Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/6293

Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГоловко, Микола Павловичuk
dc.contributor.authorПенкіна, Наталія Михайлівнаuk
dc.contributor.authorКолесник, Вікторія Валентинівнаuk
dc.contributor.authorHolovko, Mykolauk
dc.contributor.authorPenkina, Nataliauk
dc.contributor.authorKolesnyk, Victoriauk
dc.contributor.authorГоловко, Николай Павловичuk
dc.contributor.authorПенкина, Наталья Михайловнаuk
dc.contributor.authorКолесник, Виктория Валентиновнаuk
dc.date.accessioned2015-12-02T16:23:12Z-
dc.date.available2015-12-02T16:23:12Z-
dc.date.created2015-11-24uk
dc.date.issued2015-11-24uk
dc.date.submitted2015-08uk
dc.identifier.citationГоловко М. Економічна ефективність виробництва міцних алкогольних напоїв зі зниженими токсичними властивостями [Електронний ресурс] / Микола Головко, Наталія Пенкіна, Вікторія Колесник // Соціально-економічні проблеми і держава. — 2015. — Вип. 2 (13). — С. 185-191. — Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2015/15hmpztv.pdf.uk
dc.identifier.issn2223-3822uk
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/6293-
dc.description.abstractУ статті наведено розрахунок економічної ефективності від виробництва нових алкогольних напоїв. У сучасних умовах при розробленні лікеро-горілчаних виробів детальна увага спрямована на удосконалення технології та використанні сировинних матеріалів, які знижують токсичну дію спирту. Перегляд рецептур алкогольних напоїв дає змогу виготовляти «безпечний» алкоголь, порівняно з традиційними, розширювати асортимент продукції, представленої на ринку, та підвищувати її конкурентну здатність. Розроблено три види настоянок «Red Light», «Orange Light», «Green Light» на основі доступної рослинної та тваринної сировини, зі зниженим токсичним ефектом, під час вживання яких зменшується негативний вплив на організм та зменшується похмільний синдром. Розраховано собівартість напоїв, визначено ціновий сегмент, до якого відноситься розробка, досліджено зміни обсягу реалізації міцних алкогольних напоїв та ефект від впровадження у виробництва розроблених настоянок на основі рослинно-тваринної сировини.uk
dc.description.abstractIn this article we have an assessment of the economic effect of the production of new alcoholic beverages. In the modern setting during the manufacturing of the alcoholic products, extra attention is aimed at the improvement of technology and the use of raw materials which will lower the toxic levels of alcohol. Analyzation of the recipes for the production of alcohol will allow to manufacture "safe" alcohol compared to the traditional alcohol, increase the assortment of the product available on the market, and increase its competitive value. At this moment there are three products available "Red Light", "Orange light", "Green Light" based on the availability of vegetative and animal raw materials with lower toxic effects, and during the consumption of it there are lower negative effects on the organism, and the chances of a hangover are lower as well. The cost of beverages has been calculated, its value has been estimated, which includes its production and the changes to the volume have been analyzed towards strong alcoholic beverages and the effect of introducing to the production newly developed alcoholic beverages based on vegetative and animal raw materials.uk
dc.description.abstractВ статье приведен расчет экономической эффективности от производства новых алкогольных напитков. В современных условиях при разработке ликероводочных изделий особое внимание направлено на совершенствование технологии и использовании сырьевых материалов, которые снижают токсическое действие спирта. Пересмотр рецептур алкогольных напитков позволяет производить «безопасный» алкоголь, по сравнению с традиционным, расширять ассортимент продукции, представленной на рынке, и повышать ее конкурентную способность. Разработаны три вида настоек «Red Light», «Orange Light», «Green Light» на основе доступного растительного и животного сырья, со сниженным токсическим эффектом, при употреблении которых снижается негативное влияние на организм и уменьшается похмельный синдром. Рассчитана себестоимость напитков, определен ценовой сегмент, к которому относится разработка, исследованы изменения объема реализации крепких алкогольных напитков и эффект от внедрения в производства разработанных настоек на основе растительно-животного сырья.uk
dc.format.extent185-191uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherАСУ, ТНТУuk
dc.publisherASU, TNTUuk
dc.relation.ispartofСоціально-економічні проблеми і державаuk
dc.relation.ispartofSocio-Economic Problems and the Stateuk
dc.subjectнастойкиuk
dc.subjectалкогольuk
dc.subjectякістьuk
dc.subjectтоксичністьuk
dc.subjectекономічний ефектuk
dc.subjectцінаuk
dc.subjectвартістьuk
dc.subjecttinctureuk
dc.subjectalcoholuk
dc.subjectqualityuk
dc.subjecttoxicityuk
dc.subjecteconomic effectuk
dc.subjectpriceuk
dc.subjectcostuk
dc.subjectнастойкиuk
dc.subjectалкогольuk
dc.subjectкачествоuk
dc.subjectтоксичностьuk
dc.subjectэкономический эффектuk
dc.subjectценаuk
dc.subjectстоимостьuk
dc.titleЕкономічна ефективність виробництва міцних алкогольних напоїв зі зниженими токсичними властивостямиuk
dc.title.alternativeEconomic effect of the production of alcoholic beverages with lower toxic propertiesuk
dc.title.alternativeЭкономическая эффективность производства алкогольных напитков со сниженными токсическими свойствамиuk
dc.typeArticleuk
dc.rights.holder© Соціально-економічні проблеми і держава, 2015uk
dc.coverage.placenameТернопільuk
dc.coverage.placenameTernopiluk
dc.subject.udc663.54.003.13uk
dc.relation.references1. Holovko N. The histological features of rat liver during refueling animals ethanol solution with additives / N. Holovko, G. Gubin-Vakulik, N. Penkina, V. Kolesnyk // Ukrainian Food Journal. - 2014. – Vol. 3, Iss. 4. – P. 534-539.uk
dc.relation.references2. Головко Н. Оценка токсического действия спиртовых настоек в эксперименте / Н. Головко, Т. Горбач, Н. Пенкина, В. Колесник // Scientific letters of academic society of Michal Baludansky. – 2014. – 2(5). – С. 29-31.uk
dc.relation.references3. Головко М. П. Способи зниження токсичного ефекту алкоголю на організм / М. П. Головко, Н. М. Пенкіна, В. В. Колесник // Прогресивна техніка та технологія харчових виробництв ресторанного господарства та торгівлі. – 2012. – № 1 (15). – С. 164-170.uk
dc.relation.references4. Кардаш В.Я. Товарна інноваційна політика / В.Я. Кардаш, І.А Павленко, О.К. Шафалюк. – К.: КНЕУ, 2001 – 182 с.uk
dc.relation.references5. Лифиц И.М. Формирование и оценка конкурентоспособности товаров и услуг / И.М. Лифиц. – М.: Юрайт-Издат, 2004 – 335 с.uk
dc.relation.referencesen1. Holovko N., Gubin-Vakulik G., Penkina N., Kolesnyk V. The histological features of rat liver during refueling animals ethanol solution with additives. Ukrainian Food Journal, 2014, Vol. 3, Iss. 4, pp. 534-539.uk
dc.relation.referencesen2. Golovko N., Gorbach T., Penkina N., Kolesnik V. Evaluation of the toxic action of alcohol tinctures experiment [Ocenka toksicheskogo dejstvija spirtovyh nastoek v jeksperimente]. Scientific letters of academic society of Michal Baludansky, 2014, Vol. 2(5), pp. 29-31.uk
dc.relation.referencesen3. Holovko M. P., Penkina N. M., Kolesnyk V. V. Ways to reduce the toxic effects of alcohol on the body [Sposoby znyzhennia toksychnoho efektu alkoholiu na orhanizm]. Prohresyvna tekhnika ta tekhnolohiia kharchovykh vyrobnytstv restorannoho hospodarstva ta torhivli = Progressive technique and technology of food production and trade of restaurants, 2012, No. 1 (15), pp. 164-170.uk
dc.relation.referencesen4. Kardash V.Ya., Pavlenko I.A, Shafaliuk O.K. Commodity innovative policy [Tovarna innovatsiina polityka]. Kyiv, KNEU, 2001, p. 182.uk
dc.relation.referencesen5. Lific I.M. Formation and an estimation of competitiveness of goods and services [Formirovanie i ocenka konkurentosposobnosti tovarov i uslug]. Moscow, Jurajt-Izdat, 2004, p. 335.uk
dc.identifier.citationenHolovko, M., Penkina, N. and Kolesnyk, V. (2015). Economic effect of the production of alcoholic beverages with lower toxic properties [Ekonomichna efektyvnist vyrobnytstva mitsnykh alkoholnykh napoiv zi znyzhenymy toksychnymy vlastyvostiamy]. Socio-Economic Problems and the State [online]. 13 (2), p. 185-191. [Accessed November 30, 2015]. Available from: <http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2015/15hmpztv.pdf>uk
dc.subject.jelO33uk
dc.contributor.affiliationХарківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, Харків, 61051, Україна, д.т.н., проф., завідувач кафедри товарознавства в митній справі, e-mail: kaf_tamognya@mail.ruuk
dc.contributor.affiliationХарківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, Харків, 61051, Україна, к.т.н., доц., кафедри товарознавства в митній справі, e-mail: kaf_tamognya@mail.ruuk
dc.contributor.affiliationХарківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, Харків, 61051, Україна, старший викладач кафедри товарознавства в митній справі, e-mail: vkol84@mail.ruuk
dc.contributor.affiliationKharkiv State University of Food Technology and Trade, 333, Klochkivska str., 61051, Kharkiv, Ukraine, Dr., Prof., Head of Merchandise in Customs Department, e-mail: kaf_tamognya@mail.ruuk
dc.contributor.affiliationKharkiv State University of Food Technology and Trade, 333, Klochkivska str., 61051, Kharkiv, Ukraine, PhD., Assoc. Prof., Department of Merchandise in Customs, e-mail: kaf_tamognya@mail.ruuk
dc.contributor.affiliationKharkiv State University of Food Technology and Trade, 333, Klochkivska str., 61051, Kharkiv, Ukraine, Senior lecturer, Department of Merchandise in Customs, e-mail: vkol84@mail.ruuk
Розташовується у зібраннях:Журнал „Соціально-економічні проблеми і держава“, 2015, Випуск 2(13)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
15hmpztv.pdf822,16 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
15hmpztv.djvu244,46 kBDjVuПереглянути/відкрити
15hmpztv__COVER.png403,83 kBimage/pngПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.