Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/19391
Назва: Дослідження інформаційно-пошукових систем на заданій множині сайтів
Автори: Шемчишин, Юрій Вікторович
Бібліографічний опис: УДК 004.65; 004.67
Дата публікації: 2017
Дата подання: 26-лют-2017
Дата внесення: 26-лют-2017
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя
Місце видання, проведення: Роботу виконано на кафедрі комп’ютерних наук Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України
Шифр та назва спеціальності: 05.13.05 – комп’ютерні системи та компоненти
Рада захисту: ТНТУ
Науковий керівник: Кирич, Наталія Богданівна
Теми: пошукова система, семантичний веб, інформація, повнотекстовий, програмний, модель, модуль
Кількість сторінок: 114
Серія/номер: 004.65;;004.67
Короткий огляд (реферат): Дипломна робота присвячена питанням здійснення роботи інформаційно-пошукових систем на заданій множині сайтів. Згідно останнім дослідженням, в Інтернеті опубліковано більше 206 мільйонів сайтів, і їх число експоненційно зростає. Таким чином, з кожним роком, місяцем, днем стає важче знаходити “шлях” до потрібної інформації. По цій причині стають все більш актуальними наукові дослідження в області інформаційного пошуку в Інтернет. Результати цих досліджень націлені, перш за все, на створення нових пошукових систем або на удосконалення алгоритмів роботи вже існуючих засобів інформаційного пошуку.
Опис: Дослідження роботи інформаційно-пошукових систем на заданій множині сайтів, як технології збору інформації про вміст веб-ресурсів та розробка автономного програмного засобу, що виконує сканування сайтів для подальшого пошуку по них, який підвищить ефективність роботи веб-порталу ТНТУ.
Зміст: В магістерській роботі була досліджені різні системи пошуку інформації на множині заданих сайтів. Для реалізації пошуку даних у веб-просторі ТНТУ був розроблений і реалізований модуль пошуку інформації для комплексної системи, створеної для контролю інформації, представленої на веб-сайтах. В ході роботи були вирішені наступні завдання: 1. Вибір механізму індексації і пошуку, що задовольняє співвідношенню ефективності і швидкості пошуку і обчислювальних потужностей, які для цього потрібні. 2. Здійснення повнотекстового пошуку за інформацією, зібраною із заданих веб-сайтів. 3. Досягнення високої швидкості обробки інформації. 4. Побудова користувацького інтерфейсу для пошуку. В результаті експериментів було показано, що якість системи пошуку є достатньою для використання результатів її роботи при рішенні подальших прикладних завдань.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/19391
Власник авторського права: Шемчишин Юрій Вікторович
Перелік літератури: 1. Ю. Шемчишин. Про поняття «живучості інформації» в Інтернет / Шемчишин Ю. – Тези доповіді на IX Всеукраїнській студентській науково-технічній конференції «Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання». Том І, Тернопіль, 20-21 квітня 2016 року. – Тернопіль, ТНТУ, 2016. – с. 122-123.
References: 1. Ю. Шемчишин. Про поняття «живучості інформації» в Інтернет / Шемчишин Ю. – Тези доповіді на IX Всеукраїнській студентській науково-технічній конференції «Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання». Том І, Тернопіль, 20-21 квітня 2016 року. – Тернопіль, ТНТУ, 2016. – с. 122-123.
Тип вмісту: Thesis
Розташовується у зібраннях:8.05010101 — інформаційні управляючі системи та технології (за галузями)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtoreferat_Shemchishin.docавтореферат76,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора