Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/20913
Başlık: Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті
Diğer Başlıklar: Организационно-экономические основы развития инновационного процесса отечественных заведений гостинично-ресторанной сферы в туристическом контексте
Organizational and economic principles of innovative development processes of national hotel and restaurant business structures in the tourism context
Orhanizatsiino-ekonomichni zasady rozvytku innovatsiinoho protsesu vitchyznianykh zakladiv hotelno-restorannoi sfery v turystychnomu konteksti
Yazarlar: Нагорняк, Галина
Малюта, Людмила
Мельник, Лілія Миколаївна
Шерстюк, Роман
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна e-mail: galinka2005_08@mail.ru к.т.н., доцент кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна e-mail: luda_mal@ukr.net к.е.н., доцент кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна e-mail: liliana.mel0512@gmail.com к.е.н., доцент кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна e-mail:romsher85@gmail.com к.е.н., докторант кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва
Bibliographic description (Ukraine): Нагорняк Г. Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті [Електронний ресурс]/ Галина Нагорняк, Людмила Малюта, Лілія Мельник, Роман Шерстюк//Соціально-економічні проблеми і держава. — 2017. — Вип. 1(16). — С. 148-158. — Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.
Bibliographic description (International): Nahorniak, H., Maluta, L., Melnyk, L. & Sherstiuk, R. (2017). Orhanizatsiino-ekonomichni zasady rozvytku innovatsiinoho protsesu vitchyznianykh zakladiv hotelno-restorannoi sfery v turystychnomu konteksti [Organizational and economic principles of innovative development processes of national hotel and restaurant business structures in the tourism context]. Socio-Economic Problems and the State. 16 (1), 148-158. http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.
Journal/Collection: Електронне наукове фахове видання "Соціально-економічні проблеми і держава"
Issue: 1(16)
Yayın Tarihi: 31-May-2017
Submitted date: Mar-2017
Date of entry: 7-Haz-2017
Yayıncı: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя та Академія соціального управління (Україна)
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопіль
UDC: 339.137.2
JEL: L83
O30
Z32
Anahtar kelimeler: інновації
розвиток
інноваційна діяльність
готельно-ресторанний бізнес
готельно-ресторанне господарство
інновації у готельно-ресторанному бізнесі
інноваційний потенціал
активізація
інформаційні технології
інноваційний процес
инновации
инновационный потенциал
инновационная деятельность
гостинично-ресторанный бизнес
гостинично-ресторанное хозяйство
инновации в гостинично-ресторанном бизнесе
развитие
активизация
информационные технологии
инновационный процесс
innovation
development
hotels and restaurant business
hotel and restaurant management
innovation potential
activation
information technology
innovation activity
innovation process
Number of pages: 11
Page range: 148-158
Start page: 148
End page: 158
Seri/Rapor No:: ;15
Özet: У статті обґрунтовано доцільність визначення організаційно-економічних засад розвитку інноваційних процесів у вітчизняних закладах готельно-ресторанного господарства. Розкрито роль впровадження інновацій на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу. Здійснено процедуру визначення організаційно-економічного механізму розвитку інноваційних процесів закладів зазначеної сфери. На основі здійсненого дослідження також визначено пріоритетні напрями інноваційного розвитку, активізації інноваційних процесів, чинники впровадження інноваційних технологій у вітчизняних закладах готельно-ресторанного господарства.
В статье обоснована целесообразность определения организационно-экономических основ развития инновационных процессов в отечественных заведениях гостинично-ресторанного хозяйства. Раскрыта роль внедрения инноваций на предприятиях гостинично-ресторанного бизнеса. Осуществлена процедура определения организационно-экономического механизма развития инновационных процессов заведений указанной сферы. На основе проведенного исследования также определены приоритетные направления инновационного развития, активизации инновационных процессов, факторы внедрения инновационных технологий в отечественных заведениях гостинично-ресторанного хозяйства.
The paper discloses the expediency to determine the organizational and economic principles of innovation development processes in national institutions of hotel and catering business. There were disclosed the role of innovation in enterprises of hotel and restaurant business. In the article has been done procedure for determining the organizational and economic mechanism of innovative development processes of enterprises in these areas. On the basis of the studies also there have been identified the priority of innovation development areas, activation of innovative processes, and factors of innovative technologies implementation in local enterprises of hotel and restaurant business.
Açıklama: Supplementary data associated with this article can be found, in the online version, at http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.
Sponsorship: The authors received no direct funding for this research.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/20913
ISSN: 2223-3822
Copyright owner: Електронне наукове фахове видання «Соціально-економічні проблеми і держава»
URL for reference material: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf
http://libr.rv.ua/ua/virt/78/
http://www.hotelline.ru
http://prohotelia.com.ua/
http://poglyad.com/blog/4/437/
References (Ukraine): 1. Борисова О.В. Механізм реалізації інноваційної політики підприємств ресторанного господарства / О.В. Борисова // Соціально-економічні реформи у контексті інвестиційного вибору України : V міжнар. наук.-практ. конф., 15–16 травня 2008 р.: зб. наук. пр: у 3 т. – Дніпропетровськ : ПДАБА, 2008. – Т. 3. – С. 8–12.
2. Бузько І.Р. Стратегічне управління інвестиціями та інноваційна діяльність підприємства: [монограф.] / І.Р. Бузько, О.В. Вартанова, Г.О. Голубенко. – Луганськ: СНУ ім. В. Даля, 2012. – 176 с.
3. Готельно-ресторанний бізнес як основна складова туристичної індустрії [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://libr.rv.ua/ua/virt/78/
4. Жукова Т. Инновации в гостиничном бизнесе [Электронный ресурс] / Т. Жукова // Отель. – 2009. – Режим доступа : http://www.hotelline.ru.
5. П’ятницька Г.Т. Менеджмент ресторанного господарства: [навч. посіб.] / Г.Т. П’ятницька. – К. : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2008. – 373 с.
6. Портал гостиничного и ресторанного бизнеса [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://prohotelia.com.ua/
7. Ринок ресторанного бізнесу України. [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://poglyad.com/blog/4/437/
8. Шаповалова О.М. Інноваційна діяльність, як основа підвищення конкурентоспроможності готельного господарства / О.М. Шаповалова // Вісник Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. – 2013. – № 16. – С. 224–228.
References (International): 1. Borysova O.V. (2008) The mechanism of innovation policy realization of enterprise in the restaurant sphere. Socio-economic reforms in the context of investment choices Ukraine: V Intern. nauk. and practical. Conf., May 15-16, 2008.: Coll. Science. PR: 3 t. – Dnipropetrovsk: PSABA, Vol 3, p. 8-12.
2. Buzko I.R Vartanova, O.V, Golubenko G.A. (2012). Strategic investment management and enterprise innovation activity [monographs.], Lugansk: EUNU. Dal, 176 p.
3. Hotel and restaurant business as a major component of the tourism industry [Electronic resource]. – Access: http://libr.rv.ua/ua/virt/78/.
4. Zhukov T. (2009). Innovations of the hotel business. [Electronic resource]. – Access mode: <http: //www.hotelline.ru>.
5. Piatnytska G.T. (2008). Management of restaurant business [teach. guidances.], Kyiv. Nat. Torh.-econ. University Press, 373 p.
6. The portal of hotel and restaurant business [Electronic resource]. – Access: http://prohotelia.com.ua.
7. Market restaurant business in Ukraine. [Electronic resource]. – Access: http://poglyad.com/blog/4/437.
8. Shapovalov A. (2013). Innovative activity as the basis for improving the competitiveness of the hotel industry, Journal of East Ukrainian National University of Vladimir Dal., № 16, p. 224-228.
Content type: Article
Koleksiyonlarda Görünür:Журнал „Соціально-економічні проблеми і держава“, 2017, Випуск 1(16)

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
17nhsvtk.pdfOrhanizatsiinoekonomichni zasady rozvytku innovatsiinoho protsesu vitchyznianykh zakladiv hotelno-restorannoi sfery v turystychnomu konteksti955,52 kBAdobe PDFGöster/Aç
002_contents_2017_1_16.pdfContent767,08 kBAdobe PDFGöster/Aç
Tytul_2017_1_16.pdfTytul834,42 kBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.