Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17328

Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНазарко, Ірина Степанівна-
dc.date.accessioned2016-07-08T09:30:23Z-
dc.date.available2016-07-08T09:30:23Z-
dc.date.issued2016-07-08T09:30:23Z-
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17328-
dc.descriptionКонспект лекцій з дисципліни «Інноваційні інгредієнти в технології консервованих продуктів» розглянуто і затверджено на засіданні кафедри харчової біотехнології і хімії. Протокол No 6 від 6 травня 2016 року Конспект лекцій з дисципліни «Інноваційні інгредієнти в технології консервованих продуктів» схвалено і рекомендовано до друку методичною комісією ФМТ Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. Протокол No 2 від 19 травня 2016 року-
dc.description.tableofcontentsВступ ...ст.5 Тема 1.Сучасні продукти харчування з використанням харчових добавок Лекція № 1...ст.7-15 1.1. Характеристика харчових добавок...ст.7 1.2. Класифікація харчових добавок...ст.10 1.3. Безпека використання харчових добавок...ст.12 1.4. Сучасні продукти із застосуванням харчових добавок...ст.14 Запитання для самоконтролю ...ст.15 Тема 2.Інгредієнти, що поліпшують зовнішній вигляд харчових продуктів Лекція № 2...ст.16-26 2.1. Харчові барвники ...ст.16 2.1.1. Натуральні (природні) барвники ...ст.18 2.1.2.Синтетичні харчові барвники ...ст.21 2.2. Кольорорегулюючі харчові добавки ...ст.24 2.3. Безпечність барвників...ст./...ст....ст....ст....ст.. 25 Запитання для самоконтролю ...ст.26 Тема 3.Інгредієнти, що впливають на смак та аромат харчових продуктів Лекція № 3...ст.27-47 3.1. Підсолоджуючі речовини ...ст.27 3.1.1. Природні підсолоджувачі ...ст.29 3.1.2. Синтетичні підсолоджувачі ...ст.30 3.1.3. Цукрозамінники...ст.34 3.2. Ароматизатори ...ст.38 3.2.1. Класифікація ароматизаторів...ст.39 3.2.2. Ефірні олії та ароматичні есенції ...ст.43 3.2.3. Прянощі та приправи...ст.45 3.3. Підсилювачі смаку та аромату...ст.45 Запитання для самоконтролю ...ст.47 Тема 4. Інгредієнти, що регулюють консистенцію (структуру та текстуру) харчових продуктів Лекція № 4...ст.48-65 4.1. Стабілізатори...ст.48 4.1.1. Загущувачі ...ст.49 4.1.2. Пектинові речовини і желатин ...ст.53 4.1.3. Полісахариди морських водоростей ...ст.55 4.1.4. Камеді ...ст.57 4.2. Емульгатори ...ст.59 4.2.1. Природні емульгатори ...ст.. 60 4.2.2. Синтетичні емульгатори ...ст.. 62 4.3. Застосування харчових стабілізаторів ...ст.63 Запитання для самоконтролю ...ст.65 Тема 5.Інгредієнти, що подовжують термін зберігання харчових продуктів Лекція № 5...ст.66-82 5.1. Консерванти...ст.66 5.1.1. Види консервантів...ст.67 5.1.2. Природні консерванти ...ст.73 5.2. Антиоксиданти...ст.75 5.3. Антибіотики...ст.79 5.4. Інші харчові добавки ...ст.80 5.4.1. Вологоутримуючі агенти...ст.80 5.4.2. Антизлежувальні агенти ...ст.81 5.4.3. Плівкоутворюючі добавки ...ст.81 Запитання для самоконтролю ...ст.82 Тема 6.Інгредієнти, що впливають на перебіг технологічного процесу Лекція № 6...ст.83-99 6.1. Харчові добавки – регулятори рН харчових систем ...ст.83 6.2. Розпушувачі ...ст.87 6.3. Харчові добавки, що впливають на окисно-відновні процеси у харчових системах ...ст.89 6.4. Мінеральні солі та інші технологічні добавки ...ст.92 6.5. Ферментні препарати ...ст.93 6.6. Комплексні поліпшувачі ...ст.98 Запитання для самоконтролю ...ст.99 Рекомендована література ...ст.100-
dc.language.isoukuk
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk
dc.subjectтехнології зберіганняuk
dc.subjectконсервування та переробки плодів і овочів-
dc.titleКонспект лекцій з дисципліни «Інноваційні інгредієнти в технології консервованих продуктів»uk
dc.typeBookuk
dc.rights.holder© Назарко І.С.uk
dc.coverage.placenameТернопільuk
dc.subject.udc664.844uk
dc.subject.udc664.854-
dc.subject.bbk36.91uk
dc.relation.references1. Арсеньєва Л.Ю. Харчові та дієтичні добавки: Конспект лекцій для студ. / Л.Ю. Арсеньєва. – К.: НУХТ, 2011. – 71 с. 2. Булдаков А.С. Пищевие добавки: Справочник / А.С. Булдаков: – М.: ДеЛи принт, 2001. – 436 с. 3. Василенко Г., Посібник для малих та середніх підприємств плодоовочевої галузі з підготовки та впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на основі концепції ХАССП./Г.Василенко, Г.Миронюк, О.Дорофєєва. – К.: IIFSQ, 2008. – 126 с. 4. Дробот В.І. Харчові добавки: Курс лекцій для студ. спец. «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» напряму 6.051701 «Харчові технології та інженерія» ден. та заоч. форм навч./ В.І.Дробот. – К.: НУХТ, 2013. – 79 с. 5. Дуденко Л.В. Харчова хімія: Навч. посібник. / Л.В. Дуденко, Ю.А. Горяйнова. – К.: Кондор, 2012. – 248 с. 6. Новые фитодобавки и их использование в продуктах питания / [Р.Ю. Павлюк, А.И. Черевко, А.И. Украинец и др.]. – Харьков– Киев: ХГУПТ, 2003. – 287 с. 7. Пересічний М.І. Підсолоджуючі речовини у харчуванні людини/М.І.Пересічний, М.Ф.Кравченко, П.О.Карпенко. – К.: КНТЕУ, 2004. – 446 с. 8. Пономарьов П.Х.Генетично модифікована продовольча сировина і харчові продукти,вироблені з її використанням: навчальний посібник/П.Х.Пономарьов,І.В.Донцова. – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 126 с. 9. Пономарьов П.Х.Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини/ П.Х.Пономарьов, І.В.Сирохман. – К.: Лібра, 1999. – 272 с. 10.Сарафанова Л.А. Современные пищевие ингредиенты. Особенности приминения / Л.А. Сарафанова. – C. Пб.: Профессия, 2009. – 208 с.-
dc.identifier.citationenКонспект лекцій з дисципліни «Інноваційні інгредієнти в технології консервованих продуктів» для студентів всіх форм навчання напряму підготовки 8.05170107 «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» / укладач Назарко І.С. / Тернопіль: ТНТУ ім. І.Пулюя, 2016. – 100 с.uk
Розташовується у зібраннях:Зібрання статей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
konspekt_lekcij.pdf2,41 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
konspekt_lekcij.djvu2,41 MBDjVuПереглянути/відкрити
konspekt_lekcij__COVER.png266,59 kBimage/pngПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.