Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/21420
Назва: Методичний посібник для проведення практичних занять та самостійної роботи студента з дисципліни “Інтелектуальна власність” (для студентів 5 курсу денної форми навчання напрямку “Менеджмент”)
Автори: Нагорняк, Галина Степанівна
Федишин, Ірина Богданівна
Бібліографічний опис: Нагорняк Г.С. Методичний посібник для проведення практичних занять та самостійної роботи студента з дисципліни “Інтелектуальна власність” (для студентів 5 курсу денної форми навчання напрямку “Менеджмент”) / Г.С. Нагорняк , І.Б. Федишин. – Тернопіль : ТНТУ імені Івана Пулюя, 2017. – 140 с.
Дата публікації: 30-бер-2017
Дата внесення: 26-чер-2017
Країна (код): UA
Теми: інновації
інтелектуальна власність
авторське право
менеджмент
розробка
рукопис
Короткий огляд (реферат): Права на об’єкти права інтелектуальної власності можуть виступати як самостійний товар. Так, обсяг світової торгівлі ними у 2014 р. перевищив $120 млрд., що більш ніж удвічі перевищило аналогічний показник 1990 р. Поставлені на бухгалтерський облік як нематеріальні активи, ці об’єкти суттєво збільшують вартість активів підприємства (бізнесу). Але якщо в розвинених країнах близько 50% активів підприємств складають права на об’єкти інтелектуальної власності, то в Україні цей показник менше 1%. Тому в підприємців України є великий і ще не використаний резерв для завоювання ринку, отримання значного прибутку, розвитку інноваційних процесів. Це стосується не тільки великих, а й малих і середніх підприємств.
Опис: У методичному посібнику у відповідності до сформованого лекційного матеріалу з дисципліни “Інтелектуальна власність” подано плани проведення практичних занять, ситуаційні вправи та задачі для вирішення та перелік питань для самоконтролю знань, а також матеріали для самостійної роботи студента.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/21420
Власник авторського права: © Федишин І.Б., Нагорняк Г.С. 2017
Тип вмісту: Learning Object
Розташовується у зібраннях:Навчальна література кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Інтелектуальна власність метод посібник.doc695,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора