Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33566
Назва: Дослідження ефективності організації діяльності у сфері безпечності харчових продуктів, на прикладі відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області
Інші назви: An investigation of the effectiveness of organizing activities in the field of food safety at the Department of Food Safety and Veterinary Medicine of Ternopil District Department of the Main Department of the State Food and Consumer Service in Ternopil district
Автори: Крачковський, Андрій Романович
Krachkovskyi, A. R.
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Крачковський А. Р. Дослідження ефективності організації діяльності у сфері безпечності харчових продуктів, на прикладі відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області : дипломна робота магістра за спеціальністю „281 — публічне управління та адміністрування“ / А. Р. Крачковський. — Тернопіль : ТНТУ, 2020. — 79 с.
Bibliographic description: Krachkovskyi A. R. An investigation of the effectiveness of organizing activities in the field of food safety at the Department of Food Safety and Veterinary Medicine of Ternopil District Department of the Main Department of the State Food and Consumer Service in Ternopil district (Ternopil oblast, Ternopil district, V. Berezovytsia, Energetichna str., 56) : Master's thesis in specialty "281 - Public administration and administration" / A. R. Krachkovskyi. - Ternopil : TNTU, 2020 - 79 p.
Дата публікації: 22-гру-2020
Дата подання: 26-лис-2020
Дата внесення: 27-гру-2020
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Кужда, Тетяна Іванівна
Члени комітету: Паляниця, Віктор Анатолійович
УДК: 351:338.439
Теми: 281
публічне управління та адміністрування
безпечність харчових продуктів
якість харчових продуктів
ефективність
приписи
ветеринарно-санітарний нагляд та контроль
food safety
food quality
efficiency
prescriptions
veterinary supervision and control
Кількість сторінок: 79
Короткий огляд (реферат): Предметом дослідження є ефективність організування діяльності у сфері безпечності харчових продуктів. Метою роботи є розробка практичних рекомендацій щодо пошуку шляхів підвищення ефективності організації діяльності у сфері безпечності харчових продуктів. Методи дослідження – деталізації та групування, економічного аналізу, графічні, опитування та спостереження, трендового прогнозування, експертні. Запропоновано створити веб-сторінку для районного управління, визначено очікувані вигоди для досліджуваного відділу. Здійснено оптимізацію графіку здійснення моніторингу працівниками відділу за дотриманням вимог протиепідемічного режиму та карантину вихідного дня у Тернопільському районі. Запропоновано проведення навчальних пілотних аудитів задля покращення системи контролю безпечності харчових продуктів в Тернопільському районі. Результати дослідження будуть впроваджені у роботу відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.
The subject of investigation is the effectiveness of organizing activities in the field of food safety. The aim of the work is to develop the practical recommendations for finding ways to improve the efficiency of organizing activities in the field of food safety. The results are obtained with the following research methods: detailing and grouping, economic analysis, graphical, surveys and observations, trend forecasting, and expert methods. It was proposed to create a web page for the district administration of the State Food and Consumer Service and the expected benefits for the studied department have been determined. The work schedule of employees of the department for monitoring compliance with the requirements of the anti-epidemic regime and quarantine of the day off in Ternopil district has been optimized. It is proposed to conduct training pilot audits to improve the food safety control in Ternopil district. The proposed improvements can be implemented at the Department of Food Safety and Veterinary Medicine of Ternopil District Department of the Main Department of the State Food and Consumer Service in Ternopil district.
