Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17744
Назва: Деталі машин
Автори: Хомик, Надія Ігорівна
Довбуш, Анатолій Дмитрович
Цьонь, Олег Петрович
Бібліографічний опис: «Деталі машин» – наукова дисципліна з теорії розрахунку і конструювання складових частин машин: деталей і вузлів загальномашинобудівного застосування. У її завдання входять узагальнення інженерного досвіду створення машинобудівних конструкцій, розробка наукових основ розрахунку і проектування надійних елементів і вузлів конструкцій. Навчальний курс «Деталі машин» формує майбутнього інженера як фахівця, що вносить основний творчий внесок у створення матеріальних цінностей. Курс, разом з проектом, по-суті реалізує і завершує загально технічну підготовку, що і визначає його значимість. Основні завдання курсу: вивчення конструкцій, типажу і критеріїв працездатності деталей машин, складальних одиниць (вузлів) і агрегатів; вивчення основ теорії спільної роботи (з’єднань) деталей машин і методів їх розрахунку; розвиток навиків конструювання і технічної творчості. Курс базується на загальнонаукових і загальноінженерних дисциплінах. Він запозичує математичний апарат досліджень з математики, методи аналізу сил, напружень і деформацій – з теоретичної механіки та опору матеріалів; властивості конструкційних матеріалів – з матеріалознавства; методи прогнозування ресурсу деталей і вузлів машин – з механіки руйнування; триботехніки і теорії надійності та ін. Розрахунки деталей і вузлів машин є, як правило, наближеними, тому широка експериментальна перевірка їх результатів складає істотну особливість постановки задач розрахунку. Курс «Деталі машин», будучи одним з провідних та найстаріших курсів загальноінженерної підготовки, безперервно розвивається у зв’язку з прогресом науки і техніки (з’являються нові матеріали, технології, деталі й вузли машин). Завдяки ЕОМ зросли точність і значимість розрахунків, змінився характер проектування. Процес проектування доповнився новим етапом, на якому для випробування деталей та вузлів використовуються математичні моделі. Мета курсу «Деталі машин» – це вивчення основ розрахунку і конструювання деталей та вузлів загального призначення з врахуванням режиму роботи і строку служби машин. Пропонований посібник вміщує короткі теоретичні викладки основного матеріалу дисципліни «Деталі машин».
Bibliographic description: -
Дата публікації: 9-вер-2015
Дата внесення: 12-вер-2016
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя
УДК: 621.81
ББК: 34.44
Теми: сила
тертя, вал
Серія/номер: Х;76
Короткий огляд (реферат): «Деталі машин» – наукова дисципліна з теорії розрахунку і конструювання складових частин машин: деталей і вузлів загальномашинобудівного застосування. У її завдання входять узагальнення інженерного досвіду створення машинобудівних конструкцій, розробка наукових основ розрахунку і проектування надійних елементів і вузлів конструкцій. Навчальний курс «Деталі машин» формує майбутнього інженера як фахівця, що вносить основний творчий внесок у створення матеріальних цінностей. Курс, разом з проектом, по-суті реалізує і завершує загально технічну підготовку, що і визначає його значимість. Основні завдання курсу: вивчення конструкцій, типажу і критеріїв працездатності деталей машин, складальних одиниць (вузлів) і агрегатів; вивчення основ теорії спільної роботи (з’єднань) деталей машин і методів їх розрахунку; розвиток навиків конструювання і технічної творчості. Курс базується на загальнонаукових і загальноінженерних дисциплінах. Він запозичує математичний апарат досліджень з математики, методи аналізу сил, напружень і деформацій – з теоретичної механіки та опору матеріалів; властивості конструкційних матеріалів – з матеріалознавства; методи прогнозування ресурсу деталей і вузлів машин – з механіки руйнування; триботехніки і теорії надійності та ін. Розрахунки деталей і вузлів машин є, як правило, наближеними, тому широка експериментальна перевірка їх результатів складає істотну особливість постановки задач розрахунку. Курс «Деталі машин», будучи одним з провідних та найстаріших курсів загальноінженерної підготовки, безперервно розвивається у зв’язку з прогресом науки і техніки (з’являються нові матеріали, технології, деталі й вузли машин). Завдяки ЕОМ зросли точність і значимість розрахунків, змінився характер проектування. Процес проектування доповнився новим етапом, на якому для випробування деталей та вузлів використовуються математичні моделі. Мета курсу «Деталі машин» – це вивчення основ розрахунку і конструювання деталей та вузлів загального призначення з врахуванням режиму роботи і строку служби машин. Пропонований посібник вміщує короткі теоретичні викладки основного матеріалу дисципліни «Деталі машин».
Опис: «Деталі машин» – наукова дисципліна з теорії розрахунку і конструювання складових частин машин: деталей і вузлів загальномашинобудівного застосування. У її завдання входять узагальнення інженерного досвіду створення машинобудівних конструкцій, розробка наукових основ розрахунку і проектування надійних елементів і вузлів конструкцій. Навчальний курс «Деталі машин» формує майбутнього інженера як фахівця, що вносить основний творчий внесок у створення матеріальних цінностей. Курс, разом з проектом, по-суті реалізує і завершує загально технічну підготовку, що і визначає його значимість. Основні завдання курсу: вивчення конструкцій, типажу і критеріїв працездатності деталей машин, складальних одиниць (вузлів) і агрегатів; вивчення основ теорії спільної роботи (з’єднань) деталей машин і методів їх розрахунку; розвиток навиків конструювання і технічної творчості. Курс базується на загальнонаукових і загальноінженерних дисциплінах. Він запозичує математичний апарат досліджень з математики, методи аналізу сил, напружень і деформацій – з теоретичної механіки та опору матеріалів; властивості конструкційних матеріалів – з матеріалознавства; методи прогнозування ресурсу деталей і вузлів машин – з механіки руйнування; триботехніки і теорії надійності та ін. Розрахунки деталей і вузлів машин є, як правило, наближеними, тому широка експериментальна перевірка їх результатів складає істотну особливість постановки задач розрахунку. Курс «Деталі машин», будучи одним з провідних та найстаріших курсів загальноінженерної підготовки, безперервно розвивається у зв’язку з прогресом науки і техніки (з’являються нові матеріали, технології, деталі й вузли машин). Завдяки ЕОМ зросли точність і значимість розрахунків, змінився характер проектування. Процес проектування доповнився новим етапом, на якому для випробування деталей та вузлів використовуються математичні моделі. Мета курсу «Деталі машин» – це вивчення основ розрахунку і конструювання деталей та вузлів загального призначення з врахуванням режиму роботи і строку служби машин. Пропонований посібник вміщує короткі теоретичні викладки основного матеріалу дисципліни «Деталі машин».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17744
Власник авторського права: © Хомик Н.І., Довбуш А.Д, Цьонь О.П.
Перелік літератури: 1. Баласанян Р.А. Атлас деталей машин / Р.А. Баласанян. − Харьков, 1996. 2. Боков В.Н. Детали машин: атлас конструкций / В.Н. Боков, Д.В. Чернилевский, П.П. Будько. − М.: Машиностроение, 1983. − 575с. 3. Гузенков П.Г. Детали машин /П.Г. Гузенков. − М.: Высшая школа, 1986. − 360с. 4. Детали машин: атлас конструкцiй; под ред. Д.Н. Решетова. − М.: Машиностроение, 1979. − 367с. 5. Дунаев П.Ф. Детали машин: курсовое проектирование / П.Ф. Дунаев, О.П. Леликов. − М.: Высшая школа, 1990. − 400с. 6. Иосилевич Г.Б. Прикладная механика / Г.Б. Иосилевич и др. − М.: Высшая школа, 1989. 7. Ицкович Г.М. Сопротивление материалов / Г.М. Ицкович. − М.: Высшая школа, 1986. − 352с. 8. Заблонский К.И. Прикладная механика / К.И. Заблонский и др. − М.: Высшая школа, 1989. 9. Зубченко І.І. Деталi машин: конспект лекцiй / І.І. Зубченко. − Тернопiль, 2000. − 212с. 10. Мазоренко Д.І. Деталi машин i основи конструювання: методичний посiбник до курсового проекту. Частина І / Д.І. Мазоренко, А.В. Мiняйло. − Харкiв: ХДТУСГ, 1999. − 30с. 11. Мазоренко Д.І. Деталi машин i основи конструювання: методичний посiбник до курсового проекту. Частина II / Д.І. Мазоренко, А.В. Мiняйло. − Харкiв: ХДТУСГ, 2000. − 30с. 12. Розрахунок передач привода: методичнi вказiвки до виконання курсового проекту по деталях машин / Д.І. Мазоренко, А.В. Мiняйло, Б.3. Овчаров, Л.М. Тiщенко. − Харкiв: ХДТУСГ, 2004. − 132с. 13. Розрахунки i проектування деталей машин. Частина 1. Механiчнi передачi: навчальний посiбник / Б.3. Овчаров, А.В. Мiняйло, Д.І. Мазоренко, Л.М. Тiщенко. − Харкiв: ХНТУСГ, 2006. − 366с. 14. Розрахунки i проектування деталей машин. Частина 2. Вали і опори: навчальний посiбник / Б.З. Овчаров, А.В. Мiняйло, Д.І. Мазоренко, Л.М. Тiщенко. − Харкiв: ХНТУСГ, 2008. −315с. 15. Павлище В.Г. Основи конструювання та розрахунок деталей машин / В.Г. Павлище. − Львiв: в-во Львiвського унiверситету, 1993. − 555с. 136 16. Решетов Д.Н. Детали машин / Д.Н. Решетов. − М.: Высшая школа, 1989. 17. Семчишин, С.Г. Iнженерна механiка: навчально-методичний посiбник / С.Г. Семчишин, I.І. Зубченко. − Тернопiлъ: вид-во ТДТУ iменi Івана Пулюя, 2004. − 115с. 18. Технiчна механіка / О.О. Ердедi, I.В. Аникiн, Ю.О. Медведєв, О.С. Чуйков. − К.: Вища школа, 1983. − 368с. 19. Техническая механика / А.А. Эрдеди, И.В. Аникин, Ю.А. Медведєв, А.С. Чуйков. − М.: Высшая школа, 1980. − 446с. 20. Хомик Н.І. Технiчна механiка: курс лекцiй / Н.І. Хомик, А.Д. Довбуш. − Тернопiль, 2011. − 208с. 21. Цехнович Л.И. Атлас конструкцiй редукторiв / Л.И. Цехнович, И.П. Петриченко. − К.: Вища школа, 1979. − 128с. 22. Курсовое проектирование деталей машин / С.А. Чернавский, К.Н. Боков, И.М. Чернин, Г.М. Ицкович, В.П. Козинцов. − М.: Машиностроение, 1987. − 416с. 23. Чернавский С.А. Проектирование механических передач / С.А. Чернавский, Г.А. Снесарев, Б.С. Козинцов. − М.: Машиностроение, 1984. − 608с.
References: -
Тип вмісту: Learning Object
Розташовується у зібраннях:Навчальна література кафедри біотехнічних систем

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
a4.PDF6,92 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора