Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/4630

Назва: Стенд для дослідження навантаження на витки гвинтової пари гвинтового механізму
Інші назви: Testbench for investigation of load on turns of screw pairs of screw mechanisms
Стенд для исследования нагрузки на витки винтовой пары винтового механизма
Автори: Брощак, Іван Іванович
Гевко, Іван Богданович
Гупка, Андрій Богданович
Дзюра, Володимир Олексійович
Диня, Володимир Іванович
Любачівський, Роман Орестович
Ляшук, Олег Леонтійович
Шевчук, Оксана Степанівна
Broschak, Ivan Ivanovych
Dynia, Volodymyr Ivanovych
Dziura, Volodymyr Oleksiiovych
Hevko, Ivan Bohdanovych
Hupka, Andrii Bohdanovych
Liashuk, Oleh Leontiiovych
Liubachivskyi, Roman Orestovych
Shevchuk, Oksana Stepanivna
Брощак, Иван Иванович
Гевко, Иван Богданович
Гупка, Андрей Богданович
Дзюра, Владимир Алексеевич
Дыня, Владимир Иванович
Любачивский, Роман Орестович
Ляшук, Олег Леонтиевич
Шевчук, Оксана Степановна
Бібліографічний опис: Патент 44148 UA, МПК B65G 33/00, G01M 13/00. Стенд для дослідження навантаження на витки гвинтової пари гвинтового механізму [Текст] / Любачівський Роман Орестович, Дзюра Володимир Олексійович, Брощак Іван Іванович, Ляшук Олег Леонтійович, Гупка Андрій Богданович, Гевко Іван Богданович, Шевчук Оксана Степанівна, Диня Володимир Іванович (Україна) - опубл. 25.09.2009.
Patent 44148 UA, MPK B65G 33/00, G01M 13/00. Testbench for investigation of load on turns of screw pairs of screw mechanisms [Text] / Hevko Ivan Bohdanovych, Liashuk Oleh Leontiiovych, Dziura Volodymyr Oleksiiovych, Dynia Volodymyr Ivanovych, Shevchuk Oksana Stepanivna, Broschak Ivan Ivanovych, Hupka Andrii Bohdanovych, Liubachivskyi Roman Orestovych (Ukraine) - publ. 25.09.2009.
Патент 44148 UA, МПК B65G 33/00, G01M 13/00. Стенд для исследования нагрузки на витки винтовой пары винтового механизма [Текст] / Гевко Иван Богданович, Ляшук Олег Леонтиевич, Дзюра Владимир Алексеевич, Дыня Владимир Иванович, Шевчук Оксана Степановна, Брощак Иван Иванович, Гупка Андрей Богданович, Любачивский Роман Орестович (Украина) - опубл. 25.09.2009.
Дата публікації: 25-вер-2009
Дата внесення: 24-вер-2014
Теми: B65G 33/00
G01M 13/00
випробування деталей машин
гвинтові або обертові спіральні конвеєри
Короткий огляд (реферат): Стенд для дослідження навантажень на витки гвинтових пар гвинтових механізмів, що виконано у вигляді гайки, яка жорстко закріплена до плити і яка є у взаємодії з гвинтом через тіла кочення, які встановлені у напівкруглі гвинтові канавки гвинта, та окремих елементів навантаження на виток гвинтової пари, який відрізняється тим, що суцільна гайка жорстко вертикально встановлена на плиту відомим способом, зверху в яку вгвинчено гвинт з головкою під ключ, а під головкою гвинта встановлена опорна шайба, яка по центру є у взаємодії з рухомою втулкою з можливістю осьового переміщення, а знизу по торцях опорна шайба з двох радіальних сторін є у взаємодії з ніжками динамометрів, які жорстко встановлені на підставки, а знизу опорна шайба є у взаємодії з тарілчастими пружинами, які знизу є у взаємодії з торцем гайки, причому довжина суцільної частини гайки є рівною довжині 3-8 витків, а решта довжина гайки виконана з окремих верхніх витків секцій, які оброблені в зборі з суцільною гайкою в спеціальному пристрої, причому по зовнішньому діаметру гайка виконана шестигранної форми, яка встановлена у відповідну циліндричну касету з внутрішнім шестигранним отвором, рівним шестигранному профілю гайки, і окремих секцій з можливістю осьового переміщення, на верхньому кінці суцільної частини гайки напроти витків різьби у тілі гайки і касети рівномірно по колу жорстко встановлені три елементи навантаження на один виток у вигляді різьбових вставок напроти тіл кочення, а всередині гвинтових вставок виконано наскрізні отвори, в які з боку тіл кочення (кульок) вставлені циліндричні пальці, в яких виконані сферичні виїмки радіусом, рівним радіусу тіл кочення, і з ними вони є у взаємодії, а зверху вставок встановлені тарілчасті пружини, які є у взаємодії з торцем гідравлічних поршнів, які системою каналів і шлангів з’єднані з гідронасосом і манометрами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/4630
Інші ідентифікатори: 44148
Власник авторського права: ® Любачівський Роман Орестович, Дзюра Володимир Олексійович, Брощак Іван Іванович, Ляшук Олег Леонтійович, Гупка Андрій Богданович, Гевко Іван Богданович, Шевчук Оксана Степанівна, Диня Володимир Іванович
Тип вмісту: Other
Розташовується у зібраннях:2009



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.