Зміст: Вступ.. 8 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ У СФЕРІ БЕЗПЕКИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ 1.1. Поняття безпечності харчових продуктів та напрямків її забезпечення...... 10 1.2. Сутність організації діяльності у сфері безпеки харчових продуктів ......... 16 1.3. Нормативно-правове забезпечення організації діяльності у сфері безпеки харчових продуктів ... 22 РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ У СФЕРІ БЕЗПЕКИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, НА ПРИКЛАДІ ВІДДІЛУ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО РАЙОННОГО УПРАВЛІННЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВ- СЛУЖБИ В ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ 2.1. Загальна характеристика діяльності відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області ... 28 2.2. Порівняльний аналіз результатів діяльності у сфері безпеки харчових продуктів ... 33 2.3. Оцінювання ефективності організації діяльності у сфері безпеки харчових продуктів ... 40 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ У СФЕРІ БЕЗПЕКИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, НА ПРИКЛАДІ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО РАЙОННОГО УПРАВЛІННЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВ- СЛУЖБИ В ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ 7 3.1. Обґрунтування необхідності створення веб-сторінки для відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини............................... 47 3.2. Оптимізація графіку моніторингу дотримання вимог проти- епідеміологічного режиму та карантину вихідного дня працівниками відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини............................... 51 3.3. Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Тернопільському районі ... 57 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 4.1. Охорона праці у відділі безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Тернопільського районного управління... 65 4.2. Організація контролю опромінення і забруднення продуктів харчування, води та промислових товарів.... 68 Висновки та пропозиції ... 71 Бібліографія .. 75 Додатки.. 79
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33566
Власник авторського права: © Крачковський А. Р., 2020
Перелік літератури: 1. Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини : Про внесення змін в закон України від 2005 р. №50 URL: https://zakon.rada.gov.ua/go/2809-15 2. Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” : Про внесення змін в закон України від 20.12.2019 р. №421-IX URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80#Text 3. Кучер Ю. Е., Логвиненко Н. І. Основні заходи поліпшення якості та безпеки харчової продукції. Економіка і суспільство. 2018. №13. С. 558-561. 4. Забезпечення безпечності і якості аграрної та харчової продукції відповідно до вимог Угоди про асоціацію (базовий аналітичний матеріал). ГО “Агромегаполіс”. 2017. 33 с. 5. Жуковський М. О. Фінансування протиепізоотичних заходів в країнах ЄС: можливості для України. Наукові доповіді НУБіП України. 2018. 6 (76). 6. Про затвердження Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів : Постанова Кабінету Міністрів України від 02.09.2015 р. № 667 URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/667-2015-%D0%BF#Text 7. Ільченко Н. В., Кошеленко С. В., Одінцов О. М. Забезпечення розвитку системи управління якістю і безпечністю харчових продуктів регіонального агропромислового кластеру. Збірник наукових праць ЧДТУ. 2019. Вип.53. С. 23-34. 8. Брулевич В. В. Безпечність харчових продуктів за законодавством України та ЄС. Цивільне право і цивільний процес. 2016. № 2 (43). С. 75-83. 9. Ткаченко А. С. Методичні настанови з дотримання вимог законодавства України щодо безпечності харчових продуктів на виробничих підприємствах споживчої кооперації України. Полтава, 2015. 38 с. 10. Деякі питання забезпечення діяльності Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів : Розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.01.2016 р. № 76-р. URL: https://www.kmu.gov.ua/npas/248828510 11. Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади : Постанова Кабінету Міністрів України від 10.09.2014 р. № 442 (зміни від № 819 від 07.09.2020) URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/442-2014-%D0%BF#Text 12. Про затвердження положень про територіальні органи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів : Постанова Кабінету Міністрів України від 14.01.2020 р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0604-17#Text 13. Питання Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів : Розпорядження Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 р. № 260-р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/260-2016-%D1%80#Text 14. Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин : закон України №31 від 2017 р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2042-19#n1124 15. Запотоцька О. В. Публічне адмінстрування у сфері безпечності та якості харчової продукції : Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук за спеціальністю 12.00.07. “Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право”. Дніпропетровський університет внутрішніх справ. 2019. с. 465. 16. Кучер Ю. Е., Логвиненко Н. І. Основні заходи поліпшення якості та безпеки харчової продукції. Економіка і суспільство. Вип.13. 2013. С. 558-561. 17. Брулевич В. В. Безпечність харчових продуктів за законодавством України та Європейського союзу. Судова апеляці. № 2 (43). 2016. C. 75-83. 18. Забезпечення безпечності і якості аграрної та харчової продукції відповідно до вимог Угоди про асоціацію. ГО “Агромегаполіс”. 2018. с. 34. 19. Про утворення територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів : Постанова Кабінету Міністрів України від 02.09.2015 р. № 871 URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/871-2015-%D0%BF#n44 20. Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади : Постанова Кабінету Міністрів України від 10.09.2014 р. № 442 URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/442-2014-%D0%BF#Text 21. Ільченко Н. В., Кошеленко С. В., Одінцов О. М. Забезпечення розвитку системи управління якістю і безпечністю харчових продуктів регіонального агропромислового комплексу. Збірник наукових праць ЧДТУ. Вип. 53. 2018. С. 23-35. 22. Кузьмін О. В., Дяченко Т. Б. Вплив якості харчових продуктів на рівень життя. Якість і безпека харчових продуктів: тези доп. ІIІ Міжнар. наук.-практ. конф. К. : НУХТ. 2017. С.46-47. 23. Зозуля І. В. Безпечність та якість продуктів в Україні в умовах євроінтеграції: питання удосконалення законодавства. Форум права. 2017. № 4. C. 80–86. 24. Пшенична Т.М., Кирилюк Ю.В. Проблеми якості та безпеки продуктів харчування в контексті забезпечення імплементації економічної частини Угоди про асоціацію України з ЄС. Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Вип.11 2015. С.146-149. 25. Чурилова Т. М., Малус А. І. Вдосконалення системи державного контролю безпечності харчових продуктів в Україні: міжнародний досвід. Юридичний науковий електронний журнал. №3. 2017. С.74-77. 26. Галкіна О. М. Сучасний стан нормативно-правового забезпечення безпечності та якості харчових продуктів в Україні. Науковий вісник публічного та приватного права. Вип. 1. 2017. С. 60-64. 27. Александров М. Є. Адміністративно-правове регулювання громадського контролю у сфері безпечності промислової продукції в Україні. Право і суспільство. Вип.2 (4). 2018. С. 105-109. 28. Козій Т. В. Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні. Економічний вісник університету. 2017. Вип. 35(1). С. 41-46. 29. Система держконтролю за харчовою продукцією виходить на якісно новий рівень / Урядовий портал URL: https://www.kmu.gov.ua/news/sistema-derzhkontrolyu-za-harchovoyu-produkciyeyu-vihodit-na-yakisno-novij-riven 30. Впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів на українських підприємствах харчової промисловості. Аналіз витрат і вигід. Проект IFC “Безпечність харчової продукції в Україні”. 2011. 19 с. 31. Водянка Л. Д., Кутаренко Н. Я. Перспективи впровадження системи HACCP у процесі виробництва харчової продукції. Регіональна економіка. №1. 2013. C. 185-194. 32. Ткаченко А. С. Методичні настанови з дотримання вимог законодавства України щодо безпечності харчових продуктів та виробничих підприємствах споживчої кооперації України. 2014. 38 с. 33. Заєць Т., Слива Ю. Особливості розроблення НАССР плану для виробництва харчових концентратів. Техніка і технології АПК. №6 (81). 2016. с. 25-27. 34. Ткачук А. І., Богомаз-Назарова С. М. Основи охорони праці : навч. пос. для студентів. ПП “Центр оперативної поліграфії “Авангард”. 2017. 156 с. 35. Одарченко М. С., Одарченко А. М., Степанов В. І. Основи охорони праці : підручник. 2017. 334 с. 36. Забулонов Ю. Л., Буртняк В .М., Одукалець Л. А. Система для радіаційного контролю продуктів харчування та будівельних матеріалів. Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища. Вип.25. 2016. С. 17-25. 37. Толок Г.А. Шляхи впровадження системи НАССР: українські реалії. Продовольча індустрія АПК. №6. 2015. С.4-6. 38. Офіційний сайт Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області: веб-сайт. URL: https://dpss-te.gov.ua/ 39. Крачковський Р. Я. Поняття безпечності харчових продуктів та напрямків її забезпечення. Матеріали Міжнародної наукової конференції “Міждисциплінарні наукові дослідження: особливості та тенденції”. Чернігів. 2020. С. 142-143.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:281 — публічне управління та адміністрування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Крачковський_КРМ.pdf1,6 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка Крачковський.pdf189,22 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора