Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/4038

Назва: Пристрій для неперервного навивання труб
Інші назви: Device for continuous winding of tubes
Устройство для непрерывной навивки труб
Автори: Вітровий, Андрій Орестович
Гевко, Іван Богданович
Гевко, Ігор Богданович
Дзюра, Володимир Олексійович
Dziura, Volodymyr Oleksiiovych
Hevko, Ihor Bohdanovych
Hevko, Ivan Bohdanovych
Vitrovyi, Andrii Orestovych
Ветровой, Андрей Орестович
Витровый, Андрей Орестович
Гевко, Иван Богданович
Гевко, Игорь Богданович
Дзюра, Владимир Алексеевич
Бібліографічний опис: Патент 10288 UA, МПК B21D 11/06. Пристрій для неперервного навивання труб [Текст] / Вітровий Андрій Орестович, Дзюра Володимир Олексійович, Гевко Іван Богданович, Гевко Ігор Богданович (Україна) - опубл. 15.11.2005.
Patent 10288 UA, MPK B21D 11/06. Device for continuous winding of tubes [Text] / Vitrovyi Andrii Orestovych, Dziura Volodymyr Oleksiiovych, Hevko Ihor Bohdanovych, Hevko Ivan Bohdanovych (Ukraine) - publ. 15.11.2005.
Патент 10288 UA, МПК B21D 11/06. Устройство для непрерывной навивки труб [Текст] / Витровый Андрей Орестович, Ветровой Андрей Орестович, Дзюра Владимир Алексеевич, Гевко Игорь Богданович, Гевко Иван Богданович (Украина) - опубл. 15.11.2005.
Дата публікації: 15-лис-2005
Дата внесення: 24-вер-2014
Теми: B21D 11/06
гнучка виробів у гвинтову або спіральну форму
виготовлення виробів з колінами повторюваної форми, наприклад змійовиків
Короткий огляд (реферат): Пристрій для неперервного навивання труб, який виконано у вигляді корпуса, оправки з приводом і притискного ролика, механізмів подачі заготовки і знімання виробу, пульта керування, який відрізняється тим, що по зовнішньому діаметру навивної оправки виконані гвинтові канавки з радіусом, що дорівнює половині зовнішнього діаметра навивної труби з заданим кроком, причому довжина навивної оправки, що дорівнює 2,5..3,5 їх крокам, і притискний ролик виконані аналогічних параметрів з навивною оправкою і приводом з можливістю радіального переміщення по напрямних "ластівчиного хвоста", швидкість обертання якого однакова з привідною оправкою, крім цього остання, зі сторони вільного кінця виконана у вигляді шліцьового отвору, який взаємодіє з шліцами згинної оправки з можливістю осьового переміщення, зовнішній діаметр якої дорівнює зовнішньому діаметру оправки, а на вільному кінці згинної оправки жорстко прикріплена згинна втулка з внутрішнім діаметром, більшим за зовнішній діаметр навивної труби, осьова лінія якої перпендикулярна до осі оправки, всередині якої жорстко-концентрично встановлено палець, зовнішній діаметр якого менший за внутрішній діаметр навивної труби, останні взаємодіють із згинною оправкою, причому в зоні контакту згинної оправки і згинної втулки остання зрізана по зовнішньому діаметру до розміру внутрішнього діаметра, що дорівнює зовнішньому діаметру навивної труби, а навпроти отвору згинної втулки виконано частину гвинтової канавки з параметрами, що дорівнюють параметрам навивної оправки, кінець якої на згинній оправці є продовженням основної гвинтової канавки на оправці, причому лівий кінець притискного ролика встановлено щільно до зовнішнього діаметра згинної втулки, а навпроти зони формоутворення в лівій стійці корпуса виконано наскрізний отвір діаметром, більшим за зовнішній діаметр навивної труби, в який жорстко встановлений жолоб для відведення навивної труби, а кронштейн кінематично зв’язаний з гвинтовим механізмом зміни радіального положення притискного ролика через запобіжну і реверсивну муфти в межах висоти зачеплення привідних шестерень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/4038
Інші ідентифікатори: 10288
Власник авторського права: ® Вітровий Андрій Орестович, Дзюра Володимир Олексійович, Гевко Іван Богданович, Гевко Ігор Богданович
Тип вмісту: Other
Розташовується у зібраннях:2005



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.