Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/4095

Назва: Дорн для обробки напівкруглих шліцевих пазів
Інші назви: Mandrel for processing semicircular spline grooves
Дорн для обработки полукруглых шлицевых пазов
Автори: Гевко, Роман Богданович
Дзюра, Володимир Олексійович
Dziura, Volodymyr Oleksiiovych
Hevko, Roman Bohdanovych
Гевко, Роман Богданович
Дзюра, Владимир Алексеевич
Бібліографічний опис: Патент 26884 UA, МПК B21C 37/06. Дорн для обробки напівкруглих шліцевих пазів [Текст] / Гевко Роман Богданович, Дзюра Володимир Олексійович (Україна) - опубл. 10.10.2007.
Patent 26884 UA, MPK B21C 37/06. Mandrel for processing semicircular spline grooves [Text] / Hevko Roman Bohdanovych, Dziura Volodymyr Oleksiiovych (Ukraine) - publ. 10.10.2007.
Патент 26884 UA, МПК B21C 37/06. Дорн для обработки полукруглых шлицевых пазов [Текст] / Гевко Роман Богданович, Дзюра Владимир Алексеевич (Украина) - опубл. 10.10.2007.
Дата публікації: 10-жов-2007
Дата внесення: 24-вер-2014
Теми: B21C 37/06
труб або металевих шлангів
комбіновані способи виготовлення труб
Короткий огляд (реферат): Дорн для обробки напівкруглих шліцевих пазів, який виконаний у вигляді оправки з хвостовиком, твердосплавних дорнуючих елементів у вигляді кульок, елементів кріплення і направлення, який відрізняється тим, що оправка виконана у вигляді ступінчастого вала різних діаметрів, верхня робоча частина оправки дорна виконана у вигляді конічного ступеня з конусністю, що дорівнює величині підйому на одну кульку, яка внизу завершена виступним циліндричним пояском, діаметр якого менше середнього діаметра твердосплавних кульок, які взаємодіють з конічним ступенем оправки, причому цей ступінь взаємодіє з внутрішнім діаметром циліндричного сепаратора, по зовнішній поверхні якого виконані наскрізні сферичні отвори, які взаємодіють з твердосплавними кульками, причому ці отвори розміщені в ряди, кількість яких дорівнює кількості шліцевих пазів, які паралельні осі оправки з відстанями між сусідніми сферичними отворами, що дорівнюють (1,2-1,5)Dкульки, причому знизу циліндричний сепаратор по діаметру виконано під гострим кутом, який взаємодіє з торцем виступного циліндричного пояска, який виконаний під гострим кутом, що дорівнює куту нижнього торця циліндричного сепаратора, верхній торець циліндричного сепаратора має гострий кут, аналогічний нижньому, і знаходиться у взаємодії з гострими кутами притискачів, які жорстко закріплені гвинтами до тіла оправки і встановлені в циліндричній канавці з внутрішнім діаметром, меншим, ніж внутрішній діаметр циліндричного сепаратора, крім цього, зі сторони хвостовика в циліндричному сепараторі рівномірно по колу виконано П-подібні осьові пази, які взаємодіють з аналогічними виступами притискачів, причому зовнішній діаметр сепаратора  дорівнює зовнішньому діаметру дорна, причому оправка з твердосплавними кульками встановлена у верхню напрямну втулку з напівкруглими шліцевими пазами під твердосплавні кульки з можливістю відносного осьового переміщення, а вона жорстко встановлена своєю виточкою в верхню частину U-подібного корпуса пристрою, причому нижньою частиною U-подібний корпус встановлено горизонтально на плиту преса, а до нижньої частини корпусу жорстко закріплена нижня напрямна втулка з внутрішніми напівкруглими шліцевими пазами аналогічно верхній напрямній втулці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/4095
Інші ідентифікатори: 26884
Власник авторського права: ® Гевко Роман Богданович, Дзюра Володимир Олексійович
Тип вмісту: Other
Розташовується у зібраннях:2007



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.