу : підруч. / А. М. Колот. – К. : КНЕУ, 2002. – 337 с. |
References: | 1. Romanova I.K. Analiz metodu otsinky personalu orhanizatsii na pidpryiemstvi: IKh Mizhnarodna naukovo-praktychna internetkonferentsiia "Suchasnist, nauka, chas. Vzaiemodiia ta vzaiemovplyv" (24-26 sichnia 2012 y.) [Electronic resource] /I.K. Romanova, Access mode: http://intkonf.org/romanova-ik-analiz-metodu-otsinki-personalu-organizatsiyina-pidpriemstvi/. 2. Mekhanizm motyvatsii upravlinskoho personalu : nauk. vyd., M. S. Doronina, L. O. Sasina, V. M. Luhova, H. M. Nadon, Kharkiv : AdvA , 2010, 240 p. 3. Kolot A. M. Motyvatsiia personalu : pidruch., A. M. Kolot, K. : KNEU, 2002, 337 p. |
Тип вмісту: | Conference Abstract |
Розташовується у зібраннях: | XІ Регіональна науково-практична інтернет-конференція молодих вчених та студентів „Маркетингові технології підприємств в сучасному науково-технічному середовищі“ (2020) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
MTPSNTS_2020_Bashinsky_A-System_of_encouragement_57-59.pdf | 769,82 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
MTPSNTS_2020_Bashinsky_A-System_of_encouragement_57-59.djvu | 28,19 kB | DjVu | Переглянути/відкрити | |
MTPSNTS_2020_Bashinsky_A-System_of_encouragement_57-59__COVER.png | 265,5 kB | image/png | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.