Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38157
Назва: Розроблення автоматизованої системи управління технологічним процесом виготовлення газованих напоїв (комплексна тема).
Інші назви: Development of an automatic control system of beverages production process (complex topic).
Автори: Кравчук, Михайло Олегович
Явний, Володимир Андрійович
Kravchuk, Mykhailo
Yavny, Volodymyr
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії (ФПТ)
Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв
Бібліографічний опис: Кравчук М.О., Явний А.В., Розроблення автоматизованої системи управління технологічним процесом виготовлення газованих напоїв (комплексна тема).: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю «151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / М.О. Кравчук, А.В. Явний. – Тернопіль : ТНТУ, ФПТ, Каф.АВ, 2022. — 101 с.
Bibliographic description: Kravchuk M.O., Yavny A.V., Development of an automatic control system of beverages production process (complex topic). : qualification work of a bachelor in the specialty "151 - automation and computer-integrated technologies" / M.O. Kravchuk, A.V. Yavny. - Ternopil: TNTU, FPT, Kaf.AV, 2022. - 101 p.
Дата публікації: 24-чер-2022
Дата подання: 20-чер-2022
Дата внесення: 23-чер-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв.
Установа захисту: ЕК №25, 2022 р.
Науковий керівник: Медвідь, Володимир Романович
Medvid, Volodymyr
Члени комітету: Золотий, Роман Захарійович
Zolotyi, Roman
УДК: 681.5
Теми: автоматизація
система автоматичного керування
сатуратор
електродвигун
управління
automation
automatic control system
saturator
electric motor
control
Діапазон сторінок: 1-101
Кінцева сторінка: 101
Короткий огляд (реферат): Дана кваліфікаційна робота на тему «Розроблення автоматизованої системи управління технологічним процесом виготовлення газованих напоїв» містить такі розділи: «Аналітичну частину», де проводиться опис актуальності модернізації установок та обладнань та огляд літератури в якому проведено опис базового варіанту, а також вирішення недоліків базового варіанту та їх усунення за допомогою модернізації; «Проєктну частину», в якій наведено опис роботи модернізованого сатуратора та його системи керування, представлено розрахунок збірника на стійкість та розраховано систему керування виконавчим пристроєм на стійкість за критерієм Найквіста; «Спеціальну частину» в якій представлено алгоритм та програму розрахунку запобіжного клапану сатуратора.
This qualification work on "Development of an automated control system for the technological process of making carbonated beverages" contains the following sections: "Analytical part", which describes the relevance of modernization of plants and equipment and literature review which describes the basic version, as well as addressing the shortcomings their elimination by means of modernization; "Project part", which describes the operation of the modernized saturator and its control system, presents the calculation of the collection for stability and calculates the control system of the executive device for stability according to the Nyquist criterion; "Special part" in which the algorithm and the program of calculation of the safety valve of the saturator are presented.
Опис: Робота виконана на кафедрі автоматизації технологічних процесів і виробництв факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України. Захист відбудеться «24» червня 2022 р. о 9.00 год. на засіданні екзаменаційної комісії №25 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя.
Зміст: Вступ 7 1 Аналітична частина 10 1.1 Аналіз базового варіанту сатуратора, що підлягає модернізації 10 1.2.Обгрунтуваня актуальності модернізації сатуратора автоматичної лінії виготовлення газованих напоїв 17 2 Проєктна частина 18 2.1 Характеристика обладнання та його призначення 18 2.2 Опис принципу роботи установки 19 2.3 Контроль технологічного процесу виробництва безалкогольних напоїв 21 2.4 Контроль та регулювання продуктивності насоса-дозатора 31 2.5 Опис будови модернізованого сатуратора автоматичної лінії по виготовленню газованих солодких напоїв 34 2.6 Розрахунок на стійкість збірника насичення і змішування 39 2.7 Опис роботи системи керування модернізованим сатуратором 51 2.8 Опис пульта управління модернізованого сатуратора 53 2.9 Розробка системи керування виконавчим пристроєм та опис роботи 55 2.10 Розрахунок передаточних коефіцієнтів і постійних часу елементів силового ланцюга і датчиків регулювання 58 2.11 Основні показники роботи системи та розрахунок регуляторів 60 2.12 Розрахунок запобіжника електродвигуна 73 4 Спеціальна частина 76 4.1 Розробка блок-схеми роботи програми 76 4.2 Розробка програми для розрахунку запобіжного клапану 77 4.3 Опис роботи програми для розрахунку запобіжного клапану сатуратора 79 4. Безпека життєдіяльності, основи хорони праці 81 4.1. Залежність розмірів осередків ураження від маси продуктів вибуху, їхнього тиску, метеоумов і місцевості 81 4.2. Пожежна профілактика в цеху виготовлення газованих напоїв 87 4.3. Правила безпеки при експлуатації обладнання в цеху виготовлення газованих напоїв 93 4.4. Гігієнічні вимоги до санітарно-побутових приміщень і пристроїв цеху виготовлення газованих напоїв 95 Висновки 101 Перелік посилань 102
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38157
Власник авторського права: © Кравчук Михайло, Явний Володимир, 2022
Перелік літератури: 1. Автоматизация технологических процессов в производстве солодовых экстрактов и безалкогольных напитков. К. – 1990, 136 стр. 2. Колесникова И.В. и другие. Контроль производства безалкогольных напитков. 1998. – 216с. 3. Рудольф В.В. Справочник мастера производства безалкогольных напитков. 1998. – 190 ст. 4. Дипломное проектирование заводов по производству пива и безалкогольных напитков. 1994. – 248с. 5. Балашов В.Е. Техника и технология пива безалкогольного производства. 1996 - 247с. 6. Технология пивоварного и безалкогольного производства. Технологические расчеты. 1996г. 7. М.І. Попович, О.В. Ковальчук Теорія автоматичного контролю. К. 1990. 8. Головко Д.Б., Рего К.Г., Скрипник Ю.О. Основи метрології та вимірювань. Навч. посібник. - К.: Либідь, 2001. - 408 с. 9. Поліщук Є.С., Дорожовець М.М., Яцук В.О. та ін. Метрологія та вимірювальна техніка. – Львів: Бескид Біт, 2003. - 544 с. 10. Цюцюра В.Д., Цюцюра С.В. Метрологія та основи вимірювань: Навч. посіб. – К.: Знання-Прес, 2003. – 180 с. 11. Шикалов В.С. Технологічні вимірювання. – Київ: Кондор, 2007. – 168 с. 12. Юрчук Л.Ю. Основи метрології. Частина 1. Основні поняття метрології: Навчальний посібник. – К.: НТУУ «КПІ», 2011. –– 107 с. 13. Юрчук Л.Ю.. Основи метрології. Частина 2. Засоби вимірювальної техніки: Навчальний посібник. – К.: НТУУ «КПІ», 2012. –– 222 с. 14. Юрчук Л.Ю.. Основи метрології. Частина 3. Вимірювання електричних та неелектричних величин: Навчальний посібник. – К.: НТУУ «КПІ», 2014. –– 118 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — Автоматизація та компʼютерно-інтегровані технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtorska Kravchuk Yavnyi KA-41.docАвторська довідка63,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
Elartu Kravchuk Yavnyi KA-41.pdfКваліфікаційна робота бакалавра715,26 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора