Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5580

Назва: Моделі та засоби підвищення живучості інформаційно-управляючих систем на основі еліптичних кривих
Автори: Літава, Гжегож Владислав
Бібліографічний опис: Літава Г.В. Моделі та засоби підвищення живучості інформаційно-управляючих систем на основі еліптичних кривих: дисертація на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.13.06 - інформаційні технології / Г.В. Літава. - Тернопіль, 2015. - 139 с.
Дата публікації: 26-лют-2015
Дата внесення: 3-бер-2015
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя
УДК: 004.9
004.056
681.51
Теми: модель
живучість
інформаційно-управляюча система
дефект зовнішніх впливів
еліптична крива
криптографічна система
теоретико-числовий базис Радемахера-Крестенсона
дискретний логарифм
паралельний ро-метод Полларда
Короткий огляд (реферат): Дисертація стосується удосконалення моделей та засобів підвищення живучості інформаційно-управляючих систем на основі еліптичних кривих (ІУСЕК) з врахуванням дефектів зовнішніх впливів за ознаками ймовірності та детермінованості. Розроблено моделі засобів та технології обчислень на еліптичних кривих (ЕК) із використанням теоретико-числових базисів Радемахера-Крестенсона для підвищення продуктивності обчислювальних методик здійснення основних операцій на ЕК у пристроях ІУСЕК. Створено апаратно-програмні засоби для виконання обчислень на ЕК і розв’язання дискретного логарифма вищої швидкодії із реалізацією паралельного ро-методу Полларда для живучих ІУСЕК. Заімплементовано побудовані теоретичні моделі помножувача цілих чисел великої розрядності за модулем та блоків для виконання операцій на ЕК у апаратних структурах. Проведено верифікацію параметрів живучості ІУСЕК для розроблених моделей, технологій та структур засобів обчислень на ЕК. Здійснено симуляційні дослідження та проаналізовано вплив методів виконання основних операцій на ЕК над скінченним полем вищих порядків на параметри живучості ІУСЕК для кожної з опрацьованих моделей та обчислювальних технологій. Застосування обчислень, реалізованих апаратно, уможливило щонайменше у 3 рази скоротити час обчислень дискретного логарифма порівняно з відомими алгоритмами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5580
Тип вмісту: Thesis
Розташовується у зібраннях:05.13.06 – інформаційні технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.