Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26633
Назва: Організаційно-економічна практика. Програма і методичні рекомендації. Для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» усіх форм навчання»
Автори: Малюта, Людмила Ярославівна
Островська, Галина Йосипівна
Стойко, Ігор Іванович
Приналежність: Кафедра управління інноваційною діяльністю та сферою послуг Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: У навчально-методичному виданні визначено зміст, мету та завдання навчальної практики на кожному етапі її проходження; висвітлено основні положення щодо організації практики; функції керівників практики від університету та підприємства; контроль та основні обов’язки студентів; вимоги щодо оформлення звіту з практики; підведення підсумків практики. Програма розрахована на студентів 2 курсу освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».
Дата публікації: 2018
Дата подання: 2018
Дата внесення: 24-гру-2018
Видавництво: Тернопіль : ТНТУ ім. Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль : ТНТУ ім. Івана Пулюя
Короткий огляд (реферат): У навчально-методичному виданні визначено зміст, мету та завдання навчальної практики на кожному етапі її проходження; висвітлено основні положення щодо організації практики; функції керівників практики від університету та підприємства; контроль та основні обов’язки студентів; вимоги щодо оформлення звіту з практики; підведення підсумків практики. Програма розрахована на студентів 2 курсу освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».
Опис: У навчально-методичному виданні визначено зміст, мету та завдання навчальної практики на кожному етапі її проходження; висвітлено основні положення щодо організації практики; функції керівників практики від університету та підприємства; контроль та основні обов’язки студентів; вимоги щодо оформлення звіту з практики; підведення підсумків практики. Програма розрахована на студентів 2 курсу освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».
Зміст: ЗМІСТ Вступ ………………...…………………………………………………………….4 1. Організація та обґрунтування проведення навчальної практики 1.1. Мета та завдання проведення практики …………………………………5 1.2. Бази практики ……………………………………………………………..9 1.3. Організація і керівництво практикою ………………………………..….9 1.4. Обов’язки студентів під час проходження практики ……………...…..12 1.5. Програма і зміст навчальної практики ………………………………....14 1.6. Форми та методи контролю проходження практики ………………….19 2. Методичні рекомендації щодо складання звітної документації 2.1. Оформлення щоденника ………………………………………………...20 2.2. Оформлення письмового звіту ………………………………………….21 2.3. Вимоги до оформлення результатів навчальної практики ……………22 3. Захист звітів за результатами проходження навчальної практики 3.1. Підготовка звітної документації до захисту ……………………….......26 3.2. Захист звіту про проходження практики .……………………………....27 3.3. Система оцінювання результатів навчальної практики ………………27 Рекомендована література ……………………………………………………...32 Додатки ……………………………………………………………………….….35
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26633
Перелік літератури: РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА Законодавча та нормативна 1. Закон України “Про туризм” (324/95-ВР) // Відомості Верховної Ради України, 1995. – № 31. – С. 24 (Із змінами, внесеними згідно із Законом № 222-VIII ( 222-19 ) від 02.03.2015, ВВР, 2015, № 23, с.158). 2. ДСТУ 4269:2003. Послуги туристичні. Класифікація готелів. – Чинний від 2004–07–01. – К. : Держстандарт України, 2004. – 17 с. 3. ДСТУ 4268:2003. Послуги туристичні. Засоби розміщення. Загальні вимоги. – Чинний від 2004–01–07. – К. : Держстандарт України, 2003. – 13 с. 4. ДСТУ 4281:2004. Заклади ресторанного господарства. Класифікація: від 01.07.04. – К. : Держспоживстандарт України, 2004. 5. ДСТУ 4527:2006. Послуги туристичні. Засоби розміщення. Терміни та визначення. – К. : Держстандарт України, 2006. – 28 с. 6. ДСТУ ISO 9004-2-96. Управління якістю та елементами системи якості. Частина 2. Настанови щодо послуг. 7. Правила користування готелями і аналогічними засобами розміщення і надання готельних послуг, затверджені наказом Державної туристичної адміністрації України від 16 березня 2004 р. – № 19. – К., 2004. 8. Правове регулювання туристичної діяльності в Україні: Збірник нормативно правових актів / Під заг. ред. проф. В.К. Федорченка; Київський ун-т туризму, економіки і права. – К. : Юрінком Інтер, 2002. – 640 с. 9. Про затвердження Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства: наказ Міністерства економіки та з питань Європейської інтеграції України від 24.07.2002 №219. 10. Сфера обслуговування в Україні : нормативні документи : збірник основних законодавчих актів / О.М. Роїна (упор.). – К. : КНТ, 2007. – 457 с. Базова 11. Андрушків Б.М. Основи організації підприємницької діяльності або абетка для підприємця: навч. посіб. / Б.М. Андрушків, Ю.Я. Вовк, В.В. Гецько, П.