Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5667

Назва: Концептуальне бачення гіперглобалістами тенденцій світового економічного розвитку
Автори: Маркович, Ірина Богданівна
Бібліографічний опис: Маркович І. Б. Концептуальне бачення гіперглобалістами тенденцій світового економічного розвитку / Ірина Маркович // Галицький економічний вісник — Тернопіль : ТНТУ, 2014. — Том 45. — № 2. — С. 62-67. — (Загальні проблеми економіки та суб’єктів господарювання).
Дата публікації: 2014
Дата внесення: 20-чер-2015
Короткий огляд (реферат): У статті проведено аналіз концептуальних підходів та дискусій до процесів глобального розвитку, які в цілому, можна звести до наступних шкіл: гіперглобалізм, скептицизм та трансформізм. Узагальнені основні постулати, на які опираються в своїх наукових дослідженнях гіперглобалісти. Виявлено, що спільною тезою гіперглобалістів, не зважаючи на приналежність її представників до різних наукових шкіл міжнародних відносин, стало твердження щодо послаблення багатьох функцій держави як інституціональних утворень внаслідок їх перетоку до транснаціональних формувань, світових виробничих, торгівельних та фінансових мереж.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5667
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації працівників кафедри економіки та фінансів



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора