Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/21048

Назва: Зменшення енергозатрат на процес сушіння казеїну
Автори: Шинкарик, Марія Миколаївна
Кравець, Олег Ігорович
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулю, м. Тернопіль, вул. Руська 56
Бібліографічний опис: Шинкарик М.М. Зменшення енергозатрат на процес сушіння казеїну / М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // VІІ Міжн. конф. "Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства", 27-28 квіт. 2017 р. : матеріали – К.: – 2017. – 318 с
Конференція/захід: Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства
Дата публікації: 2017
Дата подання: 2017
Дата внесення: 9-чер-2017
Видавництво: Національний університет біоресурсів і природокористування
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Київ
УДК: 637.3
Теми: енергозбереження
сушіння
казеїн
Кількість сторінок: 1
Короткий огляд (реферат): Метою досліджень було встановлення впливу наповнення пор теплоносієм на інтенсивність процесу сушіння казеїну.Для досягнення поставленої мети було визначено пористість шару казеїну при різних значеннях зовнішнього тиску, досліджено здатність казеїну відновлювати пористість після зняття зовнішнього навантаження, досліджено процес нагрівання казеїну за рахунок наповнення теплоносієм пор шару казеїну.
Опис: На основі отриманих результатів запропоновано заходи, що спрямовані на зменшення енерговитрат при сушінні казеїну. Зокрема, оскільки, на практиці сушінню казеїну передує його відтиск, то запропоновано герметизувати з'єднання преса з завантажувальним механізмом сушарки і направляти частину відпрацьованого теплоносія в завантажувальний механізм. Тоді стиснуті у пресі зерна казеїну потрапляючи у завантажувальний пристрій сушарки будуть нагріватися як із зовні так і зсередини, що інтенсифікує процес сушіння казеїну і зменшить його енергоємність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/21048
Власник авторського права: Шинкарик М.М., Кравець О.І.
Тип вмісту: Other
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора