Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26157
Назва: Методичні вказівки для проведення практичних занять з курсу "Нові технології та інноваційний розвиток підприємства" для студентів спеціальності 051 "Економіка" денної та заочної форми навчання.
Автори: Берестецька, Олена Михайлівна
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Методичні вказівки для проведення практичних занять з курсу "Нові технології та інноваційний розвиток підприємства" для студентів спеціальності 051 "Економіка" денної та заочної форми навчання / укл. : О.М. Берестецька. - Тернопіль : ТНТУ імені Івана Пулюя, 2019. - 24 с.
Дата публікації: лис-2018
Дата внесення: 30-лис-2018
Країна (код): UA
УДК: 330
Теми: нові технології
інноваційний розвиток
Короткий огляд (реферат): Методичні вказівки мають на меті служити довідковим і методичним посібником при проведенні й підготовці до практичних занять студента.
Опис: Нові технології на інновації на сучасному етапі економічного розвитку підприємств сприяють ефективному використанню наявних ресурсів і найкращому задоволенню потреб споживачів. Практичні заняття мають на меті закріпити лекційний матеріал у ході розв’язання задач, семінарських дискусій, вирішення кола проблем. Тематика питань, що висвітлюються на заняттях, звісно, можуть бути розширені, особлива увага може бути приділена темам, що стали актуальними у зв’язку з міжнародними процесами, змінами в законодавстві й ін. Ці вказівки мають на меті служити довідковим і методичним посібником при проведенні й підготовці до практичних занять. Дані методичні вказівки складено згідно робочої програми дисципліни «Нові технології та інноваційний розвиток підприємства». Вміщують: • теми та плани практичних занять; • контрольні запитання та теми доповідей чи презентацій до кожної теми; • задачі для розв’язування; • перелік рекомендованих залежностей для визначення економічної ефективності управлінських рішень, щодо інноваційного розвитку підприємства; • список рекомендованої літератури.
Зміст: Вступ....................................................................................................................................................................4 Практичне заняття 1. Еволюційно-інституціональні теорії інноваційного розвитку підприємств.................6 Практичне заняття 2. Інноваційний розвиток підприємства: основні поняття, принципи, метод..................7 Практичне заняття 3. Напрямки інноваційного розвитку: класифікація та порівняльна характеристика….8 Практичне заняття 4. Маркетинговий підхід до розроблення і виведення інновацій на ринок……....……...9 Практичне заняття 5. Ресурсне та інформаційне забезпечення інноваційного розвитку підприємства…...9 Практичне заняття 6. Розроблення інноваційної стратегії розвитку підприємства………………………..….10 Практичне заняття 7. Інвестиційна та маркетингова стратегії інноваційного розвитку підприємства……..11 Практичне заняття 8. Бізнес-моделі інноваційного розвитку підприємства……………………………….......11 Практичне заняття 9. Методи оцінювання рівня інноваційного розвитку підприємства………………..…...12 Методи навчання, методи контролю……………………………………..............................................................13 Задачі для розв’язку………………………………………………………...............................................................14 Додаток ………………………………………………………………….…................................................................18 Рекомендована література………………………………………………..........................................................….22
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26157
URL-посилання пов’язаного матеріалу: 1. http://www.business.ua – журнал "Бизнес".
Перелік літератури: 1. Економні інновацій: як створити більше з меншими ресурсами. – Київ: К.FUND, 2015.- 208с
2. Інноваційний розвиток регіонів: питання теорії та практики: Монографія / Соловйов В.П., Коренянко Г.І., Головатюк В.М. – К.: Фенікс, 2008. – 224с.
3. Яковлєв А. І. Методика визначення ефективності інвестицій, інновацій, господарських рішень в сучасних умовах. - Харків, 2001. – 213с.
Тип вмісту: Methodical recommendations
Розташовується у зібраннях:Навчальна література кафедри економічної кібернетики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
методичка по практ. ІННОВАЦІЇ 2018.doc453,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора