Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38227
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorСороківська, Олена Анатоліївна-
dc.contributor.authorГадух, Олександр Андрійович-
dc.contributor.authorHadukh, Oleksandr-
dc.date.accessioned2022-06-26T17:59:22Z-
dc.date.available2022-06-26T17:59:22Z-
dc.date.issued2022-06-21-
dc.date.submitted2022-06-14-
dc.identifier.citationГадух О.А. Управління якістю та конкурентоспроможністю продукції підприємства, на прикладі ПрАТ «Тернопільський молокозавод»: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю 073 "Менеджмент". Тернопіль, ТНТУ, 2022, 68 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38227-
dc.description.abstractПредмет дослідження - процес управління якістю та конкурентоспроможністю продукції молокопереробного підприємства. Об'єкт дослідження - товариство з обмеженою відповідальністю «Тернопільський молокозавод». Метою роботи є дослідження теоретичних засад та розроблення практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності управління якістю і конкурентоспроможністю продукції підприємства. Методи дослідження – аналізу та синтезу, графічний та матричний методи, економічного та статистичного узагальнення. Розроблено проектні пропозиції щодо покращення рівня конкурентоспроможності ПрАТ «Тернопільський молокозавод» на ринку молочної продукції, запропоновано розширити асортимент продукції підприємства шляхом впровадження лінії по виробництву сухого молока. The subject of research is the process of quality management and competitiveness of dairy products. The object of research: "Ternopilskyi Molokozavod" Limited Liability Company. The aim of the work is to study the theoretical foundations and develop practical recommendations for improving the efficiency of quality management and the competitiveness of enterprise products. Research methods - analysis and synthesis, graphical and matrix methods, economic and statistical generalization. Project proposals have been developed to improve the level of PJSC "Ternopil Dairy" competitiveness in the dairy market, it is proposed to expand the range of the company’s products by introducing a line for the production of milk powder.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ…7. Розділ 1. Теоретичні засади управління якістю та конкурентоспроможністю молокопереробних підприємств в Україні…9. 1.1 Особливості формування конкурентоспроможності молокопереробних підприємств в Україні…9. 1.2 Дослідження шляхів та методів забезпечення якості молочної продукції…14. Розділ 2. Аналіз конкурентоспроможності та якості продукції ПрАТ «Тернопільський молокозавод»…21. 2.1 Характеристика ПрАТ «Тернопільський молокозавод», аналіз асортиментних груп його продукції…21. 2.2 Розрахунок рівня конкурентоспроможності ПрАТ «Тернопільський молокозавод»…35. Розділ 3. Дослідження шляхів підвищення конкурентоспроможності та якості продукції підприємства…40. 3.1 Пропозиції щодо покращення рівня конкурентоспроможності ПрАТ «Тернопільський молокозавод» на ринку…40. 3.2 Розширення асортименту продукції підприємства шляхом впровадження лінії по виробництву сухого молока…47. Розділ 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці…57. 4.1 Вплив кольору на покращення умов праці та підвищення продуктивності…57. 4.2 Вплив діяльності людини на довкілля…61. Висновки…65. Бібліографія…66. Додатки…68.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectуправління якістюuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectмолокопереробне підприємствоuk_UA
dc.subjectмолочна продукціяuk_UA
dc.subjectасортиментuk_UA
dc.subjectquality managementuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjectmilk processing enterpriseuk_UA
dc.subjectdairy productsuk_UA
dc.subjectassortmentuk_UA
dc.titleУправління якістю та конкурентоспроможністю продукції підприємства, на прикладі ПрАТ «Тернопільський молокозавод»uk_UA
dc.title.alternativeManagement of quality and competitiveness of enterprise products, on the example of PJSC "Ternopilskyi Molokozavod"uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder"© Гадух Олександр Андрійович, 2022"uk_UA
dc.contributor.committeeMemberСтойко, Ігор Іванович-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc338.246.83uk_UA
dc.relation.references1. Михайленко О., Скоморохова С., Чава К. Підвищення конкурентоспроможності молочної продукції в Україні. Причорноморські економічні студії. Випуск 29. 2021. С. 16-20. 2. Вісник молочників, 2016 [Електронний ресурс]. URL: http://www. ukrmolprom.kiev.ua/ua/analitika/shchomisyachna_ analitika/category/2021. 3. Гамма Т.М. Вплив зовнішнього оточення на конкурентоспроможність молокопереробних підприємств Одеської області. Економічний форум. 2021. № 1. С. 218–222. 4. Кернасюк Ю.В. Молочний сектор: реалії і перспективи / Ю.В. Кернасюк // Агробізнес сьогодні. 2020. № 6. C. 10–12. 5. Косенко С.В. Теоретичні положення стратегії зовнішньоекономічної діяльності підприємств: визначення та класифікація. Економіка та управління підприємствами машинобудівної галузі: проблеми теорії та практики. 2021. № 3 (15). С. 117–128. 6. Маслак О. Пріоритети молочної галузі [Електронний ресурс]. URL: http://www.agro-business.com.ua/ekonomichnyi-gektar/ 2468-priorytety-molochnoii-galuzi.html.468-priorytety-molochnoii-galuzi.html. 7. Моргун О.В. Напрями розвитку молочної галузі та молокопереробної промисловості. Економіка АПК. 2019. № 7. С. 62–66. 8. Офіційний сайт Державного комітету статистики України. URL: http://www.ukrstat.gov.ua. 9. Офіційний сайт Групb компаній «Молочний альянс. URL: http://milkalliance.com.ua. 10. Промислове виробництво: Україна. Довідник. URL: http://www.proagro.com.ua/sprav/promua/ npp//14174. html. 11. Світовий ринок і місце молока на ньому. Мілк-юа. 2021. URL: http://milkua.info/ru/post/mirovojrynok-moloka-i-mesto-ukrainy-na-nem. 12. Скопенко Н.С. Сучасний стан та тенденції розвитку молочної галузі України. Інститут післядипломної освіти НУХТ. 2021. URL: http://ipdo.kiev.ua/ index.php?option=com_content&view=article&id=259. 13. ТОП-10 найбільших виробників молочної продукції в Україні. Аграрне інформаційне агентство “Agravery”. 2019. URL: http://agravery.com/uk/posts/ show/top-10-najbilsih-virobnikiv-molocnoi-produkcii-vukraini. 14. Бінерт О.В. Якість молочної продукції як конкурентна перевага на ринку. Інноваційна економіка. 2019. №1. С. 205-207 15. Блинов А. Конкурентоспособная страна [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://www.expert.ru/printissues/ukraine/2016 /36/interview_makuha/ 16. Види обладнання для виробництва сухого молока. Електронний ресурс]. Режим доступу: https://prom.ua/ua/p111354556-oborudovanie-dlya-proizvodstva.html?&primelead=MS40NQ 17. Оцінка конкурентоспроможності товару. [Електронний ресурс]. Режим доступу: http://reff.net.ua/48483-cenka_konkurentosposobnosti_ tovara.html 23. Основи охорони праці : підручник / М.С. Одаренко, А.М. Одаренко, В.І. Степанов, Я.М. Черненко. Х.: Стиль-Видав., 2017. 334 с. 24. Основи охорони праці: підручник / К.Н. Ткачук, М.О. Халімовський, В.В. Запарний та ін. К.: Основи, 2006. 448 с. 25. Безпека життєдіяльності [текст] : підручник. / [О. І. Запорожець, Б. Д. Халмурадов, В. І. Применко та ін.]. К. : «Центр учбової літератури», 2013. 448 с. 26. Безпека життєдіяльності /Є.П. Желібо, Н. М. Заверуха, В.В. Зацарний. За ред. Є.П. Желібо: Навч. посібник. Львів: Новий Світ:2000, 2001. 320 с.uk_UA
dc.identifier.citationenHadukh O. Management of quality and competitiveness of enterprise products, on the example of PJSC "Ternopilskyi Molokozavod": bachelor's degree in specialty 073 "Management". Ternopil, TNTU, 2022, 68 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:073 — Менеджмент (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КРБ Гадух О.pdf2,08 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Avtorsyka_dovidka_Гадух.pdf234,23 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора