Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33056

Назва: Результати експериментальних досліджень канатного механізму для завантаження малих складських приміщень овочами і фруктами у тарі
Інші назви: Results of experimental studies of the rope mechanism for loading small storage rooms of vegetables and fruits in containers
Автори: Гевко, Роман Богданович
Никеруй, Юрій Степанович
Довбуш, Тарас Анатолійович
Приналежність: ТНТУ ім. І. Пулюя, каф. Технічної механіки та сільськогосподарських машин
Бібліографічний опис: Гевко Р.Б. Результати експериментальних досліджень канатного механізму для завантаження малих складських приміщень овочами і фруктами у тарі. Р.Б. Гевко, Ю.С. Никеруй, Т.А. Довбуш. Сільськогосподарські машини. Вип. 45. Луцький НТУ, Луцьк, 2020. 45-56 С.
Дата публікації: 2020
Дата подання: 2020
Дата внесення: 6-гру-2020
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Луцький НТУ
УДК: 621.33
Теми: канатний механізм
овочі та фрукти у тарі
конструктивні параметри
складські приміщення
кінематичні та силові параметри
Діапазон сторінок: 45-56
Короткий огляд (реферат): Процеси завантаження фруктами та овочами складських приміщень у тарі потребують забезпечення вимог, які до них висуваються. Проведений аналіз літературних джерел та конструктивно-технологічних схем установок для завантаження малих складських приміщень овочами та фруктами у тарі та виявлені їх недоліки з визначенням перспективних напрямів досліджень. Розроблена експериментальна установка двоканатного механізму, наведена методика проведення його досліджень і прилади, які застосовувались під час експериментів. Описано роботу електронного динамометра під час проведення експериментальних досліджень. На основі запропонованих технічних рішень та виготовленого канатного механізму для завантаження складських приміщень овочами та фруктами у тарі на експериментальній установці проведені дослідження з визначення взаємозв’язку між його конструктивними, кінематичними та силовими параметрами. Представлені конкретні числові значення співвідношень зусиль навантаження важелів, різного положення кріплення пружин та величини їх деформації. Запропоновані рекомендації стосовно вибору раціональних параметрів канатного механізму для якісного виконання технологічного процесу залежно від кута нахилу пари канатів до горизонту, маси та швидкості переміщення вантажів від зони їх завантаження до зони вивантаження та інших регульованих параметрів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33056
Перелік літератури: Гевко, Р.Б., Вітровий, А.О., Пік, А.І. (2012). Підвищення технічного рівня гнучких гвинтових конвеєрів: монографія. Астон, Тернопіль, 204
Гевко, Р.Б., Рогатинський, Р.М., Розум, Р.І., Клендій, М.Б. та ін. (2018). Підвищення технологічного рівня процесів завантаження та перевантаження матеріалів у гвинтових конвеєрах. ФОП Осадца Ю.В., Тернопіль, 180 .
Иванченко, Ф.К. (1988). Конструкция и расчёт подъёмно-транспортных машин. Вища школа, Київ, 426.
Ляшук, О.Л., Гевко, Р.Б., Дзюра, В.О., Кирик, О.М., Довбиш, А.П. (2019). Створення та модернізація транспортно-технологічних механізмів машин і обладнання. ФОП Паляниця В.А., Тернопіль, 167.
Ляшук, О.Л. (2010). Коливання канатів гнучких конвеєрів для транспортування насипних вантажів. Збірник науково-технічних праць. Національний лісотехнічний університет України, 20(9), 84–88.
Ляшук, О.Л., Колесник, О.А., Мельничук, С.Л. (2016). Теоретичне дослідження підвісних механізмів піднімально-транспортних лебідок. Наукові нотатки, 53, 97–102.
Гевко, Р.Б., Никеруй, Ю.С. (2019). Експериментальна установка та методика проведення досліджень канатного механізму для завантаження малих складських приміщень яблуками у тарі. Наукові нотатки, 67, 29–33.
Мартинців, М.П. (1996). Розрахунок основних елементів підвісних канатних лісотранспортних установок. Ясмина, Київ, 175.
Мельничук, С.Л., Клендій, В.М. (2015). Установка для дослідження силових і конструктивних параметрів канатних механізмів. Сільськогосподарські машини, 34, 59–66.
Гевко, Р.Б., Гладьо, Ю.Б., Шинкарик, М.І., Клендій, О.М. (2014). Динамічний розрахунок запобіжного пристрою шнекового транспортера. Вісник інженерної академії України, 2, 163–168.
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації працівників кафедри ТХ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Statta.pdf2,51 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Statta.png130,33 kBimage/pngПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора