Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29054

Назва: Використання градієнту СаCl2 для виділення αS2-CN фракцій казеїну
Інші назви: The usage of CaCl2 gradient for isolation of αS2-caseins fractions
Автори: Юкало, Володимир Глібович
Сторож, Людмила Анатоліївна
Сельський, Володимир Романович
Кушнірук, Наталія Василівна
Yukalo, V.
Storozh, L.
Sel’skyy, V.
Kushniruk, N.
Приналежність: Тернопільський державний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Використання градієнту СаCl2 для виділення αS2-CN фракцій казеїну / В. Юкало, Л. Сторож, В. Сельський, Н. Кушнірук // Вісник ТДТУ. — Т. : ТДТУ, 2007. — Том 12. — № 3. — С. 196–199. — (Хімія. Хімічна, біологічна та харчова технології).
Bibliographic description: Yukalo V., Storozh L., Sel’skyy V., Kushniruk N. (2007) Vykorystannia hradiientu SaCl2 dlia vydilennia αS2-CN fraktsii kazeinu [The usage of CaCl2 gradient for isolation of αS2-caseins fractions]. Scientific Journal of TSTU (Tern.), vol. 12, no 3, pp. 196-199 [in Ukrainian].
Є частиною видання: Вісник Тернопільського державного технічного університету, 3 (12), 2007
Scientific Journal of the Ternopil State Technical University, 3 (12), 2007
Журнал/збірник: Вісник Тернопільського державного технічного університету
Випуск/№ : 3
Том: 12
Дата публікації: 4-вер-2007
Дата подання: 14-сер-2007
Дата внесення: 24-жов-2019
Видавництво: ТДТУ
TSTU
Місце видання, проведення: Тернопіль
Ternopil
УДК: 637.127.3.001.5
Кількість сторінок: 4
Діапазон сторінок: 196-199
Початкова сторінка: 196
Кінцева сторінка: 199
Короткий огляд (реферат): Запропоновано метод виділення αS2¬¬-казеїну з коров’ячого молока з використанням іонообмінної хроматографії на ДЕАЕ-целюлозі в об’ємі. В порівнянні з традиційними способами фракціонування білків казеїнового комплексу метод має низку переваг. Він простий у виконанні і не потребує великих затрат часу. Вихід електрофоретично чистої фракції αS2¬¬-казеїну складає близько 70 %.
Method of obtains αS2-caseins from cow milk with the help of batch fraction on DEAE-cellulose have been proposed. The method has some preferences compared with the traditional approaches of the fractionation of casein protein complex. It is simple and quick in use. The recovery of electrophoretically pure was 70 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29054
ISSN: 1727-7108
Власник авторського права: © Тернопільський державний технічний університет імені Івана Пулюя МОН України, 2007
Перелік літератури: 1. Eigel W.N., Butler J.E., Ernstrom C.A. Nomenclature of proteins of cow’s milk: Fifth revision // J. Dairy Sci. – 1984. – Vol. 67, № 8 – P. 1599-1631.
2. Юкало В.Г., Луговий Б.Л. Утворення антигіпертензивних пептидів при модельному протеолізі -казеїну // Фізіол. журн. – 2000. – Т. 46, № 3. – С. 78-83.
3. Fiat A.M., Migliore-Samour D., Jolles P. Biologically active peptides from milk proteins with emphasis on two examples concerning antithrombotic and immunomodulating activities // J. Dairy Sci. – 1993. – Vol. 76. – P. 301-310.
4. Davies D.T., Law J.R. Quantitative fractionation of casein mixture by protein liquid chromatography // J. Dairy. Res. – 1987. – 54, № 3. – P. 369-376.
5. Сhristensen T.M.E., Munksgaard. Quantitative fractionation of casein by precipitation or ion exchange chromatography // Milchwissenschaft. – 1989. – 44, №8. – P. 480-484.
6. Юкало В.Г., Луговий Б.Л. Характеристика методів препаративного виділення β-казеїну // Експериментальна та клінічна фізіологія та біохімія. – 1998. – №3-4. – С.27-29.
7. Юкало В.Г. Електофорез білків молока // Медична хімія. – 2000. – Т. 2, № 4. – С. 79-82.
8. Wei T.M., Whitney R.M. Batch fractionation of bovine caseins with diethylaminoethyl cellulose // J. Dairy Sci. – 1985. – Vol. 68, № 7. – P. 1630-1636.
9. Fox P.F., Mc Sweeny P.L.H. Dairy chemistry and biochemistry. – London: Tomson Science, 1998. – 478 p.
10. Остерман Л.А. Хроматография белков и неклеинових кислот. – М.: Наука, 1985. – 536 с.
11. Farrell H.M., Jimenez-Flores R., Bleck G.T. Nomenclature of the proteins of cows’ milk – sixth revision // J. Dairy Sci. – 2004. – Vol. 87, № 6. – P. 1641-1674.
References: 1. Eigel W.N., Butler J.E., Ernstrom C.A. Nomenclature of proteins of cow’s milk: Fifth revision, J. Dairy Sci, 1984, Vol. 67, No 8 – P. 1599-1631.
2. Yukalo V.H., Luhovyi B.L. Utvorennia antyhipertenzyvnykh peptydiv pry modelnomu proteolizi -kazeinu, Fiziol. zhurn, 2000, V. 46, No 3, P. 78-83.
3. Fiat A.M., Migliore-Samour D., Jolles P. Biologically active peptides from milk proteins with emphasis on two examples concerning antithrombotic and immunomodulating activities, J. Dairy Sci, 1993, Vol. 76, P. 301-310.
4. Davies D.T., Law J.R. Quantitative fractionation of casein mixture by protein liquid chromatography, J. Dairy. Res, 1987, 54, No 3, P. 369-376.
5. Shristensen T.M.E., Munksgaard. Quantitative fractionation of casein by precipitation or ion exchange chromatography, Milchwissenschaft, 1989, 44, No 8, P. 480-484.
6. Yukalo V.H., Luhovyi B.L. Kharakterystyka metodiv preparatyvnoho vydilennia b-kazeinu, Eksperymentalna ta klinichna fiziolohiia ta biokhimiia, 1998, No 3-4, P.27-29.
7. Yukalo V.H. Elektoforez bilkiv moloka, Medychna khimiia, 2000, V. 2, No 4, P. 79-82.
8. Wei T.M., Whitney R.M. Batch fractionation of bovine caseins with diethylaminoethyl cellulose, J. Dairy Sci, 1985, Vol. 68, No 7, P. 1630-1636.
9. Fox P.F., Mc Sweeny P.L.H. Dairy chemistry and biochemistry, London: Tomson Science, 1998, 478 p.
10. Osterman L.A. Khromatohrafiia belkov i nekleinovikh kislot, M., Nauka, 1985, 536 p.
11. Farrell H.M., Jimenez-Flores R., Bleck G.T. Nomenclature of the proteins of cows’ milk – sixth revision, J. Dairy Sci, 2004, Vol. 87, No 6, P. 1641-1674.
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Вісник ТДТУ, 2007, том 12, № 3



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.