Д. Дудкін, Н.Б. Кирич, О.Б. Погайдак, І.І. Стойко. – Тернопіль : Вид. ТНТУ. – 2010. – 300 с. 12. Андрушків Б.М. Туризм України: економічні та організаційні механізми розвитку. Монографія / Андрушків Б.М., Дудкін П.Д., Паляниця В.А., Стойко І.І. та ін. / Тернопіль: Терно-Граф. – 2009. – 976 с. 13. Байлік С.І. Організація готельного господарства : підруч. / С.І. Байлік, І.М. Писаревський; Харків. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. – Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2015. – 329 с. 14. Готельно-ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1. / Б.М. Андрушків, Л.Я. Малюта, Г.Й. Островська та ін. – Тернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2018. – 268 с. 15. Мальська М.П. Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика): підруч. / М.П. Мальська, О.М. Гаталяк, Н. М. Ганич – К. : Центр учбової літератури, 2013. – 304 с. 16. Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства: підруч.: для вищ. навч. закл. / за ред. П’ятницької Н.О. – 2-ге вид. перероб. та допов. – К. : Центр учбової літератури, 2011 – 584 с. 17. Організація туризму: підруч. / І. М. Писаревський, С.О. Погасій, М.М. Поколодна та ін. ; за ред І. М. Писаревського. – Х. : ХНАМГ, 2013. – 541 с. 18. Островська Г. Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу. Навчальний посібник. / Г. Й. Островська. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. – 268 с. 19. Русавська В.А. Гостинність в українській традиційній культурі: навч. посіб. / В.А. Русавська. – Київ : “Видавництво Ліра-К”, 2016. – 280 с. Допоміжна 20. Архіпов В.В. Організація ресторанного господарства : навч. посіб. / В.В. Архіпов – К. : Центр учбової літератури, 2015. – 280 с. 21. Барна справа: підруч. / В.С. Ростовський, С.М. Шамян. – К. : Центр учб. л-ри, 2011. – 395 с. 22. Браймер Р. Основы управления в индустрии гостеприимства / Р. Браймер; пер. с англ. – М. : Аспект Пресс, 2016. – 325 с. 23. Дахно І.І. Країни світу: Енциклопедичний словник / І.І. Дахно, С.М. Тимофієв. – К. : МАПА, 2011. – 602 с. 24. Давидова О.Ю. Управління якістю продукції та послуг у готельно-ресторанному господарстві: навч. посіб. / О.Ю. Давидова, І.М. Писаревський, Р. С. Ладиженська; Харк. нац. акад. міськ. госп-ва. – Х. : ХНАМГ, 2012. 25. Історія туризму : підруч. / В.В. Абрамов, М.В. Тонкошкур; Харк. нац. акад. міськ. госп-ва. – Х. : ХНАМГ, 2010. – 294 с. 26. Котлер Ф. Маркетинг. Гостеприимство. Туризм : учеб. / Ф. Котлер, Дж. Боуэн, Дж. Мейкенз. – М. : ЮНИТИ-ДАНА, 2005. – 1063 с. 27. Менеджмент ресторанного господарства : навч. посіб. / за ред. Г.Т. П’ятницької. – К. : КНТЕУ, 2015. – 430 с. 28. Мазаракі А.А. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства: підручник / А. А. Мазаракі та ін., за заг. ред. Н.О. П’ятницької. – 2 -ге вид., пероб. та допов. – К. : Центр навч. л-ри, 2011. – 584 с. 29. П’ятницька Г.Т. Ресторанне господарство України: ринкові трансформації, інноваційний розвиток, структурна переорієнтація : Монографія / Г.Т П’ятницька. – К. : КНТЕУ, 2015. – 465 с. 30. Сало Я.М. Організація обслуговування населення на підприємствах ресторанного сервісу. Ресторанна справа : Довідник офіціанта. Електронний ресурс / Я.М Сало. – Львів : Афіша, 2010. – 304 с. Інформаційні ресурси 31. ДСТУ 4281:2004. Заклади ресторанного господарства. Класифікація [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://3umf.com/doc/449/. 32. ДСТУ 4268:2003. Послуги туристичні. Засоби розміщування. Загальні вимоги [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.kurortservice.com/uploads/assets/file/per.pdf. 33. ДСТУ 4527: 2006. Послуги туристичні. Засоби розміщування. Терміни та визначення [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.prohotel. tv/forum/index.php?autocom=downloads&showfile=439. 34. ДСТУ 4269:2003. Послуги туристичні. Класифікація готелів [Електронний ресурс]. – Режим доступу до стандарту : http://www.ukr-hotels.com/files/File/4269-2003.pdf. 35. ДСТУ 3862-99. Ресторанне господарство. Терміни та визначення [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.nau.kiev.ua/nau10/ukr/getcnt.php?uid=1022.260.0&nobreak. 36. Нормативні акти України [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.nau.kiev.ua. 37. Правила роботи підприємств громадського харчування, затверджені наказом МЗЕЗ України від 03.07.95 р. № 129 та зареєстровані в Мін’юсті України 20.07.95 р. за №230/766 [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.kontrakty.com.ua/norma/1999/35/35temd1.htm. 38. Наукова бібліотека ім.Вернадського [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.nbuv.gov.ua. 39. Бізнес в Україні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.ukrbiz.net.
Тип вмісту: Methodical recommendations
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації працівників кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МЕТОДИЧКА ПРАКТИКА БР-21 2003(1) в Еларту.pdf1,05 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора