Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/3862

Назва: Пристрій для розточування кільцевих канавок в отворах корпусних деталей
Інші назви: Unit for boring circular grooves in the holes of basic parts
Устройство для расточки кольцевых канавок в отверстиях корпусных деталей
Автори: Гевко, Ігор Богданович
Матвійчук, Анатолій Васильович
Hevko, Ihor Bohdanovych
Matviichuk, Anatolii Vasyliovych
Гевко, Игорь Богданович
Матвийчук, Анатолий Васильевич
Бібліографічний опис: Патент 52117 UA, МПК B23B 35/00, B23B 41/00. Пристрій для розточування кільцевих канавок в отворах корпусних деталей [Текст] / Гевко Ігор Богданович, Матвійчук Анатолій Васильович (Україна) - опубл. 16.12.2002.
Patent 52117 UA, MPK B23B 35/00, B23B 41/00. Unit for boring circular grooves in the holes of basic parts [Text] / Matviichuk Anatolii Vasyliovych, Hevko Ihor Bohdanovych (Ukraine) - publ. 16.12.2002.
Патент 52117 UA, МПК B23B 35/00, B23B 41/00. Устройство для расточки кольцевых канавок в отверстиях корпусных деталей [Текст] / Матвийчук Анатолий Васильевич, Гевко Игорь Богданович (Украина) - опубл. 16.12.2002.
Дата публікації: 16-гру-2002
Дата внесення: 24-вер-2014
Теми: B23B 35/00
B23B 41/00
розточувальні або свердлильні верстати спеціального призначення
допоміжні пристрої для них
способи розточування, свердління або обробки, що вимагає використання розточувальних або свердлильних верстатів
використання допоміжного обладнання для цього
Короткий огляд (реферат): Пристрій для розточування кільцевих канавок в отворах корпусних деталей, який виконаний у вигляді хвостовика, що є в контакті з центрувальною втулкою, в нижній частині якої радіальнo розміщені розточувальні різці, а у верхній частині втулки рівномірно по колу розміщені пальці, які є в контакті з відповідними пазами хвостовика і центральної втулки, а центрування пристрою здійснено за допомогою центрувального корпусу, який відрізняється тим, що розточувальні різці є в контакті між собою площинами зі сторони переднього кута, причому в кожному із розточувальних різців виконані пази спеціальної форми, утворені спряженням параболи, розміщеної з боку вершини різця і частини вкороченого еліпса, мала вісь якого є паралельною до напрямку їх руху у вихідному положенні розточувальних різців, пази спеціальної форми є у взаємодії з еліпсною оправкою, що виконана на кінці хвостовика, за рахунок чого розточувальний різець має радіальний виліт інструменту в залежності від кута провороту хвостовика відносно втулки, де  і  - відповідно велика і мала півосі еліпсної оправки, Х - величина радіального вильоту розточувального різця в радіальному напрямку, а гвинти є у взаємодії з косими пазами, що виконані у хвостовику з кутом підйому спіралі , де А - величина розгортки косого паза при його провороті на кут підйому, D - діаметр хвостовика, на якому виконано косий паз,  - величина кута провороту хвостовика відносно центрувальної втулки в градусах, записана десятковим дробом, причому кутова величина провороту хвостовика є більшою у косих пазах хвостовика, ніж глибина канавок в розточуваному отворі центральної втулки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/3862
Інші ідентифікатори: 52117
Власник авторського права: ® Гевко Ігор Богданович, Матвійчук Анатолій Васильович
Тип вмісту: Other
Розташовується у зібраннях:2002



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.