Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/4192

Назва: Пристрій для калібрування осьових півкруглих канавок деталей машин
Інші назви: Device for calibration of axial semicircular grooves of machine parts
Устройство для калибрования осевых полукруглых канавок деталей машин
Автори: Гевко, Богдан Матвійович
Дзюра, Володимир Олексійович
Крук, Володимир Васильович
Шевчук, Оксана Степанівна
Dziura, Volodymyr Oleksiiovych
Hevko, Bohdan Matviiovych
Kruk, Volodymyr Vasyliovych
Shevchuk, Oksana Stepanivna
Гевко, Богдан Матвеевич
Дзюра, Владимир Алексеевич
Крук, Владимир Васильевич
Шевчук, Оксана Степановна
Бібліографічний опис: Патент 30973 UA, МПК B24B 39/00. Пристрій для калібрування осьових півкруглих канавок деталей машин [Текст] / Шевчук Оксана Степанівна, Крук Володимир Васильович, Дзюра Володимир Олексійович, Гевко Богдан Матвійович (Україна) - опубл. 25.03.2008.
Patent 30973 UA, MPK B24B 39/00. Device for calibration of axial semicircular grooves of machine parts [Text] / Hevko Bohdan Matviiovych, Dziura Volodymyr Oleksiiovych, Kruk Volodymyr Vasyliovych, Shevchuk Oksana Stepanivna (Ukraine) - publ. 25.03.2008.
Патент 30973 UA, МПК B24B 39/00. Устройство для калибрования осевых полукруглых канавок деталей машин [Текст] / Гевко Богдан Матвеевич, Дзюра Владимир Алексеевич, Крук Владимир Васильевич, Шевчук Оксана Степановна (Украина) - опубл. 25.03.2008.
Дата публікації: 25-бер-2008
Дата внесення: 24-вер-2014
Теми: B24B 39/00
верстати або пристрої для обкатки з метою ущільнення поверхневого шару
допоміжні приналежності для них
Короткий огляд (реферат): Пристрій для калібрування осьових півкруглих канавок деталей машин, який виконано у вигляді корпуса, оправки, хвостовика, дорнуючих установлювальних, затискних і направляючих елементів, приводу інструмента - дорна, в якому встановлено твердосплавні калібруючі елементи з можливістю осьового переміщення, який відрізняється тим, що пристрій оснащений пристроєм-супутником, який виконано у вигляді нижньої і верхньої планшайби, в шести отворах якої жорстко встановлено калібрувальні деталі, наприклад шліцьові вали, які розміщені концентрично і рівномірно по колу, причому верхні кінці цих валів жорстко встановлені у співвісні отвори і підшипники циліндричного кронштейна з затиском відомими способами і можливістю провертання останнього на необхідний кут, рівний куту між шліцьовими канавками, причому на верхній циліндричний кронштейн жорстко насаджене зубчасте колесо, яке є у взаємодії з приводним зубчастим колесом з внутрішнім зачепленням, яке жорстко з’єднане з верхньою планшайбою, нижня і верхня планшайби жорстко з’єднані з корпусом, причому по центру пристрою між оброблюваними валами хвостовиком в повзуні преса встановлено дорн з твердосплавними кульками, які є у взаємодії з оброблюваними шліцьовими канавками валів з можливістю відносного осьового переміщення, причому твердосплавні кульки встановлені у сферичні виїмки циліндричного сепаратора аналогічно до розміщення шліцьових канавок, а з іншого боку твердосплавні кульки взаємодіють з конічною поверхнею оправки дорна, крім цього з верхнього кінця пристрою напроти кульок встановлено верхню направляючу втулку, внутрішній контур якої є копією умовного профілю валів з шліцьовими канавками, які встановлені у нижній і верхній планшайбах, яка є у взаємодії з твердосплавними кульками при відведенні дорна в верхнє крайнє положення, причому дорн з твердосплавними кульками зцентрований з умовним профілем шліцьових валів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/4192
Інші ідентифікатори: 30973
Власник авторського права: ® Шевчук Оксана Степанівна, Крук Володимир Васильович, Дзюра Володимир Олексійович, Гевко Богдан Матвійович
Тип вмісту: Other
Розташовується у зібраннях:2008



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.